reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Vivienne - kupiłam razem z wyposażeniem zaraz znajde linka :)

Simka - my mamy wspólna kase, znaczy juz przed ślubem przyszedł i spytał czy ok bo widizal ze ja odkładam a on nie :D hahaha

No i od trgo czasu wyglada to tak, on zarabia ciut wiecej niz ja, w skali roku 25% gdzies. Jak patrze na rozliczenie.
Kasa mega wspólna, wspólna tak ze ja sie wszystkim zajmuje - płace rachunki rozkładam raty, przewiduje wieksze wydatki itp... On ma swoje ja swoje konto ale ja mam stały dostęp do obu i sobie przelewam w te i nazad jsk potrzrbuje bez pytania. On głownie robi zakupy bo pierwszy konczy prace wiec musi moec zawsze cos na koncie zeby placic ( my głownie kart używany gotówki wogole tu sie raczej nie uzywa).
Wydawałoby sie " fajnie masz, dysponujesz cała suma masz kontrole itp" .
Jest ogolnie ok ale przez to ze on nic nie ogarnia nie ma wyobraźni - zero. I jak wspomniałam, on mysli ze jak pojdzie do pracy to sprawa załatwiona. Moeilam mi tyle razy ze duze wydatki trzeba planowac z gory, odkładać po malu i sie uzbiera ... A on raz na jakis czas wymysli cos, albo ja pwiem ze jest cienki miesiac to zaczyna sie ze ja sknera i co sie dzieje z pieniędzmi co on zarabia Ahahaahahahah
Zawsze mu mowie - zanim gębę otworzysz wejdź na konto i przejrzyj historie... I to mnie tak wkurza czasmi ... Zupełny brak wyobraźni - on mi rzuca sami ile on potrsebuje w następnym miesiacu i tyle. Jak dizecko.
Ale poszłam po rozum do głowy i mam jeszcze jedno konto w Polsce gdzie se odkładam po dwie stówki miesiecznie i tyle - on nie wie ze je mam ;D beda na czarna godzine ...:)

Haha tez tak robię jak u Ciebie - kasa wspólna a wszystko na mojej głowie :/

reklama
Nie no ja na mojego jeśli chodzi o kasę to nie mogę narzekać, dzielimy się wydatkami, on część rachunków płaci i ja, zakupy tez pół na pół, ja to jeszcze co miesiąc po 500 zł odkładam na oko bo różnie bywa. Jeśli chodzi o ubrania czy dla mnie czy dla Olina to on pierwszy, teraz tylko każe się stopowac z ubrankami dla Tośki bo chyba ma dalej nadzieję że będzie drugi chopek a ja juz na allegro parę licytacji wygrałam i czekam aż przyjdą ubranka :)

Ja na kase tez nie narzekam mon zarabia dwa razy wiecej i na wszystko daje

Emenems- u nas ja jestem bardziej rozrzutna. No ale eteraz zarabiam mniej. Był czas, ze miałam i rentę i wypłatę, ale kurczę wydawałam sporo na dojazdy do pracy (ponad 350 zł) i jeszcze na dziecko ciuchy czy coś to w większości ja płace. teraz faktycznie mniej kupuję, np. książek, butów czy ciuchów sobie, ale zwyczajnie nie mam za co. 50 zł w lumpie wydam czasem i mi źle, ale tu kupię całą siatę i sobie i Młodej, a w normalnym sklepie, to bym nawet jednej pary spodni nie kupiła.

Juti- nie no, mój był pomocny i super jak do pracy normalnie chodziłam. Od lata sie mi tak popsuł. Musze się za niego wziąć :p

Hej kochane u nas wszystko ok,malenka rosnie,ja tez,niestety kregoslup daje mi mocno w kosc dzis pozlozylam malego i nie moglam wstac z lozka bylam z tym u neurologa ostatno,puki co moge rodzic naturalnie dzidzi to nie szkodzi,jednak po pierwszej ciazy mam mocno skrzywiony kregoslup i mowil,ze teraz moze bolec jeszcze bardziej po porodzie mam przyjsc i zajmiemy sie tym.23 mam wizyte 4d u innego lekarza ciekawa jestem czy tez potwierdzi dziewczynke chyba dopiero wtedy uwierze pomimo,ze moj lekarz stwierdzil juz 2 razy;p Myslimy nad imieniem i strasznie jestesmy nie zdecydowani,ale nasz synus ciagle mowi Suzi Zuzia spodobalo mu sie z bajki i wciaz powtarza ze w brzuszku jest Zuzia zaczelismy sami juz przywykac do tego imienia przez to i jak nie wymyslimy innego to pewnie tak zostanie :) OD 19 tyg czuje juz ruchy dosc mocno choc nie codziennie jeszcze. Podgladam BB na fcb czesciej zdarzy mi sie tam zajrzec,cudne te wasze brzuszki rosna:) Widze,ze temat facetow eh szkoda na nich nerwow sama z moim zre sie codziennie:/

Haha tez tak robię jak u Ciebie - kasa wspólna a wszystko na mojej głowie :/

No to mnie rozumiesz :) a ze niby co ja mam na głowie - pare razy Enter wcisnąć hahahah tak to wyglada ze strony mojego meza :)

No ale dobra on sie zajmuje samochodami ja nic nie ogarniam przy nich :)

Ciezko powiedziec ze "daje" ja se sama biore jak cos potrzebuje jak to małe wydatki to nikt sie nikomu nie tłumaczy - no sle komputer mogl troche zaplanować .. Slbo mi powiedziec zeby odkładać itp a mi poki co wiesz, jeszcze in vitro spłacam na kredytowej a tu juz wyprawka :) nie ogarnelam - mogły lekko pomoc gnomid jeden

Kolejna wygrana teściowej :D
ja psem poszczuje bo siedzi kolo mnie;)
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, ja tez juz po wizycie, jestem w szoku jak ten bobo szybko rośnie, tydzien temu 760g a dzisiaj juz 910!

Polecam monitor oddechu, prawie wszystko starałam sie kupować używane, ale monitor mamy nowy, bo nigdy nie wiadomo czy uzywany do końca sprawny i czy ktoś przy nim nie majstrowal;) mamy monitor angelcare dwuplytowy + niania elektroniczna.

Maja, ja najprawdopodobniej zdecyduje sie na Kliniczna albo Zaspe. Coraz wiecej nas z Trojmiasta- fajnie:) Nie moge nigdzie znaleźć tego skrotu, który podalas, w moich papierach... U mnie wody płodowe w pierwszej ciazy były ciagle na granicy normy, pod koniec troche poniżej normy, wszystko skończyło sie dobrze u Ciebie tez tak na pewno bedzie:)

Bubcia, współczuje:( jak Dziewczyny piszą jutro bedzie błagał o przebaczenie, trzymaj sie dzielnie dla Zosi, chociaz wiem, ze to bardzo trudne :(

Troche z innej beczki, wczoraj kupiłam buty Młodemu, dzisiaj miał je na sobie z godzinę w Żłobku na podwórku i wyglądają tak: ImageUploadedByForum BabyBoom1442256487.105990.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1442256500.413701.jpg myślicie, ze jest sens je reklamować? Bo to w sumie uszkodzenie mechaniczne, ale po jednym dniu zeby tak buty wyglądały?

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1442256487.105990.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442256487.105990.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 71
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1442256500.413701.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442256500.413701.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Do góry