reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzięki Pani Emenems:-) Myślę, czy by się nie zapisać gdzieś na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży i koniecznie coś na kręgosłup, bo niestety ciąża poprzednia i ciągłe noszenie synka sprawiły, że jestem jakaś krzywa:-( Tylko muszę wymyślić co z synkiem zrobię na ten czas:-)

Specjalnie piszę posta, bo chciałam o coś zapytać i już nie pamiętam:confused2:
Aaaa wiem, ruchy płodu. W pierwszej ciąży u mnie wszystko było książkowo. Jak pisali, że w 20tyg. można wyczuć pierwsze ruchy płodu, tak dokładnie w 20stym wyczułam. Tym razem czuje już od paru dni bąble w brzuchu i raczej na pewno jest to moja fasolka, a nie jelita:-) Zabawa zacznie się jak dziecko zacznie kopać. Cudowne uczucie:-)

reklama
Witam :)

Joa.Le - coś czuje ze i mi bedzie się dziwnie przekonac do tego zeby wziac zwolnienie.. ale tyle tych wizyt, ciągle coś ze czuje ze mało dyspozycyjna jestem więc powinnam dla świetego spokoju :p Ja myslałam o hafcie krzyzykowym na jesień haha oczywiscie zaraz po tym jak mieszkanie po remoncie doprowadze do ładu :)

Innabajka - ja się w środę dowiem ile przytyłam, bede się wazyc na tej samej wadzew poradni diabetologicznej to ci powiem, ale czuje ze jakos podobnie :)

viveinne - i ja takie wypychanie czułam.. potem nie, potem znowu cos delikatnie.. jak tylko z dzien nic nie czuje to tez shizuje od razu a nawet jak poczuje to wmawiam sobie ze moze to cos innego heh...

sierpniowa.. ja spie w biustonoszu ;/ mam tak iwygodny ostatnio dostałam od meza w ogole nie czuje ze go nosze.. jak zdejme to tak ciagnie i boli jakbym miała przyczepione cizeki kamienie ;/ i skóra juz taka cienka ze lepiej jakby nie wisiały ;/ takze łącze się w bólu :)

Martusia - ma chłopak rcje bo bedzie sery jadł jak tam dzem się do niego uśmiecha :) Pozwól mama, nie bądz taka :)

Juti daj znac po wizycie :) Musi być ok, ta kosc nosowa to mój koszmar.. oby udało sie dzis lekarzowi dokłądnie zobaczyć :)

Ide polezec bo coś mnie to miejsce po ukłuciu pobolewa.. chyba przesadziłąm wczoraj z chodzeniem ;/

Miłego dnia :)

Ja mam jakies chyba niesprawne cycki - boje sie ze nie bede mogła karmić i maz mnie ostrzega ze tak moze byc - urosły teoche fakt ale nigdy nie bolały i nie bola a sutki jak były takie sa bez zmian

Aktina dam znać na pewno. Dzięki za kciuki. Odpoczywaj i dbaj o siebie.

Emenems, ja mam takie same obawy. Na samym początku moje piersi bolały potwornie. Teraz już prawie nic. Tylko sutki są wrażliwe. Nie urosły też jakoś bardzo. A chciałabym karmić piersią...

Juti a ja nic - wogole nie bolały sie zaokrągliły i fakt ale niebajka mega i tak to wzyStko normalnie a mogły sie zaokrąglić nie od ciazy tylko od dodatkowych kg ..:/

Dziewczyny mama odkopała laktator siostry co ona nie używała wogole ma 6 lat elektryczny babyono czy ktoras cos ma do pwiedzenia ?

Innabajka- to mi cycki teraz sterczą, bo po Poli ciągnęły do dołu :p
A herbatki możesz pic, nie zaszkodzą :p Moja siostra chyba już pije. A najlepsze na pokarm jest karmi :) Ale serio, jak z Młodą w ciąży na imprezie poślubnej wypiłam, tak pamiętam wtedy się obudziłam w nocy z całą koszulą mokrą (bo z piersi to mi leciało juz w połowie ciąży)

A się wkurzam, bo zamówiłąm ten stanik i jeszcze nie przyszedł! Dobrze że za pobraniem, ale i tak się wkurzam, bo inne za małe mam, a u siebie to nigdzie nie kupię porządnego elastycznego. Próbowałam dzwonić do Atlantica, napisałam maila, na fb nawet im napisałam i nic

I mnie znów plecy bolą, a miałam już kilka dni spokoju :(

Odebrałąm też dzisiaj wyniki moczu i wszystko dobrze :) Pierwszy raz w ciąży mam wszytko w normie, tak dobrych wyników to jeszcze nie miałam :)

Paulina- tak, twarde i do tego wielkie (mąż zadowolony, hehe). I jak mi urosły to takie dziwne białe kropki mi się zrobiły przy końcówkach- moze od rozciągnięcia?

Sierpniowa- ja poprzednio to chyba jakos w 18/19 tyg czułam, a teraz to nie wiem, bo wciąż mam problemy z jelitami, chociaż czasem to czuje jak mi rybka pływa, więc moze to Maluszek :p

Juti, Emenems mnie tez nie bolą i nie bolały i tylko trochę urosły. Sutki sa jedynie wrażliwsze, ale myślę, że to wszystko jeszcze przed nami.
Simka gratuluję dobrych wyników :)

reklama
Juti, Emenems mnie tez nie bolą i nie bolały i tylko trochę urosły. Sutki sa jedynie wrażliwsze, ale myślę, że to wszystko jeszcze przed nami.
Simka gratuluję dobrych wyników :)

No mam nadzieje bo chociaz z 3 miesiace bym pokarmila bo to sprawdza duza równowagę e zycie matki i dziecka po porodzie- nie to ze mi do tego spieszno bo nie :D no ale przedkładam plusy nad moja niechęć do tej czynnosci

Do góry