reklama
Juti777
Fanka BB :)
Spokojnie. Wszystko na pewno jest ok. Szczupłe kobiety czasem dopiero w drugiej połowie Ii trymestru się zaokrąglają. :-) A potem rosną już szybciutko, niemal z dnia na dzień. Kuzynka tak miała. 2 tygodnie temu urodziła. A ciąża widoczna u niej była gdzieś od 6 miesiąca. :-)
Witan
Anecia powiennas sie wybrac na konsultacje! Trzymam kciuki by bylo dobrze:***
Emenem prosze cie nie denerwuj sie brzuszkiem! To ze niemasz go duzego totalnie nic nie oznacza...za chwile moze ci wyskoczyc to sie zdziwisz jaki juz duzy jest;-) kazdej kobiecie rosnie w innym tempie,to niejest powodem do nerwow ze cos jest nie tak...
Ja juz bolow brzucha niemam bylo jednorazowe moze cos mnie uciskalo i stad ten bol byl...
teraz xiagle czuje metaliczny smak w ustach:/ niejest przyejmny ale czekam az w koncu sobie pojdzie!
Anecia powiennas sie wybrac na konsultacje! Trzymam kciuki by bylo dobrze:***
Emenem prosze cie nie denerwuj sie brzuszkiem! To ze niemasz go duzego totalnie nic nie oznacza...za chwile moze ci wyskoczyc to sie zdziwisz jaki juz duzy jest;-) kazdej kobiecie rosnie w innym tempie,to niejest powodem do nerwow ze cos jest nie tak...
Ja juz bolow brzucha niemam bylo jednorazowe moze cos mnie uciskalo i stad ten bol byl...
teraz xiagle czuje metaliczny smak w ustach:/ niejest przyejmny ale czekam az w koncu sobie pojdzie!
Seeyou, w pro familii pracuje ale ja do niej chodzę do Palomedu na Słowackiego.
Co do plamień, to mnie lekarka wczoraj powiedziała, że mogę mieć brunatne czasem, bo coś na usg widać, jakiś obszar, nie wiem o co jej chodziło, ale to nic groźnego podobno...
Ja mam czasem płaski brzuch a jak dobrze pojem, to mi wywala dosyć spory hehe.
Wczoraj dostałam rozpiskę wizyt prawie do końca ciąży, nawet z godzinami )
Co do plamień, to mnie lekarka wczoraj powiedziała, że mogę mieć brunatne czasem, bo coś na usg widać, jakiś obszar, nie wiem o co jej chodziło, ale to nic groźnego podobno...
Ja mam czasem płaski brzuch a jak dobrze pojem, to mi wywala dosyć spory hehe.
Wczoraj dostałam rozpiskę wizyt prawie do końca ciąży, nawet z godzinami )
aktina
ewkamm nie byłam. ty byłaś ? ja wstałam przed 6 i paskowalam ostatnie rzeczy do mamy bi się przenosimy na szacunek remontu. zaraz po 6 przyjechał szwagier i zaczęli robić. wiec im pomagała wywozilismy piękna stara boazerie także było co robić. dopiero teraz neta odpaliłem odpaliłam i sobie prztpomnialm ze coś tam było przegapiłam jednym słowem
Marcepanek
Dzień dobry. Dziś ciut żywsza bo wczoraj niekontrolowane wymioty dały w kość.
Brzuchami się nie przejmujcie w 10tyg to mało co widać. Macica jest jeszcze na tyle mała ,że poza wami nikt ciąży nie zauważy. Na stronie ZAPYTAJ POŁOŻNA fajnie pokazali jak w danym tyg wyglada brzuch.
Emenems , karolinaE brzuszki pierwsza klasa
Aneciia1 a kolor jaki ? Dużo? Boli coś ,albo inne objawy? Idź do lekarza dla świetego spokoju.
SeeYou balsam z nuxe albo jak moja babcia mawiała wazelina kosmetyczna na wszystko.
Kiedyś to o kolorowych pomadkach mogłam zapomnieć...bo podkreślały tą suchość tragicznie. Scrub cukrowy też dobry raz na jakiś czas ,ja mam akurat z Lusha o zapachu gumy W lato i zimę przy takich ustach warto też pomysleć o pomadce z filtrem. Niestety jak to mowia taki urok.
