reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No u mnie Aleksander był zaplanowany już od lat. Zawsze mi się to imię podobało. Na wszelki wypadek, gdyby nie pasowało do buzi dobrałam jeszcze Tymoteusza. I pewnie wybierzemy jak już się urodzi i zobaczymy, które pasuje bardziej.

Ja też nie cierpię jak mi mama się bierze za porządki. Ale ponieważ muszę się oszczędzać, to pewnie będę musiała się przełamać i poprosić o pomoc...

reklama
Zabila u nas odwrotnie, dziewczyn dużo a chłopaków jak na lekarstwo... Teraz będziemy mieć problem z chrzestnym bo z najbliższej rodziny nie ma ani jednego kandydata, albo dzieciaki albo do kościoła nie chodzą :s

Zobacz załącznik 705354

Limonka Joa Misiaka Innabajka - padlam hahahahahahaha

Dobre:D przez 3 lata jsk tutaj mieszkam, usłyszałam pare razy podobny tekst i nie do końca ogarnialam;D Innabajka i Emenems, nie udzielalyscie sie czasem na trojmiasto.pl? Wasze nicki rzuciły mi sie w oczy:)

Mi tez zawsze bardzo podobal sie Aleksander i wszystkie zdrobnienia, gdyby mojego K. Ex nie miała na imię Aleksandra, to byłby pewniak;) Na razie jest: Antoni, Jonatan, Dominik, Adrian:)

Emenems to dlaczego nazywasz go Stefan? ;p

Ja też mam multum imion na dziewczynke a na chłopca tylko jedno ;) tez nie patrzę na statsy ale tak się głupio zeszło ze u mnie planowana Maryśka od zawsze a kuzynka w ostatniej chwili wpadła ze tez będzie ich Marysia, między nimi 5 tygodni różnicy i jest masakra z rozróżnianiem, same do siebie mówią po nazwisku, tzn Marysiu N. Proszę, dla Ciebie. A druga dziękuję Ci Marysiu T.

Hahahah to taka historia ze jak byłam e Gdańsku w czerwcu powiedizalam rodzinie ze jestem w ciazy i moja siostrzenica lat 6 nie posiadała sie z radości i całowała brzuch i słuchała i wszystko i mowi jak dziewczynka to Julka a jak chłopiec to Stefan a js jej mowie ze ciocia mysli ze chłopiec ale bedzie Jasiu - a ona " Janek ??! Zwariowałas ?!!" I jak probowalam wytłumaczyć ze nie Stefan to prawie sie popłakała wiec odpuscilam i teraz kazdy w rodzinie dla beki mowi Stefan a ja sie przyzwyczaiłam :)
Takze Jan dla rodziny Stefan :) taka historia

emenems a gdzie znalazłaś Ragnara bo szczerze to od ciebie pierwszy raz go usłyszałam :)

A to staronordyckie imie jednego z bardziej znanych królów skandynawskich z poczatku średniowiecza:) mezowi sie podoba a mały bedzie miał wybor którym sie imieniem przedstawiać, chociaz tutaj sie uzywa obu jak sie ma dwa.
Upewnilam sie u kolezanek Norweżek ze to nie przypal - bo wicie zebym nie skrzywdziła dziecka żadnym Dziewogrzmotem norweskim hahaahah

Dobre:D przez 3 lata jsk tutaj mieszkam, usłyszałam pare razy podobny tekst i nie do końca ogarnialam;D Innabajka i Emenems, nie udzielalyscie sie czasem na trojmiasto.pl? Wasze nicki rzuciły mi sie w oczy:)

Mi tez zawsze bardzo podobal sie Aleksander i wszystkie zdrobnienia, gdyby mojego K. Ex nie miała na imię Aleksandra, to byłby pewniak;) Na razie jest: Antoni, Jonatan, Dominik, Adrian:)

O tak i to bardzo swojego czasu :D emenems - znienawidzony troll trójmiejskich matek hahahaah

reklama
Jeszcze co do imion to ja tez nie chciałam nadawać imienia z polskimi znakami i zgłoskami bo potem to koszmar urzędowy - maz ma ł w nazwisku i wystarczy ...:)

Do góry