reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Witajcie po nieprzespanej nocy :( Moja Młoda pół nocy miała gorączkę i wymiotowała. Rano było niby lepiej, a teraz znów gorączka :( Była u lekarza i nie wiadomo skąd, może jakieś zatrucie pokarmowe, ale już nie wymiotuje. Martwię się, bo pierwszy raz taka gorączka znikąd. A jeszcze w nocy byłam sama, bo M na nockę, zadzwoniłam po mamę, ale zaraz ją wyprosiłam, bo zamiast pomagać, to narzekała że mam bałagan (bo mam syf totalny). Więc do 5.30 nie spałam, później się budziłam co pół godziny i sprawdzałam jej temp. A po 7 przyszedł mąż i pojechał z ią do lekarza.

Trzymam dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty

U mnie dzisiaj na szczęście jak na razie 22 stopnie, więc nie ma tragedii.

witam,troche was nadrobiłam co do ciuszków ja chce zacząć od września kupować,jesli chodzi o wozek jeszcze niemam pojęcia jaki ale na pewno koła pompowane:-) pisałyście o łożsku ja tez mam na ścianie przodującej i trochę mnie to martwi bo wyczytałam ze jeżeli nieprzesunie się ku gorze to wtedy robione jest CC a ja wole SN
co do futrzaków ma mam kotka od jakiś 2tyg,i od 4lat psa ale z włosem shihz-tzu-rasa wstretna niepolecam!
co do owłosienia to rosnie w szybkim tempie,masakra

a jeszcze mam pytanie dotyczące śpioszków,kaftaników,spodenek,bodów itp.,po ile sztuk kupujecie lub macie zamiar kupować?

Simka współczuje .. u nas podobnie... przedwczoraj wieczorem Anita raz wymiotowała .. ale potem spała cała noc normalnie, niestety rano dołączyła biegunka i znowu raz wymiotowała i nic nie jadła cały dzień :( Dawałam jej tylko wodę i smecte.. wieczorem zjadła kisiel, a jak się położyła to zaczeło jej w burzchu burczec i mówi ze by cos zjadła, więc dałam jej bułke z masłem .. no i spała normalnie.. a dzis rano znowu wymioty, potem znowy troche zjadła a teraz śpi .. zobaczymy co będzie jak wstanie.. może już przejdzie a moze pojedziemy do lekarza .. gorączki na szczęście nie ma ..

atkina- może kurczę jakiś wirus krąży? Moja wymiotowała tylko raz, ale teraz znów mówi, że jąbrzuszek boli, zjadła tylko chrupki kukurydziane i wypiła herbatę. A gorączka nie chce spaść za bardzo.

Automasaz każdej stopy po 30 sekund na stopę poki mozesz sama potem maz - zerknij na yt jak robic x3 kazda stopa na przemian 2 razy dziennie

Unoszenie i przenoszenie papierka albo chusteczki palcami - kładziesz chusteczkę na podłodze, chwytasz palcami i przenosisz z pol metra i odkładasz i spowrotem i na kazda nogę x5 dwa razy dziennie

Sprobuj ...:)

Dzięki nie wpadłabym na to :) mam taka miskę do masażu stop w wodzie moze być?

Simka ,aktina a moze to jakiś wirus? Zdrowia dla dzieciaczków.

Moni88 z doświadczenia biore po 7 :) Nie raz przebierałam dzieci 3razy dziennie ,a prac codziennie średnio mi sie tez uśmiechało.

Co do nog mi nigdy nie puchły ,za to zawsze cierpię w ciazy na syndrom niespokojnych nog. Matko co za uczucie kiedy własne nogi przeszkadzają o spaniu noga na nodze mozna zapomnieć.

Ja najbliższe dwa USG mam juz zaplanowane. Połówkowe 17 września i po 30tyg ciazy na 10grudnia.
Z jednej strony już bym chciała miec to wszystko za sobą. Bóle znow sa ,jeszcze to samopoczucie do bani :(
Czasem mam wrażenie ,ze ja zawsze wszystko przechodzę źle.

witam,troche was nadrobiłam co do ciuszków ja chce zacząć od września kupować,jesli chodzi o wozek jeszcze niemam pojęcia jaki ale na pewno koła pompowane:-) pisałyście o łożsku ja tez mam na ścianie przodującej i trochę mnie to martwi bo wyczytałam ze jeżeli nieprzesunie się ku gorze to wtedy robione jest CC a ja wole SN
co do futrzaków ma mam kotka od jakiś 2tyg,i od 4lat psa ale z włosem shihz-tzu-rasa wstretna niepolecam!
co do owłosienia to rosnie w szybkim tempie,masakra

a jeszcze mam pytanie dotyczące śpioszków,kaftaników,spodenek,bodów itp.,po ile sztuk kupujecie lub macie zamiar kupować?

Łożysko przodujące to nie to samo co ułożenie łożyska na przedniej ścianie macicy wiec spokojnie :)

reklama
Do góry