reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Hej dziewczyny :)

My mamy dom ale dalej go wykańczamy, teraz mieszkamy na dole, w zimę chcemy zrobić u góry nasza sypialnie i jeden pokój dla Olina a Roman na samym początku będzie z nami tak jak teraz Olin. Na dole mamy duży salon połączony z jadalnią i otwarta kuchnia a śpimy w małym pokoiku. @Ale i tak czekamy na zimę i u góry bierzemy się za dwa pokoje no i chcemy zrobić sobie garderobę. Łazienka i jeszcze jeden pokój jeszcze trochę poczeka. Ewentualnie Olin i Roman razem przez jakiś coś będą mieć razem pokój.

Ja dopiero od 2 lat robie wek tj. Kładę truskawki, śliwki, wiśnie, później robie różne sałatki typu szwedzka, ogórek z curry, i ogródek papryką, koperek na słodko kwaśne. W tym roku chce włożyć jeszcze paprykę. Olinowi w zeszłym roku zrobiłam mus z jabłek, malin, śliwek, zajada się tym przez całą zimę.
Oczywiście pierwsze smaki poznał po skończeniu 6 miesiąca, bo jednak się boje coby nie miał rewelacji żołądkowych. Wiem ze kole znak podawała słoiczków juz od 4 musiała, ja wolałam poczekać i tak samo zrobię przy drugim ;) każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje. Nawet kija pediatra kazała dietę rozszerzać dopiero po ukończeniu 6 miesiąca przy mm, wiec może coś w tym jest, w każdym razie jest większa pewność że układ trawienny malucha jest bardziej dorzaly :)

Hej dziewczyny :)

My mamy dom ale dalej go wykańczamy, teraz mieszkamy na dole, w zimę chcemy zrobić u góry nasza sypialnie i jeden pokój dla Olina a Roman na samym początku będzie z nami tak jak teraz Olin. Na dole mamy duży salon połączony z jadalnią i otwarta kuchnia a śpimy w małym pokoiku. @Ale i tak czekamy na zimę i u góry bierzemy się za dwa pokoje no i chcemy zrobić sobie garderobę. Łazienka i jeszcze jeden pokój jeszcze trochę poczeka. Ewentualnie Olin i Roman razem przez jakiś coś będą mieć razem pokój.

Ja dopiero od 2 lat robie wek tj. Kładę truskawki, śliwki, wiśnie, później robie różne sałatki typu szwedzka, ogórek z curry, i ogródek papryką, koperek na słodko kwaśne. W tym roku chce włożyć jeszcze paprykę. Olinowi w zeszłym roku zrobiłam mus z jabłek, malin, śliwek, zajada się tym przez całą zimę.
Oczywiście pierwsze smaki poznał po skończeniu 6 miesiąca, bo jednak się boje coby nie miał rewelacji żołądkowych. Wiem ze kole znak podawała słoiczków juz od 4 musiała, ja wolałam poczekać i tak samo zrobię przy drugim ;) każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje. Nawet kija pediatra kazała dietę rozszerzać dopiero po ukończeniu 6 miesiąca przy mm, wiec może coś w tym jest, w każdym razie jest większa pewność że układ trawienny malucha jest bardziej dorzaly :)

A jak sie robi te musy bo ja sie kompletnie nie znam? [emoji3]

julia- no to uff :) Spoko, jak bratanica dostała ospę to ja też panikowałam i sprawdzałam siebie i młodą pod kątem każdej krostki :p
Pokaż, pokaż sukienkę Małej :) A dla siebie coś jeszcze znajdziesz :)

Dla mnie kp było naturalne, ale jakbym musiała przejsć na mm, to też tragedii by nie było.

Vivienne- my wakacje zawsze jakieś tanie w niedrogim pensjonacie lub na prywatnych kwaterach, z jedzeniem (w swoim zakresie), pamiątkami, wejściówkami i dojazdem to max 1200-1500 zł za 3 osoby nad morzem na 6-7 dni nam wychodzi
Ale też sporo wydatków ostatnio bo i wesele i lekarz prywatnie na początku, trochę kasy poszło.

To jak Wasi mężowie mają na imię, ze wszyscy imieniny obchodzą?

U nas dziciaki będą razem w pokoju, ale planuję na początek kupić oprócz łóżeczka kosz mojżesza i chociaż pierwsze tygodnie mieć maluszka w sypialni obok siebie

Nawenie piszcie o tych nawiedzonych mamach kp, ja karmie 13 m cycem i juz kończę, bo widzę ze mój syncio bardziej rekreacyjne ciągnie ;) wieczorem duża kolacja ale przy cycu usypia, od tyg w nocy tylko woda a rano od dziś tez juz tylko woda cycem pogardził później duże śniadanie, ten to ma spust :)

Ja to nawet nie napisze na fb na stronie kp ze kończę z cycem bo zostane zlinczowana, że za wcześnie ze dziecko potrzebuje i ze dam radę do porodu kolejnego dzidziola :) tam są tak nawiedzone ze szok

Ja nie mam nic do mam karmiących mm bo różne są sytuacje. One też są zajebiaszcze ;) a ze nie karmią kp to są złe? ? Nie każda ma wsparcie osób najbliższych czy nawet wykwalifikowanych :( ja sama nie wiem czy bym karmiła dzieki położnej środowiskowej, teściowej i mojemu chłopu, bo wątpię :(

Tutaj dla zainteresowanych cenowo naszego wypoczynku :)

Cena za studio za dobę przy pobycie 1 osoby w
studio -100 pln, 2 osób w
studio- 150 pln ( jedno łóżko podwójne, dwa komplety pościeli,
ręczniki), przy pobycie 3 osób w studio ( jedno łóżko podwójne +
kanapa rozkładana, ręczniki)-180 pln, 4 osoby- 200 pln, dzieci do 3
lat bez opłat.
Przyjazdy z zasady od 16.00, wyjazdy do 12.00, ale zależy to od tego czy
musimy akurat przygotować pokój dla następnych gości.

możliwa dostawa domowych obiadów lub obiado - kolacji
bezpośrednio do Państwa mieszkań, cena 30 pln od osoby, oraz poranna
dostawa produktów na śniadanie (koszyk śniadaniowy: pieczywo, masło,
jajka, wędlina, twaróg, jogurt, ser, mousli, konfitura, owoce) - 20 pln
od osoby, można u nas zamówić ciasto domowego wypieku (blacha 25x25
cm) - 30 pln pln, możliwość kuchni wegetariańskiej lub wegańskiej
Ewy Pe , obiad lub obiadokolacja 40pln , śniadanie 25 pln-konieczna
wcześniejsza rezerwacja.

KrolinaE ja np jabłka kroiłam w kostkę, wlewa łam trochę wody i tak prazylam do miękkości, później brałam blender i blendowałam, jak trzeba było to jeszcze przez sitko przecieralam coby żadnej skórki nie było Tak robiłam tez ze śliwka i maliną :) a I nie do dawałam cukru bo było wystarczająco słodkie :)

reklama
Ulicha to ja jestem z tych nawiedzonych [emoji14] ale na sile nie zamierzam nikogo nawracać ani się wtrącać. Wychodzę z założenia że nie matka karmiąca mm jest gorsza a samo mleko i ważne jest to wsparcie, którego tak często brak :( ale jeśli ktoś nie chce próbować to uszczęśliwiac nie będę ;)

Do góry