reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
green_parsley Ja tak miałam wczoraj, jak na zakupy się wybraliśmy. Mąż się przebrał po pracy i jak spojrzałam na niego i siebie, to mi się zakupów odechciało. Ale dzisiaj już znów czuje się laska:-)

xkarola te zęby to udręka. Mojemu wyszły już dwa i chyba będą szły kolejne, bo łapki ciągle w buzi. Na szczęście nie miał gorączki do tej pory.
Meluzyna witaj:-) A jak się ogólnie czujesz?
Pyscek ja takiej wagi już lata nie widziałam:szok:
Emenems ja mam 164 wzrostu i teraz ważę jakoś ok 63kg. Wiem, że ciąża i w ogóle, ale źle się czuje z tym balastem. W pierwszej ciąży mnie to niezmiernie cieszyło, teraz tak se.
simka ja się mieścić mieszczę, ale spodnie i spodenki uciskają mi za bardzo dół brzucha i ciągle mam parcie na pęcherz:-) Przywiozłam sobie ciążowe spodnie. Jak ja ich nie cierpię. Mnie te gumki dobijają.

Wczoraj pół miasta zjeździłam załatwiając to i owo. Wieczorem już padłam na psyk dosłownie. A synek o 6:00 pobudkę rozbił:sorry:Wczoraj z niego ubaw mieliśmy z dziadkami i mężem, bo tak go nosiło do tańczenia i tak się śmiał w głos jak nigdy. Dosłownie wszystko go bawiło. A wieczorem jak go lulałam i śpiewałam do snu to oczy jak pięć złotych i patrzy na mnie. Jak się spojrzę to on się śmieje. Nie wiem co te dziadki mu do jedzenia dały, ale jakieś inne dziecko było:-D:-D:-D

Mi aplikacja Moja CIąża po wpisaniu wagi wpisuje, że powinnam się skontaktować z lekarzem, bo mam lekką niedowagę w stosunku do wagi wyjściowej, hahaha

Hej, ja mam 175 (chyba) i nic jeszcze nie przytyłam, ale niestety startuję z wysokiej wagi, bo 68 :( wstyd, ale szczerze powiem, że zanim mi tu Emenems nie wyskoczyła na początku z 54kg to nie czułam się otyła. Chodzę cały czas w swoich ciuchach. Przeczytałam, że po prostu grubsze kobiety nie tyją na początku ciązy i pewnie ja do nich należę. Brzuch rośnie a waga stoi. Na pocieszenie mam dużego męża, bo 193 cm wzrostu i ponad 100kg wagi, więc pewnie dzięki niemu nie czułam się duża:) Szkoda tylko, że nie może ze mną chodzić wszędzie, żeby robić dobre tło.

Mycha mam 2 koleżanki ze wzrostem 180+ i zawsze je podziwiałam,że w pełni akceptują swój wzrost. Wyprostowane, klata do przodu i wszyscy faceci się za nimi oglądają.

Ale ci tłumaczyłam ze wyglądamy tak samo mnie po prostu dosięga niesprawiedliwa ręka losu :D przeciez widziałas, wygladam tak jak ty - to ja mam o co sie złościć :D

Emenems i reszta dziewcząt Wy to przynajmniej z wagą stale w górę. A u mnie huśtawka jak diabli. Ważę się co tydzień, rano i na czczo. Ale wahania mam niesamowite. Ja zaczynałam z nadwagą własną - miałam gdzieś 74 kg. I tak do 7 tygodnia bardzo zatrzymywałam wodę i waga stale rosła do 77,2 kg. Potem zaczęło się siusianie co 15 min i chyba to spowodowało, że w 11 tygodniu waga pokazała 75,2, tydzień później (po wyjeździe i pofolgowaniu sobie) było już 76,8, żeby po tygodniu spaść do 75,4. I to właśnie wtedy po raz pierwszy aplikacja, którą mam do wago pokazała mi że waga prawidłowa. Wcześniej mówiło, że lekka nadwaga. Przez kolejne dwa tygodnie było ponad 76 a dziś rano 75,3 i komunikat - lekka niedowaga... :-D

Dodam, że nie odchudzam się. Jem normalnie, bez jakiegoś restrykcyjnego przestrzegania diety. Pozwalam sobie na zachcianki. Staram się jeść mniejsze porcje ale częściej, bo tak się lepiej czuję. Nie szaleję z wagą. A z racji plamień itp. ruch mam minimalny - spokojne spacery. Więc skąd takie wahania??? Bo ja już zgłupiałam...
A wzrostu mam 166.

Musiałabys niestety pisac wszystko absolutnie co jesz łącznie z napojami przez jakies dwa tygodnie, plus ważenie codzinnie i wyslij mi to to spróbuje pomoc ale tak to ciezko stwierdzić od cego bo nie wiem co łączysz w posiłkach i o jakich porach jeszz - wiadomo ze w ciazy moje wnioski moga byc troche niepewne ale zawsze mi to da jais obraz - przed ciaza tak Mialas ???
Jak chcesz mozemy tak zorbic sle czy masz czas ba pisanie wszystkiego ....:)

moja ciaza. ki tez pokazuje że jestem minimalnie poniżej, ale może juz przytylam bo wg nich 60 powinno być a mam ponad kg mniej czyli praktycznie żadna różnica :p

reklama
Emenems, dzięki. Ale szczerze mówiąc ja zawsze miałam wahania wagi nawet w ciągu doby. Bywało, że rano waga pokazywała jakąś wartość, a wieczorem o 1,5 kg więcej... Dla mnie sama waga też nigdy nie była wyznacznikiem, tylko wymiary. Bo ja przy 166 cm i wadze 68 wyglądałam tak jakbym ważyła 55 i nosiłam rozmiar 36/38. Przy 74 nosiłam 40, czasem wbiłam się w 38. Lekarz mi kiedyś powiedział że mam bardziej zwartą strukturę kości i mięśni i to dlatego tak.

Ta apka, to Moja Ciąża. Jest dość popularna. To chyba jest z gazeta.pl i ich portalu parentngowego e-dziecko. Na pewno znajdziesz.

Do góry