reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Vivienne - kupiłam razem z wyposażeniem zaraz znajde linka :)

Simka - my mamy wspólna kase, znaczy juz przed ślubem przyszedł i spytał czy ok bo widizal ze ja odkładam a on nie :D hahaha

No i od trgo czasu wyglada to tak, on zarabia ciut wiecej niz ja, w skali roku 25% gdzies. Jak patrze na rozliczenie.
Kasa mega wspólna, wspólna tak ze ja sie wszystkim zajmuje - płace rachunki rozkładam raty, przewiduje wieksze wydatki itp... On ma swoje ja swoje konto ale ja mam stały dostęp do obu i sobie przelewam w te i nazad jsk potrzrbuje bez pytania. On głownie robi zakupy bo pierwszy konczy prace wiec musi moec zawsze cos na koncie zeby placic ( my głownie kart używany gotówki wogole tu sie raczej nie uzywa).
Wydawałoby sie " fajnie masz, dysponujesz cała suma masz kontrole itp" .
Jest ogolnie ok ale przez to ze on nic nie ogarnia nie ma wyobraźni - zero. I jak wspomniałam, on mysli ze jak pojdzie do pracy to sprawa załatwiona. Moeilam mi tyle razy ze duze wydatki trzeba planowac z gory, odkładać po malu i sie uzbiera ... A on raz na jakis czas wymysli cos, albo ja pwiem ze jest cienki miesiac to zaczyna sie ze ja sknera i co sie dzieje z pieniędzmi co on zarabia Ahahaahahahah
Zawsze mu mowie - zanim gębę otworzysz wejdź na konto i przejrzyj historie... I to mnie tak wkurza czasmi ... Zupełny brak wyobraźni - on mi rzuca sami ile on potrsebuje w następnym miesiacu i tyle. Jak dizecko.
Ale poszłam po rozum do głowy i mam jeszcze jedno konto w Polsce gdzie se odkładam po dwie stówki miesiecznie i tyle - on nie wie ze je mam ;D beda na czarna godzine ...:)

Haha tez tak robię jak u Ciebie - kasa wspólna a wszystko na mojej głowie :/

reklama
Nie no ja na mojego jeśli chodzi o kasę to nie mogę narzekać, dzielimy się wydatkami, on część rachunków płaci i ja, zakupy tez pół na pół, ja to jeszcze co miesiąc po 500 zł odkładam na oko bo różnie bywa. Jeśli chodzi o ubrania czy dla mnie czy dla Olina to on pierwszy, teraz tylko każe się stopowac z ubrankami dla Tośki bo chyba ma dalej nadzieję że będzie drugi chopek a ja juz na allegro parę licytacji wygrałam i czekam aż przyjdą ubranka :)

Ja na kase tez nie narzekam mon zarabia dwa razy wiecej i na wszystko daje

Emenems- u nas ja jestem bardziej rozrzutna. No ale eteraz zarabiam mniej. Był czas, ze miałam i rentę i wypłatę, ale kurczę wydawałam sporo na dojazdy do pracy (ponad 350 zł) i jeszcze na dziecko ciuchy czy coś to w większości ja płace. teraz faktycznie mniej kupuję, np. książek, butów czy ciuchów sobie, ale zwyczajnie nie mam za co. 50 zł w lumpie wydam czasem i mi źle, ale tu kupię całą siatę i sobie i Młodej, a w normalnym sklepie, to bym nawet jednej pary spodni nie kupiła.

Juti- nie no, mój był pomocny i super jak do pracy normalnie chodziłam. Od lata sie mi tak popsuł. Musze się za niego wziąć :p

Hej kochane u nas wszystko ok,malenka rosnie,ja tez,niestety kregoslup daje mi mocno w kosc dzis pozlozylam malego i nie moglam wstac z lozka bylam z tym u neurologa ostatno,puki co moge rodzic naturalnie dzidzi to nie szkodzi,jednak po pierwszej ciazy mam mocno skrzywiony kregoslup i mowil,ze teraz moze bolec jeszcze bardziej po porodzie mam przyjsc i zajmiemy sie tym.23 mam wizyte 4d u innego lekarza ciekawa jestem czy tez potwierdzi dziewczynke chyba dopiero wtedy uwierze pomimo,ze moj lekarz stwierdzil juz 2 razy;p Myslimy nad imieniem i strasznie jestesmy nie zdecydowani,ale nasz synus ciagle mowi Suzi Zuzia spodobalo mu sie z bajki i wciaz powtarza ze w brzuszku jest Zuzia zaczelismy sami juz przywykac do tego imienia przez to i jak nie wymyslimy innego to pewnie tak zostanie :) OD 19 tyg czuje juz ruchy dosc mocno choc nie codziennie jeszcze. Podgladam BB na fcb czesciej zdarzy mi sie tam zajrzec,cudne te wasze brzuszki rosna:) Widze,ze temat facetow eh szkoda na nich nerwow sama z moim zre sie codziennie:/

Haha tez tak robię jak u Ciebie - kasa wspólna a wszystko na mojej głowie :/

No to mnie rozumiesz :) a ze niby co ja mam na głowie - pare razy Enter wcisnąć hahahah tak to wyglada ze strony mojego meza :)

No ale dobra on sie zajmuje samochodami ja nic nie ogarniam przy nich :)

Ciezko powiedziec ze "daje" ja se sama biore jak cos potrzebuje jak to małe wydatki to nikt sie nikomu nie tłumaczy - no sle komputer mogl troche zaplanować .. Slbo mi powiedziec zeby odkładać itp a mi poki co wiesz, jeszcze in vitro spłacam na kredytowej a tu juz wyprawka :) nie ogarnelam - mogły lekko pomoc gnomid jeden

Kolejna wygrana teściowej :D
ja psem poszczuje bo siedzi kolo mnie;)
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, ja tez juz po wizycie, jestem w szoku jak ten bobo szybko rośnie, tydzien temu 760g a dzisiaj juz 910!

Polecam monitor oddechu, prawie wszystko starałam sie kupować używane, ale monitor mamy nowy, bo nigdy nie wiadomo czy uzywany do końca sprawny i czy ktoś przy nim nie majstrowal;) mamy monitor angelcare dwuplytowy + niania elektroniczna.

Maja, ja najprawdopodobniej zdecyduje sie na Kliniczna albo Zaspe. Coraz wiecej nas z Trojmiasta- fajnie:) Nie moge nigdzie znaleźć tego skrotu, który podalas, w moich papierach... U mnie wody płodowe w pierwszej ciazy były ciagle na granicy normy, pod koniec troche poniżej normy, wszystko skończyło sie dobrze u Ciebie tez tak na pewno bedzie:)

Bubcia, współczuje:( jak Dziewczyny piszą jutro bedzie błagał o przebaczenie, trzymaj sie dzielnie dla Zosi, chociaz wiem, ze to bardzo trudne :(

Troche z innej beczki, wczoraj kupiłam buty Młodemu, dzisiaj miał je na sobie z godzinę w Żłobku na podwórku i wyglądają tak: ImageUploadedByForum BabyBoom1442256487.105990.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1442256500.413701.jpg myślicie, ze jest sens je reklamować? Bo to w sumie uszkodzenie mechaniczne, ale po jednym dniu zeby tak buty wyglądały?

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1442256487.105990.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442256487.105990.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 73
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1442256500.413701.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442256500.413701.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry