reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dziewczyny a ile Wasze dzieci maksymalnie spia w dzien i w nocy? Chodzi mi glownie o te ktore karmia piersia i czy wybudzaciee na karmienie?
Od kilku dni u mnie mniej więcej jest:
koło 18 kąpiel,
po 19 już śpi (na ogół, zdarza sie że się przebudza co jakiś czas, ale szybko usypia się dalej)
budzi się 1-2 w nocy i przewijanie i karmienie i max po godzinie zasypia
koło 4-5 zaczyna się przebudzać, ale odwracam ją na brzuszek i budzi się koło 7
7 przewijanie i karmienie
i potem jest różnie, bo w dzień pośpi godzinę lub dwie, ale potrafi też od 8 spać do 12, a zdarza się, że i 3 godziny nie śpi
i potem znowu nadchodzi wieczór i koło 18 kąpiel .... itp.
obym nie zauroczyła, tfu, tfu, tfu, trzy razy przez lewe ramię :)
nie wybudzam na karmienie.

Ostatnia edycja:
Ewka a karmisz piersią?kurde ja to chyba trace pokarm ;( nie wiem może za rzadko karmie małego..wczoraj wieczorem i dzisiaj mały wisi na mnie cały czas i mało co leci ;( musiała podac setkę butli bo synus głodny ;(

Ewka a karmisz piersią?kurde ja to chyba trace pokarm ;( nie wiem może za rzadko karmie małego..wczoraj wieczorem i dzisiaj mały wisi na mnie cały czas i mało co leci ;( musiała podac setkę butli bo synus głodny ;(

noooo, jadę tylko na piersiach.
W nocy czasem trochę ściągam jak już są bardzo nabrzmiałe. Wcześniej ściągałam laktatorem, a teraz stwierdziłam, że lepiej ręcznie.
Ale nie wiem co bedzie, u małej w kupach ciągle białe strąty mimo podawania enzymu. Przybywa na wadze, ale jej jelitek mi szkoda. przez weekend spróbuję zwiększyć ilość enzymu, bo może z piersi ściąga więcej i za mało jest enzymu.

Co to za enzym? U mojego też są takie białe klaczki z mleka lekarz mówi, ze to normalna kupa niemowlaka. Powinnam się martwić???

Emenems nadal podajesz na noc mm? Nie zatwardza Ci się dzidzia po tym? Ja wczoraj podalam 2x butelkę i dziś mega problem z kupa.

reklama
Ja karmie kp i tez mam te grudki do tego śluz i lekarz mówił ze to normalne podaje delicol ale nie zauważyłam zeby ta kupa sie zmienia

Do góry