reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No u mnie Aleksander był zaplanowany już od lat. Zawsze mi się to imię podobało. Na wszelki wypadek, gdyby nie pasowało do buzi dobrałam jeszcze Tymoteusza. I pewnie wybierzemy jak już się urodzi i zobaczymy, które pasuje bardziej.

Ja też nie cierpię jak mi mama się bierze za porządki. Ale ponieważ muszę się oszczędzać, to pewnie będę musiała się przełamać i poprosić o pomoc...

reklama
Zabila u nas odwrotnie, dziewczyn dużo a chłopaków jak na lekarstwo... Teraz będziemy mieć problem z chrzestnym bo z najbliższej rodziny nie ma ani jednego kandydata, albo dzieciaki albo do kościoła nie chodzą :s

Zobacz załącznik 705354

Limonka Joa Misiaka Innabajka - padlam hahahahahahaha

Dobre:D przez 3 lata jsk tutaj mieszkam, usłyszałam pare razy podobny tekst i nie do końca ogarnialam;D Innabajka i Emenems, nie udzielalyscie sie czasem na trojmiasto.pl? Wasze nicki rzuciły mi sie w oczy:)

Mi tez zawsze bardzo podobal sie Aleksander i wszystkie zdrobnienia, gdyby mojego K. Ex nie miała na imię Aleksandra, to byłby pewniak;) Na razie jest: Antoni, Jonatan, Dominik, Adrian:)

Emenems to dlaczego nazywasz go Stefan? ;p

Ja też mam multum imion na dziewczynke a na chłopca tylko jedno ;) tez nie patrzę na statsy ale tak się głupio zeszło ze u mnie planowana Maryśka od zawsze a kuzynka w ostatniej chwili wpadła ze tez będzie ich Marysia, między nimi 5 tygodni różnicy i jest masakra z rozróżnianiem, same do siebie mówią po nazwisku, tzn Marysiu N. Proszę, dla Ciebie. A druga dziękuję Ci Marysiu T.

Hahahah to taka historia ze jak byłam e Gdańsku w czerwcu powiedizalam rodzinie ze jestem w ciazy i moja siostrzenica lat 6 nie posiadała sie z radości i całowała brzuch i słuchała i wszystko i mowi jak dziewczynka to Julka a jak chłopiec to Stefan a js jej mowie ze ciocia mysli ze chłopiec ale bedzie Jasiu - a ona " Janek ??! Zwariowałas ?!!" I jak probowalam wytłumaczyć ze nie Stefan to prawie sie popłakała wiec odpuscilam i teraz kazdy w rodzinie dla beki mowi Stefan a ja sie przyzwyczaiłam :)
Takze Jan dla rodziny Stefan :) taka historia

emenems a gdzie znalazłaś Ragnara bo szczerze to od ciebie pierwszy raz go usłyszałam :)

A to staronordyckie imie jednego z bardziej znanych królów skandynawskich z poczatku średniowiecza:) mezowi sie podoba a mały bedzie miał wybor którym sie imieniem przedstawiać, chociaz tutaj sie uzywa obu jak sie ma dwa.
Upewnilam sie u kolezanek Norweżek ze to nie przypal - bo wicie zebym nie skrzywdziła dziecka żadnym Dziewogrzmotem norweskim hahaahah

Dobre:D przez 3 lata jsk tutaj mieszkam, usłyszałam pare razy podobny tekst i nie do końca ogarnialam;D Innabajka i Emenems, nie udzielalyscie sie czasem na trojmiasto.pl? Wasze nicki rzuciły mi sie w oczy:)

Mi tez zawsze bardzo podobal sie Aleksander i wszystkie zdrobnienia, gdyby mojego K. Ex nie miała na imię Aleksandra, to byłby pewniak;) Na razie jest: Antoni, Jonatan, Dominik, Adrian:)

O tak i to bardzo swojego czasu :D emenems - znienawidzony troll trójmiejskich matek hahahaah

reklama
Jeszcze co do imion to ja tez nie chciałam nadawać imienia z polskimi znakami i zgłoskami bo potem to koszmar urzędowy - maz ma ł w nazwisku i wystarczy ...:)

Do góry