reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hej dziewczyny! Miałam dzis usg, mała waży 1740g i jak narazie wszystko ok, ułożona glowkowo.
Ale słuchajcie jaką akcja!Przede mna była dziewczyna chyba też koło 30 t.c bo spory miała brzuszek i wyszła z gabinetu z płaczem wręcz szlochem byłam pewna ze stało się coś złego a tu okazało się że z dziewczynki zrobił się chlopak i ona tak strasznie płakała bo ma w domu juz wszystko przygotowane na różowo i tyle na to kasy wydała i co teraz?! No powiem wam że masakra, niewiem jak można płakać z takiego powodu, mam nadzieję że ta kobieta będzie miała tylko takie " problemy"bo jak przyjdzie jakis poważniejszy to co ona biedna zrobi.

reklama
Dzień dobry :)
Męża mam w domu i zaglądam a napisać nie ma jak.

Zmiana będzie dobrze, grunt to być dobrej myśli. Trzymam kciuki i nie martw się za dużo, bo to nie wpływa dobrze ani na Ciebie ani na dzidzię.

Bryza super, że wyszłaś. Nie lubię szpitali, ale najważniejsze, że już lepiej :)

Martusia nie ma się co zadręczać, że dziec za duży, niektóre po prostu tak mają, że są większe a inne będą drobne. Mój pierworodny cała ciążę był minimum dwa tygodnie do przodu. A miałaś regularne cykle? Może termin źle wyliczony?

no taki problem, to nie problem :)

A mnie wzieło na słuchanie świątecznych piosenek i od godziny już tak siedze i słucham, a Hani się podoba :D heheh, ale mi się aż łzy w oczach kręcą, ostatnie święta jako "dziecko", a nie matka :) za rok będę biegać za Hanią , skończyły się beztroskie czasy :0

Kalogr a 'last christmas' już słuchałaś? :p
Tusiaczek nie, cykle nieregularne przez niedoczynność tarczycy. Zawsze o tym mówię przy USG. pierwsze usg w 6w6t i 11t4d wskazywały tą samą datę porodu. Heh zobaczymy ;)

właśnie upiekłam ciasto dyniowe. po raz pierwszy ;) jadła któraś z Was?

martusia- no oczywiście, że słuchałam :D taka piosenka na mojej playliście nie umknie haha :D
nie jadłam takiego ciasta, podziel się wrażeniami :D

Mycha co do tej laski to wiesz hormony ciążowe też robią swoje ;) ja też w ciąży reaguje płaczem czasem zupełnie nieadekwatnie do sytuacji.
Moja koleżanka podczas cc usłyszała, że urodziła ślicznego chłopca, gdy przez całą ciążę mówiono, że będzie dziewczynka ;) z wrażenia dwa razy straciła przytomność :)

Martusia jak robisz ciasto dyniowe? Ja robiłam jak szarlotkę, tylko zamiast jabłek to dynia. Pycha było :)
Polecam też placki z dyni, jak Ci jeszcze zostało ;) no i zawsze można w słoiki zrobić, przyda się przy rozszerzeniu diety ;) :p

Maja ja miałam w pierwszej ciąży cukrzycę i nadciśnienie tez i luz, na patologii nie leżałam :) dał ci dopegyt do lykania czy póki co kontrola tylko? Ja mam w domu dobre a u gina to jakiś kosmos...

My przerabialysmy z Marysią kolędy, jak w tv leciały listy do M i była cicha noc to się wzruszyła i plakala pół godziny i trzeba było spiewac i włączać kolejne... ;)

A 6 stycznia to nie jest aby święto? Robią wtedy planowe cesarki?

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

O nie więcej nie robię tego ciasta wyszedł śmierdzący zakalec :/ tylko zmarnowałam składniki i **uj wielki i bąbelki. A ciasto miało wyjść taaakie pyszne i łatwe :/

Vivienne nie wiem w sumie na czerwono u mnie,w kalendarzu nie jest a nie pytałam gina taka byłam przejęta tym wszystkim, ale może uda się uprosić hehe zawsze warto spróbować
Martusia nie martw się wagą moje,dzieci też są wielkie lekarz stwierdził że taka moja uroda i na to wpływu nie mam ;-)

reklama
Do góry