reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems, dokładnie x tego założenia wychodzę. Tym bardziej, że usg jest bezpieczne i można robić ile się chce tak na prawdę.

Man dopiero o 18, więc wieczorem dam znać co tam słychać u dzidzi. :-)

reklama
aa ja dopiero 17nastego w następny poniedziałek spotkanie z malutkim :) nie mogę się doczekać, bo ciężko mi te ruchy uchwycić jakoś ostatnio.. Chociaż dziś w nocy ze dwa razy coś mocnego poczułam ale teraz sobie wkrecam ze może to mi się przyśniło :) a i wiecie kiedy jeszcze czuje jak się pochyle z kanapy do laptopa na stoliku.. może mu wtedy ciasno ale motyle są :)

aa ja dopiero 17nastego w następny poniedziałek spotkanie z malutkim :) nie mogę się doczekać, bo ciężko mi te ruchy uchwycić jakoś ostatnio.. Chociaż dziś w nocy ze dwa razy coś mocnego poczułam ale teraz sobie wkrecam ze może to mi się przyśniło :) a i wiecie kiedy jeszcze czuje jak się pochyle z kanapy do laptopa na stoliku.. może mu wtedy ciasno ale motyle są :)

A ja to wogole cos mnie brzuch minimalnie tak ćmi miesiaczkowo w sensie ze czuje macice i tez jakies schizy najwieksza moja schiza jest skracająca die szyjka bo to moze byc bezobjawowe i dlatego taka sfilmowana jestem, bo inne ew rzeczy cos jak jedt nie tak to sa objawy ..

Ale coz usg 14.08 trzrba czekac ... Jestem z toba :)

Czekamy czekamy co nam pozostało :p no a ta szyjka niezła cholera :) w poprzedniej ciąży tez mi się skracala ale w sumie na uczelnie codziennie jeździłam z torba itp to może od tego. od 22 tygodnia miałam brać 3 razy dziennie po 2 nospy forte.. spytałam czy musze tak dużo :/ to mówi ze jak juz bardzo nie chce to mogę brać dwa razy po 2 tabl a trzecia dawkę jak będzie bolało. . i tak bolało ale i tak brałam dwie dawki .. noo i udało się odnosić do terminu :) na wizycie po 38 tyg kazała nadal brać ale pomyślałam że oszalała i nie brałam juz hehe

Hej, doczytałam Was:-)
Wyprawka...dobrze, że większość rzeczy już mam, bo to jednak mimo iż przyjemne to pochłaniające mnóstwo czasu.
Wizyta... ja mam 21 dopiero, ale bez usg. Pewnie na wizycie umówimy się na to połówkowe. Już nie mogę się doczekać, bo liczę, że teraz poznam płeć dziecka. Chcę już wiedzieć, czy rozglądać się za różowymi czy dać sobie spokój:-)
Bóle ciążowe... mnie dalej kłuje podbrzusze. W nocy ogóle czuje jak cały dół mnie boli, jakbym tam kamienie nosiła.

A u mnie? Gorąco na maksa. Ledwo żyje. Noc to była walka o sen dla Wojtka i w końcu skończyło się to spaniem we 3 w naszej sypialni. Jezu co ja mówię, jakie spanie?! Dziecko spało, mąż wisiał na jednym rogu łóżka, ja na drugim, bez możliwości ruchu, bo przecież głowa synka musiała znaleźć ukojenie na obojczyku mamy. Z mężem postanowiliśmy, że oddajemy naszą sypialnie drugiemu dziecku i od małego uczymy samodzielnego spania, tak jak przy Wojtku. Nie idzie wyspać się z dzieckiem.
Poza tym mam dziś wizytę u dentysty. Mimo, że mam świetnego gościa i ogólnie zawsze jest ok, to się boje. Dawno byłam, pewnie dlatego. Może wcześniej zahaczę o jakiegoś ciucha na rozluźnienie:-D

Miłego dnia!

Sierpniowa, ja wczoraj też czułam ból w podbrzuszu. Zaczęło się od lekkiego kłucia w okolicach spojenia łonowego, porem czułam kłucie w pochwie, a potem już takie rozpieranie na całym dole. Do tego stopnia, że bolało jak siadałam. Dziś lekko ćmi w tych okolicach, ale dopiero rano... Pewnie to wszystko od tego, że rośniemy i wszystko się tam u nas rozciąga, przemieszcza itp.

U mnie też masakryczny upał. Wczoraj nie mogłam skupić się na pracy przy tej pogodzie i złapałam opóźnienie. Dziś muszę nadrobić, ale wcale nie myśli mi się lepiej... Nie wiem jak to ogarnę. A terminy gonią... ehhh....

Też się boję o tą szyjkę. W szpitalu mi powiedział, że mam ładną i długą. Ale boję się, żeby się nie spierniczyła...

Czekamy czekamy co nam pozostało :p no a ta szyjka niezła cholera :) w poprzedniej ciąży tez mi się skracala ale w sumie na uczelnie codziennie jeździłam z torba itp to może od tego. od 22 tygodnia miałam brać 3 razy dziennie po 2 nospy forte.. spytałam czy musze tak dużo :/ to mówi ze jak juz bardzo nie chce to mogę brać dwa razy po 2 tabl a trzecia dawkę jak będzie bolało. . i tak bolało ale i tak brałam dwie dawki .. noo i udało się odnosić do terminu :) na wizycie po 38 tyg kazała nadal brać ale pomyślałam że oszalała i nie brałam juz hehe

Czyli jest szansa zebym poczuła jakby cos bardzo było nie tak z ta szyjka ???

A ja wiem .. czasem coś zaszczypalo czasem pociągnęło ale ogólnie takie objawy przecież też są i nie zawsze są powodem do niepokoju także samemu to raczej ciężko wyczuć ..

No wlasnie tego sie martwie najbardziej - mam nadzieje ze na usg w piatek jakos mi to sprawdza ... Poprosze ich , usg robi położna :D nie czesto lekarz ale spytam o to moze na życzenie mi sprawdza

reklama
Upaly widze ze u kazdego :) ja wlasnie zbieram sie na plaze, z wyprzedazy kupilam tylko sobie kurtke na jesien bo dla malucha mam full rzeczy i dopiero po remoncie to ogarne :) Przyznaje sie ze wczoraj zajadalam sie sushi.

Dziewczyny czas szybko zleci do waszych wizyt :)

Załączniki

• 1438762694175.jpg
    1438762694175.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 39
  • 1438762706912.jpg
    1438762706912.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 40
Do góry