reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Marusia ale ja np chodzę do gina który prowadzi moją ciążę od początku ale nie mam zamiaru rodzić tam gdzie on pracuje!
Dlatego dziś byłam się umawiać u innego dr, który jest ordynatorem w klinice tam gdzie chce rodzić i on nie widzi żadnego problemu wręcz przeciwnie bardzo się cieszy że właśnie ich wybrałam ;-)

Ja tez nie chce rodzic u mojego w szpitalu, ale trochę bardziej się skłaniam ku cc...

Kiedy to można zdecydować w sytuacji po jednym cc? Simka, wiesz ? Ja bym chciała żeby jednak choć skurcze były a nie tak na zimno... Wiec chyba planowe nie wchodzi w grę, ale można na wejściu, że ja tu na cięcie liczę za parę godzin ? ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Mycha- no mój lekarz często się myli, znam 3 przypadki pomyłek, z tym, ze jedna to moja siostra- miał być 3 syn, była córka- woęc się cieszyła, jej koleżanka miała mieć 3 córkę, a był syn, najgorzej wyszli jacyś znajomi mojej drugiej siostry, bo miała być pierwsza córka, a był syn, a oni nawet wózek mieli różowy :)
Mój lekarz teraz mi nie mówił co będzie, ale 3 innych lekarzy mi powiedziało, ze syn, to nie może być inaczej :p

Kalogr- ja kupiłam nową świąteczną płytę LemOna i też od pn słucham :p

martusia- nie jadłam. Nigdy nic z dyni nie robiłam, ale cukiniowe ciasto uwielbiam

Vivienne- z tego co wiem, my możemy powiedzieć, ze chcemy cc i tyle. Bo już jedno mamy za sobą i lekarze też chyba bardziej przychylni. Zresztą mi tak powiedziała położna, że mamy prawo zdecydować o cc. Ale kiedy to nie wiem. Ja już sama nie wiem co chcę, bo się boję jednego i drugiego. Zobaczę co powiedzą w szpitalu i tyle. Ale boję się rozejścia blizny podczas naturalnego

Dziewczyny te co mają mieć CC czy dostałyście już skierowania? Czy CC planowe wykonują też w święta i dni wolne? To się z ordynatorem umawia taki zabieg czy zależy od tego jak szpital wymaga? Nic nie wiem :/

Marta ja też nic nie wiem, oprócz tego że pierwsza miałam mieć cc i nikt mnie nigdzie nie kierował, miałam jechać natychmiast jak się zacznie. w szpitalu gdzie rodziłam nie ma takiego zwyczaju jeśli nic złego się nie dzieje... Trochę się obawiam ze ten jeśli mi da skierowane to do swojego szpitala a tam nie bardzo chce. Z drugiej strony łatwiej u nich o brak szczepień ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Tutti dobrze pamiętam, że mieszkasz we Włoszech? To tak ciężko doradzić w kwestii pieluch bo pewnie tam masz inne niż u nas.
Ja początkowe rozmiary lubiłam z Dady, potem się zepsuły. I Baby Dream jak dla mnie tylko jedynki dają radę prawda jest taka, że trzeba różnych spróbować, żeby wiedzieć co komu pasuje.
Książek o pielęgnacji nie czytałam, ale przyznam, że przed pierwszą kąpielą dokształcałam się z Zawitkowskim. A potem jeszcze kilka razy korzystałam z jego kanału na Youtubie. Polecam :)

Ja mam termin cc na 6.01 ustalony gdzies w 23 tygodniu ciazy, ale w uk, takze nie pomoge ze skierowaniami I dniami swiatecznymi.

Co do pampersow to ja na poczatek kupilam pare paczek pampersa, sprawdzily sie z chlopakami, wiec mam nadzieje ze tu bedzie podobnie, potem pewnie przerzuce sie na zwykle tescowe

reklama
najlepiej iść na rekonesans do szpitala w którym chce się rodzić i zrobić to na miesiąc przed terminem, zapytać położną jak u nich się to odbywa no i też spytać o poradę swojego gina, bo np w moim przypadku nie można czekać na skurcze czy rozwarcie a tym bardziej na termin porodu z usg czy om bo mam duże dziecko i to jest wyznacznikiem tego że powinnam być rozwiązana przed ukończeniem 37tc
ale wiele kobiet normalnie może dotrwać do tego 40 tc bo dzidziuś rozwija się prawidło i lepiej żeby dojrzał sobie spokojnie a nie tak ciach "na zimno", choć ja osobiście uważam że jak macie jakieś dolegliwości w czasie ciąży bądź inne objawy to umawiałabym się od razu niż czekać aż coś się zadzieje i zmagać się z bólami skoro i tak skończy to się cc

Do góry