reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Marusia ale ja np chodzę do gina który prowadzi moją ciążę od początku ale nie mam zamiaru rodzić tam gdzie on pracuje!
Dlatego dziś byłam się umawiać u innego dr, który jest ordynatorem w klinice tam gdzie chce rodzić i on nie widzi żadnego problemu wręcz przeciwnie bardzo się cieszy że właśnie ich wybrałam ;-)

Ja tez nie chce rodzic u mojego w szpitalu, ale trochę bardziej się skłaniam ku cc...

Kiedy to można zdecydować w sytuacji po jednym cc? Simka, wiesz ? Ja bym chciała żeby jednak choć skurcze były a nie tak na zimno... Wiec chyba planowe nie wchodzi w grę, ale można na wejściu, że ja tu na cięcie liczę za parę godzin ? ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Mycha- no mój lekarz często się myli, znam 3 przypadki pomyłek, z tym, ze jedna to moja siostra- miał być 3 syn, była córka- woęc się cieszyła, jej koleżanka miała mieć 3 córkę, a był syn, najgorzej wyszli jacyś znajomi mojej drugiej siostry, bo miała być pierwsza córka, a był syn, a oni nawet wózek mieli różowy :)
Mój lekarz teraz mi nie mówił co będzie, ale 3 innych lekarzy mi powiedziało, ze syn, to nie może być inaczej :p

Kalogr- ja kupiłam nową świąteczną płytę LemOna i też od pn słucham :p

martusia- nie jadłam. Nigdy nic z dyni nie robiłam, ale cukiniowe ciasto uwielbiam

Vivienne- z tego co wiem, my możemy powiedzieć, ze chcemy cc i tyle. Bo już jedno mamy za sobą i lekarze też chyba bardziej przychylni. Zresztą mi tak powiedziała położna, że mamy prawo zdecydować o cc. Ale kiedy to nie wiem. Ja już sama nie wiem co chcę, bo się boję jednego i drugiego. Zobaczę co powiedzą w szpitalu i tyle. Ale boję się rozejścia blizny podczas naturalnego

Dziewczyny te co mają mieć CC czy dostałyście już skierowania? Czy CC planowe wykonują też w święta i dni wolne? To się z ordynatorem umawia taki zabieg czy zależy od tego jak szpital wymaga? Nic nie wiem :/

Marta ja też nic nie wiem, oprócz tego że pierwsza miałam mieć cc i nikt mnie nigdzie nie kierował, miałam jechać natychmiast jak się zacznie. w szpitalu gdzie rodziłam nie ma takiego zwyczaju jeśli nic złego się nie dzieje... Trochę się obawiam ze ten jeśli mi da skierowane to do swojego szpitala a tam nie bardzo chce. Z drugiej strony łatwiej u nich o brak szczepień ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Tutti dobrze pamiętam, że mieszkasz we Włoszech? To tak ciężko doradzić w kwestii pieluch bo pewnie tam masz inne niż u nas.
Ja początkowe rozmiary lubiłam z Dady, potem się zepsuły. I Baby Dream jak dla mnie tylko jedynki dają radę prawda jest taka, że trzeba różnych spróbować, żeby wiedzieć co komu pasuje.
Książek o pielęgnacji nie czytałam, ale przyznam, że przed pierwszą kąpielą dokształcałam się z Zawitkowskim. A potem jeszcze kilka razy korzystałam z jego kanału na Youtubie. Polecam :)

Ja mam termin cc na 6.01 ustalony gdzies w 23 tygodniu ciazy, ale w uk, takze nie pomoge ze skierowaniami I dniami swiatecznymi.

Co do pampersow to ja na poczatek kupilam pare paczek pampersa, sprawdzily sie z chlopakami, wiec mam nadzieje ze tu bedzie podobnie, potem pewnie przerzuce sie na zwykle tescowe

reklama
najlepiej iść na rekonesans do szpitala w którym chce się rodzić i zrobić to na miesiąc przed terminem, zapytać położną jak u nich się to odbywa no i też spytać o poradę swojego gina, bo np w moim przypadku nie można czekać na skurcze czy rozwarcie a tym bardziej na termin porodu z usg czy om bo mam duże dziecko i to jest wyznacznikiem tego że powinnam być rozwiązana przed ukończeniem 37tc
ale wiele kobiet normalnie może dotrwać do tego 40 tc bo dzidziuś rozwija się prawidło i lepiej żeby dojrzał sobie spokojnie a nie tak ciach "na zimno", choć ja osobiście uważam że jak macie jakieś dolegliwości w czasie ciąży bądź inne objawy to umawiałabym się od razu niż czekać aż coś się zadzieje i zmagać się z bólami skoro i tak skończy to się cc

Do góry