A jak już jesteśmy przy pielęgnacji to czy używa któraś z was serum z witamina c na twarz ? Jeśli tak to czy warto?
U mnie ciąże widać po biegu do toalety i siatce żył od cycow po uda
Brzuchami się nie przejmujcie w 10tyg to mało co widać. Macica jest jeszcze na tyle mała ,że poza wami nikt ciąży nie zauważy. Na stronie ZAPYTAJ POŁOŻNA fajnie pokazali jak w danym tyg wyglada brzuch.
Emenems , karolinaE brzuszki pierwsza klasa
Aneciia1 a kolor jaki ? Dużo? Boli coś ,albo inne objawy? Idź do lekarza dla świetego spokoju.
SeeYou balsam z nuxe albo jak moja babcia mawiała wazelina kosmetyczna na wszystko.
Kiedyś to o kolorowych pomadkach mogłam zapomnieć...bo podkreślały tą suchość tragicznie. Scrub cukrowy też dobry raz na jakiś czas ,ja mam akurat z Lusha o zapachu gumy W lato i zimę przy takich ustach warto też pomysleć o pomadce z filtrem. Niestety jak to mowia taki urok.
A jak już jesteśmy przy pielęgnacji to czy używa któraś z was serum z witamina c na twarz ? Jeśli tak to czy warto?
U mnie ciąże widać po biegu do toalety i siatce żył od cycow po uda
byłam, postałam ze 30 min w kolejce do usg 4D, potem wyszłam z tej kolejki bo był już komunikat, że zapisują tylko na listę rezerwową, a przede mną było ze 30 kobiet. Mieliśmy lekkie problemy z samochodzikiem i na miejsce dotarliśmy dopiero na 11, czyli jak się zaczynało
Na listę rezerwową zaczynali chyba wpisywać od 116 lub 160 numerka,
oprócz tego:
- była pielęgniarka od krwi pępowinowej - mam gazetkę reklamową "bezpieczna przyszłość"- magazyn świadomych rodziców" - jak ktoś będzie zainteresowany to mogę zeskanować do pdf - głównie o tym, że warto pobrać krew pępowinową i wyizolować sznur pępowinowy
- stoisko z tranem Mollers - bo to zdrowe, ale tran jest ohydny, nawet ten o smaku cytrynowym
- ratownik medyczny, pokazywał jak postępować z małym dzieckiem gdy coś się stanie np się zakrztusi,
- stoisko z olejami i kremami CutisHelp mimi czyli jak jest w ulotce "aktywne emolienty na bazie oleju konopnego"
- zdrowe odżywianie, ustawianie diety, pomiar składu ciała
- karmienie piersią i noszenie dziecka w chuście
- i można było sobie zrobić sesję fotograficzną.
najbardziej z tego wypadu skorzystałam z .... decathlonu - kupiłam luźne spodnie dresowe i luźniejsze bluzki
Na listę rezerwową zaczynali chyba wpisywać od 116 lub 160 numerka,
oprócz tego:
- była pielęgniarka od krwi pępowinowej - mam gazetkę reklamową "bezpieczna przyszłość"- magazyn świadomych rodziców" - jak ktoś będzie zainteresowany to mogę zeskanować do pdf - głównie o tym, że warto pobrać krew pępowinową i wyizolować sznur pępowinowy
- stoisko z tranem Mollers - bo to zdrowe, ale tran jest ohydny, nawet ten o smaku cytrynowym
- ratownik medyczny, pokazywał jak postępować z małym dzieckiem gdy coś się stanie np się zakrztusi,
- stoisko z olejami i kremami CutisHelp mimi czyli jak jest w ulotce "aktywne emolienty na bazie oleju konopnego"
- zdrowe odżywianie, ustawianie diety, pomiar składu ciała
- karmienie piersią i noszenie dziecka w chuście
- i można było sobie zrobić sesję fotograficzną.
najbardziej z tego wypadu skorzystałam z .... decathlonu - kupiłam luźne spodnie dresowe i luźniejsze bluzki
reklama
Tutti_frutti_by-Iga