reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Chciałam sie podzielić bardzo fsjna informacja :)
Wspomniałam ze moja kolezanka duzo schudła na diecie mz i zero słodyczy i podjadania i Chodakowskiej ?

Mam dane liczbowe - do porodu ważyła 100kg, przed była taka na rozmiar 42/44 ja ją zawsze taka znałam - zwykła dziewczyna jak kazda z nas, i po prostu wytrwałością rok po ciazy ma na minusie 37 kg i rozmiar 38 i w zyciu tak dobrze nie wygladała:)

Zadne drogie diety silownie itp. Systematyczność po prostu :)

Takze lepki do gory !!!

Emenems - ja tez sie troche boje o piersi.. nie tyle o nie bo to widze ze sie zmieniaja i bola ile o brodawki ;/ jakos po pierwszym karmieniu jak szybko musiałm przestac karmic to się sutki zrobiły takie małe.. i wklęsłe.. kiwdys były inne.. teraz tez małe jakies są boje się ze dizdzi niezłapie ich w ogóle ;( Co do laktatora to ja mam cos do powiedzenia - jak działa to bierz :D

Emenems - ja tez sie troche boje o piersi.. nie tyle o nie bo to widze ze sie zmieniaja i bola ile o brodawki ;/ jakos po pierwszym karmieniu jak szybko musiałm przestac karmic to się sutki zrobiły takie małe.. i wklęsłe.. kiwdys były inne.. teraz tez małe jakies są boje się ze dizdzi niezłapie ich w ogóle ;( Co do laktatora to ja mam cos do powiedzenia - jak działa to bierz :D

Działa działa bo siostra wogole nie używała a on kosztuje 140 zeta to w kieszeni ....

ruchy dziecka to odczuwam od ok 2 tygodni, tak plus minus, a jutro koncze pełne 16 tyg, zawsze w tym samym miejscu , po lewej stronie pępka, a serduszko ma dużo niżej, kuzynka męża ma detektor tętna płodu i sprawdzałyśmy i nie wiem czy to nie za nisko, ona ma tak samo i jej gin powiedział ze od 7 miesiaca bedzie musiała leżeć, a ma termin na koniec grudnia. Będę jutro u gin to popytam.

Witam :)

Joa.Le - coś czuje ze i mi bedzie się dziwnie przekonac do tego zeby wziac zwolnienie.. ale tyle tych wizyt, ciągle coś ze czuje ze mało dyspozycyjna jestem więc powinnam dla świetego spokoju :p Ja myslałam o hafcie krzyzykowym na jesień haha oczywiscie zaraz po tym jak mieszkanie po remoncie doprowadze do ładu :)

Innabajka - ja się w środę dowiem ile przytyłam, bede się wazyc na tej samej wadzew poradni diabetologicznej to ci powiem, ale czuje ze jakos podobnie :)

viveinne - i ja takie wypychanie czułam.. potem nie, potem znowu cos delikatnie.. jak tylko z dzien nic nie czuje to tez shizuje od razu a nawet jak poczuje to wmawiam sobie ze moze to cos innego heh...

sierpniowa.. ja spie w biustonoszu ;/ mam tak iwygodny ostatnio dostałam od meza w ogole nie czuje ze go nosze.. jak zdejme to tak ciagnie i boli jakbym miała przyczepione cizeki kamienie ;/ i skóra juz taka cienka ze lepiej jakby nie wisiały ;/ takze łącze się w bólu :)

Martusia - ma chłopak rcje bo bedzie sery jadł jak tam dzem się do niego uśmiecha :) Pozwól mama, nie bądz taka :)

Juti daj znac po wizycie :) Musi być ok, ta kosc nosowa to mój koszmar.. oby udało sie dzis lekarzowi dokłądnie zobaczyć :)

Ide polezec bo coś mnie to miejsce po ukłuciu pobolewa.. chyba przesadziłąm wczoraj z chodzeniem ;/

Miłego dnia :)

A jaki to biustonosz? Bo ja cale zycie bez chodze Ale niedlugo musze zaczac no sa ogromniaste i sie kolysza wiec musze znalezc jakis wygodna , Dajcie fote swoich ktore polecacie dzieki

Matrusia - no to ładnie ... mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz :)

Tutti - mój jest taki, klasyczny bez zbednych dodadków, koronek itp, no i super dopasowany a to chyba najwazniejsze :) Bielizna damska, bielizna erotyczna - Sklep INTYMNA.PL™ ale ma normalnie usztywniany dół, tylko ze jak ty nie jestes przyzwyczajona to moze lepiej jakies nie usztywniane, w intimisimi były bardzo podobne tylko bez tych podtrzymujacych drutów alee miseczki c juz nie mieli bo nie spelniały swojego zadania .. wiec mi nic po nim ale tobie moze by akurat pasował :)

aa przypomniało mi się jeszccze mam taki fajne z dresowego materialu z tesco.. niestety teraz za male ale musze własnie jechac po wieksze :) bardzo podobny krój do tego z triumpha :)

Co do ruchów dziecka wczoraj przed snem też czułam takie bąbelki ale z tego co wiem to przy pierwszej ciąży można wyczuć ruchy dopiero ok 20 tc... ciekawa jestem co to było. Już nie mogę się doczekać tego kopniaka :D

Nie koniecznie :) ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tyg :) więc to może być to :)

reklama
Laski a wy myślicie że tylko duże cyce wykarmią dzidzie ??? Błąd, każde cyce wykarmią dzidzie :)

Wy tak piszecie że wam się cycory zmieniają a u mnie el dupa, chyba przez to ze dalej Olina raczę na noc cycem :( poczekam do końca lipca i kończymy z obsługą, robię sobie przerwę do stycznia :) może i u mnie coś się ruszy w tym temacie :)

Do góry