reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
ja tez czekalam na ten deszcz i sie nie doczekalam...

w koncu sobie zamowilam sukienke na wesele. jeden klopot za mna ;) jejku ja to ciagle pod wiatrakiem leze. nic sie nie chce, tata ma urlop to z mlodym lazi wszedzie.

Emenems a Ty jednak cwiczysz? co Ci w końcu położna powiedziala?

odnosnie mlek roslinnych (nie pamietam ktora pytala) chcecie troszke informacji?

ja tez czekalam na ten deszcz i sie nie doczekalam...

w koncu sobie zamowilam sukienke na wesele. jeden klopot za mna ;) jejku ja to ciagle pod wiatrakiem leze. nic sie nie chce, tata ma urlop to z mlodym lazi wszedzie.

Emenems a Ty jednak cwiczysz? co Ci w końcu położna powiedziala?

odnosnie mlek roslinnych (nie pamietam ktora pytala) chcecie troszke informacji?

Ja poproszę bo mój Kamil miał skaże białkowa jak bym mały i myśle ze dzieci tez to mogą mieć bo od mleka w ciąży dostaje wysypki! Przerzuciłam sie na razie na to bez laktozy i sery kozie :/

Paulettah a wiesz, że mleko bez laktozy uczula tak samo jak zwykle? Bo skaza białkowa jest nie od laktozy a od białka, ja jak byłam mała przez wiele lat to miałam później przeszło i teraz znowu wróciło

Martusia- kiedy masz wesele? Jaka sukienkę kupiłaś? Bo ja mam w październiku i już będę miała spory brzuszek i nie wiem jaka kupić żeby ładnie wyglądać

Ja poproszę bo mój Kamil miał skaże białkowa jak bym mały i myśle ze dzieci tez to mogą mieć bo od mleka w ciąży dostaje wysypki! Przerzuciłam sie na razie na to bez laktozy i sery kozie :/

tyle ze jezeli chodzi o niemowleta to mleka roslinne po 1 rż. poza tym jezeli chodzi o skazy to najlepsze jest mleko mamy lub specjalne mm dla alergikow. (mama moze byc na diecie eliminujacej) jak znajde to wkleje.

U mnie mama musiała z karmienia piersią zrezygnować bo straaszne uczulenie miałam pewnie coś jadła czego nie mogła i dlatego tylko kiedyś nie było takiej informacji jak teraz i pewnie po prostu nie wiedziała

no i mój Olo mial nietolerancje laktozy. dlugo mi zajelo dojscie co go meczy. eliminacja na jakis czas pomogla i przejscie na roslinne mleczko, ale juz mial wtedy ponad roczek. laktoza to cukier mleczny - mleko zwierzece do 4,5 a ludzkie do 7,5 % zawiera ja. kozie probowalam ale smak okropny. Olus bardzo lubi ryzowe slodzone miodem. sojowe jest gmo, nie polecam. w rosmanie sa bardzo fajne mleka w fajnej cenie.

Bubcia wesele za miesiac. prosze link: Sukienka z działu Kobiety - kolor: biały / czarny – niskie ceny w sklepie C&A on-line! - wzielam wiekszy rozmiar w razie jakbym bardzo urosla.

o nietolerancji laktozy opowiedzialam bardzo skrotowo i krotko, jakby ktos chcial cos wiedziec - piszcie. jak bede wiedziala odpowiem.

Ostatnia edycja:
Bubcia - taka ciekawostka. jezeli mama karmi dzieco piersia i ma ono uczulenie, to nalezy diete eliminacyjna wprowadzic. mleko tworzy sie z krwi nie z tresci zoladka. jezeli sa uczulenia to nie zawsze jedzenie, chyba ze mama na nieszczelne jelita i alergeny przenikaja do mleka. moze byc tez kosmetyki, proszki, skladniki ubran, roztocza domowe, zabawki etc etc.

reklama
Martusia- sukienka śliczna, co do nietolerancji laktozy to jest to całkowicie co innego niż skaza białkowa i dlatego eliminacja laktozy nic nie daje, a co do mojej mamy to wiem że alergolog tak jej kazała i wypisala jej specjalne antyalergiczne mleko w proszku bo wtedy nie było tak dużo ogólnodostępnych, a z tym jedzeniem to jednak to co jemy ma wpływ na mleko w piersi bo przecież dlatego nie można np niektórych produktow, często się zdarza,że np mama zje truskawki a dziecko dostaje wysypki pijąc tylko mleko mamy więc coś w tym musi być

Do góry