reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

dziewczyny cudowne wiesci z wizyt :)

Moni no czekaj spokojnie ;)
Aktina, Simka dzięki za odpowiedź trochę się uspokoilam.

ale u mnie dzis duchota, ja nie moge, idzie na deszcz. w czwartek na badania, w piatek wizyta... ale sie dluzy...

reklama
Ciesze sie za dobre wiadomosci!! :-)
Simka ja przytylam tylko 800 gramow narazie, ale dzisiaj ide na sluchanie serca i na wazenie wiec moze troche przybralam w ten tydzien. Ja slyszalam ze nie mozna pasztetu jesc w ciazy, a mam na niego ochote haha.
Dzisiaj mam wizyte na 15:30 u Tocologo nie wiem jak sie nazywa po polsku, ale tylko poslucham serca i mnie zwazy. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Usg 20 tyg czyli 5 miesiecy mam 14tego nastepnego miesiaca.
Ja jak narazie z waga nie mam problemow, bo nie chce duzo przytyc bym chciala 7-12 kg. Nie martwie sie ze jestem w 4 miesiacu i tylko 800 gramow, bo najbardziej sie przybiera na wadze w ostatnich miesiacach wiec i tak kilogramy beda na nas czekaly haha.
Nie moge sie doczekac poznania mojego synka, najlepiej juz bym chciala rodzic, nie moge sie doczekac,chociaż nigdy nie rodzilam. Pewnie bedzie okropnie, ale warto!! :-)
Nie było mnie ok.tygodnia ktoras z was juz wie na 100% płeć, jak ja??

monii- jak nie był pewien to może jeszcze szansa na dziewczynkę :)

Marcepanek- o niee, niedowagi to bym mieć nie chciała. Mój mąż jednak preferuje kragłości, ja też :)

martusia- bo każda waga ma inne ustawienia. Ja w domu wagi nie mam, więc porównuję wyniki tylko te u gina :)

A ja mam kolejną wizytę 18 sierpnia i już chyba połówkowe będzie USG. Więc moze poznam płeć o ile Maluch da sobie zjrzeć między nogi :)

No z jednej strony wagą się ciesze, z drugiej martwię, bo z Polką było to samo i hipotrofię miała, tzn. miała za małe wymiary w stosunku do tc. Niby była zdrowa, ale nie wiadomo jakie skutki będa w przyszłości.

Ja to was podziwiam bo jak nie zwaze sie rano to nie wiem co mam jesc na sniadanie hahaahah czy moge weglowodany czy bilaka/tłuszcze :D

A hipotrofia bierze sie tylko z niskiej wagi matki ? Czy jak to jest simka ? Zielona jestem ...

Ja pojęcia nie mam skad to się może brac .. u mnie jak Anita się urodziła 2900 i wszystkie wymiary miała jak dziecko w 35 tygodniu.. chociaz nie wiem jak im to wyszło bo ogólna dł normlana 53 cm to nikt nic nie mówił o hipotrofii, bardziej, ze taka jej uroda .. :)

a jeszcze co do nazw jedzenia :D bylismy w Zakopanem z mezem i napalił się na golonke a ja w menu zobaczyłam danie pt "kiska" i myśle oo kiszka ziemniaczana, no i ze miałam na nią ochote to zamówiłam.. przynosza mi a tam taka krwista kaszna .. nawet nie tknęłam :p Kaszanke czasem zjem ale taka gryczna z grilla :p zreszta z sosem czosnkowym wszystko pójdzie ale tamta to była ochydna ;/

Simka fajnie ze wizyta oki. Ja idę w piątek a jutro chyba do rodzinnego bo cały czas mam tak 37,5 i sie boje bardzo żeby maluchom nie zaszkodzić.

Emenems Haha ja jak chodziłam do dietetyka i ćwiczyłam to miałam to samo - straszniebprzytylan jak brałam antykoncepcyjne bo 13kg w 2 miesiące i zeszło mi z tego 5 a resztę musiałam zrzucić u wiem ze lepiej wyglądam ważąc 59 i mając umięśnione ciało biz 54/55 i taki wiór :D ale to u mnie akurat tak wyglada. Po ciąży trzeba będzie do tego wrócić bo mi już wybiło 70 :((((

Simka fajnie ze wizyta oki. Ja idę w piątek a jutro chyba do rodzinnego bo cały czas mam tak 37,5 i sie boje bardzo żeby maluchom nie zaszkodzić.

Emenems Haha ja jak chodziłam do dietetyka i ćwiczyłam to miałam to samo - straszniebprzytylan jak brałam antykoncepcyjne bo 13kg w 2 miesiące i zeszło mi z tego 5 a resztę musiałam zrzucić u wiem ze lepiej wyglądam ważąc 59 i mając umięśnione ciało biz 54/55 i taki wiór :D ale to u mnie akurat tak wyglada. Po ciąży trzeba będzie do tego wrócić bo mi już wybiło 70 :((((

Spokojnie wrocimy :) w domu zrobie fote jak wygladam teraz s jak przed ciaza to zobaczycie ze to tłuszczyk tez rosnie i to mnie martwi a nie brzuch rylko ...

No ja mam dietetyka w domu na sCzescie a treningi tez sami sobie rozpisujemy - duzo eksperymentów było nie zawsze udanych hahahahaha na szczescie dokładnie wiemy co akurat my mamy robic :)
Takze nie martw sie na zapas ( ja to oczywiscie robie ale ja jestem nielogiczna ) i bedziemy walczyć :)

A co do hormonów to nic nie mow ja utylam bardzo ba lekach hormonalnych s ciazy jak nie było tak nie było ... Ostawilam wszystko i wrocilam do seojej wagi i sylwetki bo płakałam jak patrzyłam w lustro - to był dramat

reklama
Do góry