reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ja tez mam łożysko przodujące :) ale już powoli odczuwam ruchy :)

Przepływy miałam mierzone ostatnio na prenatalnych, znając mojego gina znów będę miała mierzone w środę na wizycie :)

Emenems gratki córeczki :)

Dziewczyny a jak to jest z położeniem łożyska? Jakie sa opcje? Mi powiedział ostatnio ze jest jakby to wytłumaczyć z tylu posteriore po wlosku!
Z tyłu to zapewne na ścianie tylnej. To jedna z opcji prawidłowo umiejscowionego łożyska.

Położenie mojego łożyska to:
- trofoblast na ścianie tylnej,
- łożysko w dnie m.macicy i na ścianie tylnej
- tylna ściana nisko

Mam takie opisy od trzech różnych lekarzy. To chyba dobrze? A może źle, że łożysko jest nisko????????
Często się zdarza iż a początku ciąży łożysko znajduje się nisko. W miarę rozwoju ciąży i powiększania się macicy wędruje do góry.
Ja tez mam łożysko przodujące :) ale już powoli odczuwam ruchy :)
Przodujące czy leżące na ścianie przedniej?

Emenems gratuluje córci :)

Mnie też już ciekawość zżera jaka płeć ,ale tu przed połówkowym nie mówią.

Upatrzyłam łóżeczko i na 99,9% je kupie ,ale córka mnie zbeształa ,że złe :D (ona chce takie żeby mogła bujać dzidziusia).
Generalnie kupie najpierw na pół roku. A potem będe myślała.
Jeszcze cena mnie powaliła bo z materacem to jedynie 75£. Chyba ,że córka postawi na swoim to kupimy bujane za 35£ wiecej :D

Ja chce to

ImageUploadedByForum BabyBoom1439573192.764569.jpg

Córka wybrała to

ImageUploadedByForum BabyBoom1439573212.662774.jpg

A rozważam jeszcze to

ImageUploadedByForum BabyBoom1439573239.717183.jpg

Teraz te kosze wydają się bardziej wypasione niż 7 lat temu.

Pyscek spokojnie dzidzia ma jeszcze czas. A jak wreszcie sie zdecyduje to przywali z grubej rury :)

Tutti co Ty taka zabiegana ostatnio ? Mało Cie tu ,mało na FB. Mam nadzieje ,ze to z racji odpoczynku :)

Mam nadzieje ,że upały w Polsce już was tak nie męczą. W UK pojawiło się ocieplenie i myślałam ,że zjadę. Fizycznie w ciazy upał zabija.

Macie jakieś zachcianki tygodnia? Ja to obecnie nie wiedzieć czemu pożeram (bo jedzeniem tego nie nazwę) oliwki. Do tego cytrusy i jabłka. Dałabym sie pociąć za kwaśne :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1439573192.764569.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439573192.764569.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 78
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1439573212.662774.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439573212.662774.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 76
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1439573239.717183.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439573239.717183.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 90
Emenems gratuluje córci :)

Mnie też już ciekawość zżera jaka płeć ,ale tu przed połówkowym nie mówią.

Upatrzyłam łóżeczko i na 99,9% je kupie ,ale córka mnie zbeształa ,że złe :D (ona chce takie żeby mogła bujać dzidziusia).
Generalnie kupie najpierw na pół roku. A potem będe myślała.
Jeszcze cena mnie powaliła bo z materacem to jedynie 75£. Chyba ,że córka postawi na swoim to kupimy bujane za 35£ wiecej :D

Ja chce to

Zobacz załącznik 705579

Córka wybrała to

Zobacz załącznik 705580

A rozważam jeszcze to

Zobacz załącznik 705582

Teraz te kosze wydają się bardziej wypasione niż 7 lat temu.

Pyscek spokojnie dzidzia ma jeszcze czas. A jak wreszcie sie zdecyduje to przywali z grubej rury :)

Tutti co Ty taka zabiegana ostatnio ? Mało Cie tu ,mało na FB. Mam nadzieje ,ze to z racji odpoczynku :)

Mam nadzieje ,że upały w Polsce już was tak nie męczą. W UK pojawiło się ocieplenie i myślałam ,że zjadę. Fizycznie w ciazy upał zabija.

Macie jakieś zachcianki tygodnia? Ja to obecnie nie wiedzieć czemu pożeram (bo jedzeniem tego nie nazwę) oliwki. Do tego cytrusy i jabłka. Dałabym sie pociąć za kwaśne :)

Mnie to pierwsze sie najbardziej podoba:)

Ja dzis z okazji zapoznania sie z córeczka pozwoliłam sobie na wielki kawał ciacha czekoladowego a maz na piwo :)

Emenems pierwsze to właśnie od razu mi wpadło w oko. Ja lubie prostotę i ewentualnie potem fajne dodatki typu ochraniacze czy też kocyk w ciekawy wzór.
Cena raczej sie nie zmieni więc jestem zadowolona bo wydamy mniej niż zakładałam. Więc coś innego zawsze jeszcze można kupić.

Zreszta na 100% wózek wyniesie najwiecej. Tu nadrobimy aż za bardzo :D

A wiesz ,że mowia "jak słodkie to na dziewczynkę" ? ;)
Choć ja tam do wszelkich teori smaków ,kształtów brzucha itp mam spory dystans ;)

Paulettah widziałam i szczerze nie wiem co ma większe :D
Ja to zawsze chciałam miec kształty tyłeczek ,ale to jak jakieś poduszki powietrzne chroniące przed kontuzja przy upadku :)

reklama
Emenems pierwsze to właśnie od razu mi wpadło w oko. Ja lubie prostotę i ewentualnie potem fajne dodatki typu ochraniacze czy też kocyk w ciekawy wzór.
Cena raczej sie nie zmieni więc jestem zadowolona bo wydamy mniej niż zakładałam. Więc coś innego zawsze jeszcze można kupić.

Zreszta na 100% wózek wyniesie najwiecej. Tu nadrobimy aż za bardzo :D

A wiesz ,że mowia "jak słodkie to na dziewczynkę" ? ;)
Choć ja tam do wszelkich teori smaków ,kształtów brzucha itp mam spory dystans ;)

Paulettah widziałam i szczerze nie wiem co ma większe :D
Ja to zawsze chciałam miec kształty tyłeczek ,ale to jak jakieś poduszki powietrzne chroniące przed kontuzja przy upadku :)

Moja mama i ciocia miały dziewczynkę i nie mogły patrzeć na słodkie, ja też nie dam rady słodkiego i też dziewczynka, a moja siostra nie chciała słodkiego tylko kwaśne i chłopiec więc się raczej nie sprawdza :) ja tam w takie przepowiednie nie wierzę :)

Do góry