reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Martusia- sukienka śliczna, co do nietolerancji laktozy to jest to całkowicie co innego niż skaza białkowa i dlatego eliminacja laktozy nic nie daje, a co do mojej mamy to wiem że alergolog tak jej kazała i wypisala jej specjalne antyalergiczne mleko w proszku bo wtedy nie było tak dużo ogólnodostępnych, a z tym jedzeniem to jednak to co jemy ma wpływ na mleko w piersi bo przecież dlatego nie można np niektórych produktow, często się zdarza,że np mama zje truskawki a dziecko dostaje wysypki pijąc tylko mleko mamy więc coś w tym musi być

wiesz co po czesci sie zgodze. jezeli chodzi o diete mamy karmiacej to info mam z bardzo doswiadczonej reki a wlasciwie cycka - jedyna liderka LLL w Polsce - Magda Karpienia. Powitanie zawsze mozna zadzwonic z problemem i pomoze nawet na odleglosc.

reklama
Bubcia - taka ciekawostka. jezeli mama karmi dzieco piersia i ma ono uczulenie, to nalezy diete eliminacyjna wprowadzic. mleko tworzy sie z krwi nie z tresci zoladka. jezeli sa uczulenia to nie zawsze jedzenie, chyba ze mama na nieszczelne jelita i alergeny przenikaja do mleka. moze byc tez kosmetyki, proszki, skladniki ubran, roztocza domowe, zabawki etc etc.

Dieta bardzo wpływa na skład krwi i to co je matka ma ogromny wpływ na jakos mleka ....

Emenems- też tak myślę, skoro będąc niemowlakiem i nic nie jedząc prócz mleka mamy dostałam skazy bialkowej, ale ciężko mi coś powiedzieć bo nie jestem lekarzem

Dieta bardzo wpływa na skład krwi i to co je matka ma ogromny wpływ na jakos mleka ....

Moj Olus mimo ze krotko KP to nie mial kolek od jedzenie mojego a od sztucznych witamin. witaminy odeszly, dziecko sie uspokoilo. a jadlam smazone, barszcze biale, kielbasy, wedliny, cole no wszystko.

zreszta niech kazdy wierzy w to co uwaza za sluszne, ja sie ucze od ponad 1,5 roku. nie mowie ze wiem wszystko ale podstawy mam. bez urazy dla nikogo oczywiscie i jego pogladow...

Moj Olus mimo ze krotko KP to nie mial kolek od jedzenie mojego a od sztucznych witamin. witaminy odeszly, dziecko sie uspokoilo. a jadlam smazone, barszcze biale, kielbasy, wedliny, cole no wszystko.

zreszta niech kazdy wierzy w to co uwaza za sluszne, ja sie ucze od ponad 1,5 roku. nie mowie ze wiem wszystko ale podstawy mam. bez urazy dla nikogo oczywiscie i jego pogladow...

To nie chodzi o poglądy znowu ale o fakty :) jedzenie ma ogromny wpyw skad krwi - wiedz jak wyglada odwirowana krew osoby otyłej a osoby zdrowej ? Różnica jest ogromna.
Ja tak jak ty, mam zamiar jesc normalnie to co jem ale jak bedzie problem to bede odstawiać różne pokarmy o sprawdzać.
Bardzo dobrze ze te witaminy odstawiłas ... Nie ma co dziecku przezywać takiej bezużytecznej chemii

Znalazłam w necie
Tak to wyglada u osob otyłych ( po prawej-krwi tłuszcz ) po lewej zdrowych ( krew osocze i troszke tłuszczu w granicach normy)
ImageUploadedByForum BabyBoom1439128371.383862.jpg

Po odwirowaniu oddziela sie tłuszcz ktory znajduje sie w krwi ktory oczywiscie dostaje sie tam ze spożywanych pokarmów.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1439128371.383862.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439128371.383862.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Dziewczyny ogolnie dzis rano noe piłam mojej kawy potem byłam na siłowni i przyszłam i zaczelam robic sushi i jadłam o 10 sniadanie a potem nic jakos nie było czasu i stoje robie i nagle jakos tak słabo sie poczułam ...:D maskara, usiadłam na chwile tata mi cisnienie zmierzył i było 80/32 hahahah tętno spoko bo 70. Masakra, pierwszy raz w zyciu tak miałam - jestem po kawce i po posiłku zaraz mierze znowu.

reklama
Do góry