reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

martusia- nie martw się ja też mam mieć cc planowane, a jestem zielona w tym temacie, dziś mam wizytę u mojego ginekologa, to go zapytam jak to wygląda, bo on wcześniej mówił, że umówimy się na jakiś czwartek, bo on ma tak dyżury, ale to odpada, bo czwartek wypada dzień przed terminem porodu, wcześniej czwartek to Sylwester, a jeszcze wcześniej to Wigilia :)

reklama
O to fajnie dzięki :)

Ja generalnie z OM mam na 9 stycznia i tyle się dowiedziałam że początek stycznia bez konkretnej daty. Mam wizytę na koniec listopada i chciałabym już chociaż datę ustalić i wszystko pod tą datę - urlop męża i w razie co jakaś dodatkowa opiekę do Oliwka.

Zaraz zasnę chyba, wstałam 6.20:/

O to fajnie dzięki :)

Ja generalnie z OM mam na 9 stycznia i tyle się dowiedziałam że początek stycznia bez konkretnej daty. Mam wizytę na koniec listopada i chciałabym już chociaż datę ustalić i wszystko pod tą datę - urlop męża i w razie co jakaś dodatkowa opiekę do Oliwka.

Zaraz zasnę chyba, wstałam 6.20:/

O to razem ze mna wstałaś :D
Tyle ze ja jak zwykle poszłam spac o polonocy - nie nauczę sie szybciej :p

Paulettah- co u Ciebie? ustalili Ci już jakąś konkretną datę cc? Jak się czujesz?

Emenems- ja też ostatnio zasypiam tak późno, ale budze się po 9 :)

Czesc wiec tak w skrócie mam na tych kroplówkach leżeć do końca 34 tyg czyli do 29 listopada. Cały czas mam skurcze bardzo boli mnie brzuch po tych lekach wyszła mi swędząca wysypka i strasznie sie pocę od tego. Dzisiaj mi sie wkuli w inna żyle a podobno od wczoraj z ich wagi schudłam 2,4kg :D brak słów po prostu :)

Mi to cały czas gorąco już wyrobić nie mogę, okno ciągle otwarte już pies zaczyna kichać..a pogoda okropna podobno w weekend ma śnieg z deszczem padać.

Paulettah- trzymam kciuki za was :)

A ja już po wizycie :) wszystko w jak najlepszym porządku :) Hania waży 2,2 kg :) przytyła dużo od ostatniej wizyty :) zaczeła się rozwijać trochę do przodu o jakiś tydzień i nawet obwód brzuszka dorównał reszcie, bo ostatnio było dwa tygodnie różnicy, a teraz idealnie :D Ciesze się bardzo, z szyjką też wszystko w porządku :) ja przytyłam 1 kg, czyli tyle co moje dziecko od ostatniej wizyty haha :)

No i ustaliłam, jak to będzie wyglądało z moją cc, mam jeszcze dwie wizyty, 2 i 16 grudnia, potem dopiero 25 w pierwszy dzień świąt mam się zgłosić do szpitala, bo mój lekarz ma dyżur, zrobi mi ktg i zobaczymy, jeśli będzie się coś działo to 28 będzie cc, a jeśli będzie okej to weżmie mnie 28-29 już do szpitala, żebym była pod stałą obserwacją i postaramy się dociągnąc do stycznia :) jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy :)

reklama
futurystka- to ja wolę aż się zacznie- lepiej dla dziecka, ze jest chociaż trochę na przyjście na świat przygotowane, a nie wyjmowane tak na zimno

Paulina- oj nieźle Cię tam męczą :(

Kalogr- spora już Hania :)

Do góry