reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Mam pytanko czy gin wypisał Wam e-skierowanie na prenatalne czy tylko takie w wersji papierowej? Bo widzę że na IKP nie mam tego skierowania i zastanawiam czy Salve mi przyjmie takie zwykłe na papierze.
ja mam papierowe na kartce jakiejś nie takiej jak skierowanie
dostałam nazwę kliniki gdzie mam iść
i się zapisałam tam
mam wrażenie że poprostu ze sobą współpracują
nie pytałam nawet ich o to
powiedziałam nazwisko doktor i umówiła mnie na termin
najprościej zapytaj w Salve:)

reklama
Mam pytanko czy gin wypisał Wam e-skierowanie na prenatalne czy tylko takie w wersji papierowej? Bo widzę że na IKP nie mam tego skierowania i zastanawiam czy Salve mi przyjmie takie zwykłe na papierze.
Ja mam na papierze, ale nie w formie skierowania tylko taka kartka A5.
Ja mam 26 czerwca prenatalne z tego skierowania, robię we Wrocławiu. Tu są dwa takie centra i idę do Pana, który mi robił prenatalne w medicover 5 lat temu :D

Cieszę, bo tydzień temu myślałam, że zwrócę jelita.... ;)

Zupkę chińską też jadam, ale wczoraj wleciały pierogi ruskie Tesciowej (najlepsze na świecie, nie kłamię!) i do dziś jestem pełna 😅😂
oooo...i u mnie wczoraj były pierogi ruskie 😅
A tak z innej beczki ...czy Wy też tak macie,że jak tylko poczujecie na bieliźnie coś wilgotnego to zaraz lecicie sprawdzać czy to nie krew ? Czy serio ja już mam tylko takie schizy ? 🤦🏻‍♀️

Powiem Wam, że tak myślę, że muszę w końcu powiedzieć Szefowi o ciąży, ale ciągle nie mam okazji się z nim spotkać. I strasznie mnie to stresuje. Ale może zareaguje dobrze? (Branża budowlana, więc tu jest inne podejście do kobiet 🤣)

oooo...i u mnie wczoraj były pierogi ruskie 😅
A tak z innej beczki ...czy Wy też tak macie,że jak tylko poczujecie na bieliźnie coś wilgotnego to zaraz lecicie sprawdzać czy to nie krew ? Czy serio ja już mam tylko takie schizy ? 🤦🏻‍♀️
Oczywiście, latam do łazienki kilka razy dziennie tylko po to by sprawdzić co się dzieje. W pierwszej ciąży miałam tak, że pękł mi krwiak i zalałam się krwią grając w planszówkę w mężem. Poszłam do łazienki sprawdzić co to i o mało tam się tam nie przewróciłam... Do dziś mam schizy, a i mój mąż jak siedzę za długo w łazience przychodzi sprawdzić czy wszystko w porządku...

Powiem Wam, że tak myślę, że muszę w końcu powiedzieć Szefowi o ciąży, ale ciągle nie mam okazji się z nim spotkać. I strasznie mnie to stresuje. Ale może zareaguje dobrze? (Branża budowlana, więc tu jest inne podejście do kobiet 🤣)
mój szef zareagował wyjątkowo dobrze na wieść o ciąży . Mnie wszystko dosłownie schizuje . Brak objawów -pewnie znowu serduszko przestało bić. Wilgotno-krew . Teoretycznie mam bardzo dobre przeczucia . W ciąży w której poroniłam od razu czułam ,że coś jest nie tak . W dniu w którym zatrzymał się zarodek miałam sen,że poroniłam . Teraz ani razu nie miałam takiego "koszmaru"....

Wzięła mnie straszna ochota na placki ziemniaczane i chyba zaraz je zrobię 😍

reklama
no właśnie nie ma co celebrować przejścia mdłości
ja piszę żeby nie było że tylko się użalam jak mi źle
bo dzisiaj trochę w ciągu dnia lepiej mi się zrobiło
mdłości są ale Xonvea działa
doktor powiedziała że jak dwie na noc nie dadzą rady to jedną ekstra z rana wziąć
ogółem dzisiaj należy mi się jakiś order bohatera - pierwszy raz od 1,5 miesiąca robię obiad ale to dlatego że mega zachciało mi się ziemniaków z piersią z kurczaka i mizerią - pojechałam do lidla i właśnie jem
za to po słodkim mi niedobrze - może to i lepiej :D
tak więc u mnie trochę lepiej i praca ogarnięta
moje gratulacje 💪🏾😃 ja Cię doskonale rozumiem, rano jeszcze gotuję, ale popołudniu dopada mnie brak mocy i często .
jestem kolejną osobą w team pierogi ruskie 😄 jadłam już 3 razy w tym miesiącu i o dziwo mnie nie odrzuciło.
Dziś na leniuszka zamówiłam kolacje i dla odmiany z mięsem mmm…

Do góry