reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Iwonn- bardzo mi przykro, trzymaj się

chciejka, Marcepanek- trzymam kciuki za wizyty

Tutti- mmm aleś mi ochoty narobiła

Emenems- ja colę piję okazjonalnie, ale czasem najdzie mnie ochota. Tzn. odkąd jestem w ciąży nie piłam. Nawet soki mi nie wchodzą (bo słodkich napojów prawie wcale nie pijam), tylko woda, a jedyną używką jest herbata. Chociaż zdrowo się nie odżywiam (tryb życia robi swoje i dojazdy do pracy), w ogóle przez ostatnie 7 miesięcy się zaniedbałam strasznie, ale otoczenie też ma na to wpływ. Jak zrobię coś zdrowego w domu, to mąż nie zje, ja np. uwielbiam kotlety z kaszy jaglanej, a dla niego kotlet to tylko z mięsa. Chciałabym jeść zdrowiej i dążę do tego, na razie malutkimi kroczkami :p

julia- gdzie u tego ortopedy byłaś? W Poznaniu?

A mnie dzisiaj pęcherz pobolewa (chyba pęcherz). Coś w brzuchu. Jak nie jedno to kolejne. Mam nadzieję, ze to nie żadne zapalenie. Jak do jutra nie przejdzie, to idę do rodzinnego, a w środę już mam wizytę u gina

Jak tak czytam to mam wrażenie, że same siebie nakręcamy... ja narazie nie mam żadnych zleconych badań, nie robię nic na własną rękę, wcinam tylko kwas foliowy, nie pije kawy, ograniczam do minimum herbate, sama woda i jakieś soki. Na usg widziałam pęcherzyk ciążowy, a w nim żółtkowy, lekarz powiedział, że na ten tydz (5t6d w dniu wizyty) jest wszystko w porządku, następne mam za 9 dni i zamierzam do niego czekać, bo wierzę w to, że serduszko będzie biło ;) a wierzę w to tym mocniej im dłużej nie czytam nic w necie, tym bardziej, że fizycznie czuję się dobrze, gorzej psychicznie, ale to hormony :)

Chciejka, piękna beta, więc musi być wszystko super &&&&&&&
Marcepanek &&&&&&&&&&&, madziolina &&&&&&&&&&&
My też mamy wszystko swoje, warzywa, owoce a najwięcej truskawek;) właśnie zaczynają dojrzewać :) wczoraj mąż mi przyniósł troszkę truskawek, czereśni i borówki kamczackie, ale mi smakowały :)
Ja odżywiam się zdrowo od dawna przez cukrzycę ale też dla siebie a teraz to już obowiązkowo, dla dzidzi, słodyczy zero, chyba, że mi cukier spadnie ;)

Ostatnia edycja:
My mamy swoją działkę ogrodową za miastem, w środku pola, nawet tam mieszkaliśmy 3 lata. Teraz opanowali ją teściowie i my sobie nic nie sadzimy, oni hodują rózne warzywa i owoce. A najbardziej czekam na maliny- zawsze ich pełno. Niedługo będą te wczesne

Noo działka fajna sprawa :) ale ja posprzatac dobrze nie mm kiedy a co mówić o ogródku, rodzice moi tez maja, i te maliny mm :d tez juz niedługo będa i tak do samych mrozów :)

czesc dziewczeta! zyje :)

wiedzialam ze nie nadrobie tyle naskrobalyscie. przeczytalam co wazniejsze posty. nie wiem jak niektore skomentowac...

Chciejka Ty masz niedoczynnsc tarczycy? sorry ale kto Ci mowil ze krwawienia czy cos to normalne w ciazy przy niedoczynnosci? gin czy endo? jesli obaj to do zmiany. ja mam niedoczynnosc tarczycy i nikt mi takich glupot nie gadal. bierzesz leki?
Iwonn nie wiem co Ci powiedziec... nie bylam w takiej sytuacji. Slowa tu nie pomoga. Ale wiedz ze Cie sciskam wirtualnie i duzo sil zycze. bedzie dobrze.

u mnie srednio, caly czas mam takie okropne mdlosci ze juz mi sie jesc odechciewa. sil tez deficyt. Olo ostatnio daje do wiwatu, nie ogarniam go. siedzi w domu 2 tydzien przez zapalenie uszu i chyba malpiego rozumu dostaje.

reszcie dziewczat zycze milego dnia, pogoda piekna, na spacer Was wyganiam :)

Wzielam se tydzien zwolnienia czyli w następny wtorek do pracy - bo mnie wymęczyli tydzien temu to sobie odpoczne teraz przynajmniej - na zwykłym usg widac juz serduszko lekarz sie uparł by zrobic bo on musi po swojemu mam nadzieje ze nic sie nie stanie w piatek dopochwowe a dzis tskie zwykle było. Następna wizyta 18.06 u rodzinnego. Teraz musze isc do mnie do wsi do przychodni wybrac położna i sie umowic

reklama
Do góry