reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Mnie pogoda w sumie "rozpieszcza" 😅 ciągle pada i pada co mi na rękę 😅 mogę spokojnie leżeć przed tv w łóżku co daje mi w sumie odrobinę spokoju tłumacząc sobie tym iż nie nadwyrężam organizmu 🤦🏻‍♀️😅

tak, Salve w Łodzi z tym że moja ginekolog nie jest z Salve. Chodzi mi o to czy teraz każde skierowanie musi być elektroniczne takie w ikp czy takie papierowe zwykłe, ale jednoznacznie napisane że to skierowanie też są normalnie przyjmowane. ☺️ Ale jak coś to przedzwonię jeszcze do Salve i dopytam ☺️ dzięki za odpowiedzi
planujesz rodzic też w Salve. Ja poprzedni
Poród miałam w Medeorze, i teraz myślę o Salve albo Madurowicza. Dziewczyny, długo planujecie pracować? Są już jakieś na L4? Poprzednio odeszłam na L4 ok 2,5 m-ca przed porodem, bo już ciężko
Mi było usiedzieć caly dzień przy biurku

Poród miałam w Medeorze, i teraz myślę o Salve albo Madurowicza. Dziewczyny, długo planujecie pracować? Są już jakieś na L4? Poprzednio odeszłam na L4 ok 2,5 m-ca przed porodem, bo już ciężko
ja jestem od czwartku na zieku (coś jak polskie L4) ale tutaj jest inaczej . Nie potrzebuję zwolnienia od lekarza . Jedynie zaświadczenie potwierdzające ciążę i tutaj idzie się na zika z powodu "dolegliwości ciążowych " typu mdłości,zawroty głowy itd a biorąc pod uwagę,że pracuję w bardzo niskiej temperaturze sami wysłali mnie na zieka

Dziewczyny

wiem że już temat poruszałam i wiem że poduszkę w kształcie litery U ze zdejmowanym pokrowcem
ale pytanie logistyczne czy zamawiałyście swoje poduszki do spania w ciąży z Internetu czy kupowałyście stacjonarnie?
muszę już kupić - może brzucha nie mam ciążowego ale muszę spać obłożona poduszkami żeby nie mieć mdłości
ja mam w kształcie C, zamawiałam online.
Z U to chyba maz by się wyprowadził z sypialni 😂 i tak po porodzie jak tylko wszedł do sypialni to pierwsze co pytał czy może już wyrzucić to dziadostwo 🤣🤣🤣

reklama
ja nie jestem na L4 i planuję pracować tak długo jak mi zdrowie i to wszystko pozwoli
ogółem dla mnie to lepiej na głowę
jak siedzę w domu i tak ogarniam takie podstawowe rzeczy to idzie mi na głowę
niestety wg zaleceń doktor nie mogę wiele rzeczy robić które robiłam dotychczas (już dzisiaj znowu pytałam i znowu nie, nie nie ;) ) a nie jestem osobą która lubi siedzieć na pupie, już nawet wypowiedziałam karnet na siłownię bo szkoda mi płacić 100 zł za nie chodzenie
więc praca jest dla mnie czymś dzięki czemu dni szybciej lecą i nie myślę o mdłościach etc. poza tym lubię swoją pracę

Do góry