reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja od dwoch dni niewyspana w pracy chodze jak debil klade sie po 24 a musze 6.30 wstac no juz dzis obiecuje sobie ze poloze sie szybciej ... Ale czeka na mnie pierś z kurczaka do zrobienia pieczone udka i tak cos z kaszy co jem ba sniadanie ( nie mam pojecia jaka to ma nazwe - moczę kasze jęczmienna noc potem gotuje z mlekiem z brzoskwiniami i rodzynkami i sie robi takie cos gęste co jem na sniadanie hahahaa- grøte no :D jaka to ma nazwe ??!! )

No maz by zrobił ale ja grniusz nir wyjęłam rano miesa z zamrazarki ..... No i jak on przyjdzie wyjmie i zanim sie rozmrozi to wieczor ... Ehhh on spac o 19 a ja do garów - mam za swoje,zapomnialam to mam :D
I siedze w pracy i umieram tak mi sie spac chce

reklama
Hej,
u mnie dzisiaj tez buraki na obiad, ale nie barszcz tylko buraczkowa, bo Emenems kazała dbać o poziom żelaza:)
Dzisiaj mam pierwszy spokojny dzień w domu na zwolnieniu bez żadnych gości. Byłoby wspaniale gdyby mąż nie wrobił mnie w aktualizację systemu na kompie...
Uwinę się w tym szybciutko i kładę się z książką do łóżka, bo od wczoraj brzuch mnie boli bardziej niż zwykle.

A! Śniło mi się dzisiaj, że juz urodziłam (w czwartym miesiącu) dziewczynkę. Była bardzo malutka, ale cała i zdrowa. Wszystko było rozwinięte łącznie z płucami i nie musiałam już być w ciąży :) Tylko trochę wpadłam w panikę, bo kompletnie nie wiedziałam jak się nią zajmować :)

Hahaahha to chyba moja wczorajsza rozmowa z mezem ci sie śniła - bo ja strasznie sie boje jak sie urodzi takie male ze bede sie bała na receceziax a co dopiero inne czynności :)

Cześć ! Dawno nie zaglądałam do was a to przez to że przez 3 tygodnie na antybiotyku byłam :-( mam już serdecznie dość . Rozwaliłam sobie prawdopodobnie przez to żolądek bo prawie jeść nie mogę bo od razu boli. Do tego mdłości i okropny smak w ustach którego niczym nie mogę zagłuszyć . Od wczoraj jakiś ponoć dobry prebiotyk zaczęłam brać i mam ogromną nadzieję że przejdzie . Już momentami sama nie wiem czy to przez ciążę czy antybiotyk.

Wow wy już niedługo połowkowe mieć będziecie a ja tydzień temu na prenatalnych byłam . Na szczęście bąbelek cały zdrowy , die rączki dwie nóżki ryzyko tych wszystkich chorób powyżej 3 tys więc ufffff... A bałam się strasznie . Szkoda tylko że płci jeszcze nie chcialo małe pokazać :-) . Dla dziewczynki mam wszystko , ale dla chłopca nic . Chyba że będzie różowym mu do twarzy:-p
Tak różowy fotelik , różowa gondola ;-) Na połówkowe też już się zapisałam na 16 września i to będzie 21 tydz :-)

Mam jeszcze pytanie do mam które będą mieć małą różnicę wieku - u nas będzie 18 miesięcy- co robicie z wózkami ??
Ja się zastanawiam nad bliźniaczym ale czy jest sens ? z drugiej strony z wozkiem i osobno spacerówką nie dam rady się nigdzie wybrać . A czy taki szkrab 1,5 roczny na dostawce będzie stał ? Kurcze naprawdę nie wiem co zrobić . Kiedyś widziałam taką a'la parasolkę dokręcaną do ramy wózka z własnym kółkiem ale to było 5-7 lat temu , teraz nic takiego nie spotkałam .

reklama
Agula, myślisz o czymś takim?:
Zobacz załącznik ImageUploadedByForum BabyBoom1438078877.333353.jpg
U nas tez bedzie dokładnie 18 mcy roznicy. Rozważałam wszystkie opcje i ciagle mam mętlik w głowie. Na pewno zdecyduje sie na platforme, kiedys sie przyda, a reszta wyjdzie w praniu. Moze nosidełko na początek? A starszak w wózku? Tylko to bedzie zima, chyba ta opcja tez odpada.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438078877.333353.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Do góry