reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzięki Pani Emenems:-) Myślę, czy by się nie zapisać gdzieś na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży i koniecznie coś na kręgosłup, bo niestety ciąża poprzednia i ciągłe noszenie synka sprawiły, że jestem jakaś krzywa:-( Tylko muszę wymyślić co z synkiem zrobię na ten czas:-)

Specjalnie piszę posta, bo chciałam o coś zapytać i już nie pamiętam:confused2:
Aaaa wiem, ruchy płodu. W pierwszej ciąży u mnie wszystko było książkowo. Jak pisali, że w 20tyg. można wyczuć pierwsze ruchy płodu, tak dokładnie w 20stym wyczułam. Tym razem czuje już od paru dni bąble w brzuchu i raczej na pewno jest to moja fasolka, a nie jelita:-) Zabawa zacznie się jak dziecko zacznie kopać. Cudowne uczucie:-)

reklama
Witam :)

Joa.Le - coś czuje ze i mi bedzie się dziwnie przekonac do tego zeby wziac zwolnienie.. ale tyle tych wizyt, ciągle coś ze czuje ze mało dyspozycyjna jestem więc powinnam dla świetego spokoju :p Ja myslałam o hafcie krzyzykowym na jesień haha oczywiscie zaraz po tym jak mieszkanie po remoncie doprowadze do ładu :)

Innabajka - ja się w środę dowiem ile przytyłam, bede się wazyc na tej samej wadzew poradni diabetologicznej to ci powiem, ale czuje ze jakos podobnie :)

viveinne - i ja takie wypychanie czułam.. potem nie, potem znowu cos delikatnie.. jak tylko z dzien nic nie czuje to tez shizuje od razu a nawet jak poczuje to wmawiam sobie ze moze to cos innego heh...

sierpniowa.. ja spie w biustonoszu ;/ mam tak iwygodny ostatnio dostałam od meza w ogole nie czuje ze go nosze.. jak zdejme to tak ciagnie i boli jakbym miała przyczepione cizeki kamienie ;/ i skóra juz taka cienka ze lepiej jakby nie wisiały ;/ takze łącze się w bólu :)

Martusia - ma chłopak rcje bo bedzie sery jadł jak tam dzem się do niego uśmiecha :) Pozwól mama, nie bądz taka :)

Juti daj znac po wizycie :) Musi być ok, ta kosc nosowa to mój koszmar.. oby udało sie dzis lekarzowi dokłądnie zobaczyć :)

Ide polezec bo coś mnie to miejsce po ukłuciu pobolewa.. chyba przesadziłąm wczoraj z chodzeniem ;/

Miłego dnia :)

Ja mam jakies chyba niesprawne cycki - boje sie ze nie bede mogła karmić i maz mnie ostrzega ze tak moze byc - urosły teoche fakt ale nigdy nie bolały i nie bola a sutki jak były takie sa bez zmian

Aktina dam znać na pewno. Dzięki za kciuki. Odpoczywaj i dbaj o siebie.

Emenems, ja mam takie same obawy. Na samym początku moje piersi bolały potwornie. Teraz już prawie nic. Tylko sutki są wrażliwe. Nie urosły też jakoś bardzo. A chciałabym karmić piersią...

Juti a ja nic - wogole nie bolały sie zaokrągliły i fakt ale niebajka mega i tak to wzyStko normalnie a mogły sie zaokrąglić nie od ciazy tylko od dodatkowych kg ..:/

Dziewczyny mama odkopała laktator siostry co ona nie używała wogole ma 6 lat elektryczny babyono czy ktoras cos ma do pwiedzenia ?

Innabajka- to mi cycki teraz sterczą, bo po Poli ciągnęły do dołu :p
A herbatki możesz pic, nie zaszkodzą :p Moja siostra chyba już pije. A najlepsze na pokarm jest karmi :) Ale serio, jak z Młodą w ciąży na imprezie poślubnej wypiłam, tak pamiętam wtedy się obudziłam w nocy z całą koszulą mokrą (bo z piersi to mi leciało juz w połowie ciąży)

A się wkurzam, bo zamówiłąm ten stanik i jeszcze nie przyszedł! Dobrze że za pobraniem, ale i tak się wkurzam, bo inne za małe mam, a u siebie to nigdzie nie kupię porządnego elastycznego. Próbowałam dzwonić do Atlantica, napisałam maila, na fb nawet im napisałam i nic

I mnie znów plecy bolą, a miałam już kilka dni spokoju :(

Odebrałąm też dzisiaj wyniki moczu i wszystko dobrze :) Pierwszy raz w ciąży mam wszytko w normie, tak dobrych wyników to jeszcze nie miałam :)

Paulina- tak, twarde i do tego wielkie (mąż zadowolony, hehe). I jak mi urosły to takie dziwne białe kropki mi się zrobiły przy końcówkach- moze od rozciągnięcia?

Sierpniowa- ja poprzednio to chyba jakos w 18/19 tyg czułam, a teraz to nie wiem, bo wciąż mam problemy z jelitami, chociaż czasem to czuje jak mi rybka pływa, więc moze to Maluszek :p

Juti, Emenems mnie tez nie bolą i nie bolały i tylko trochę urosły. Sutki sa jedynie wrażliwsze, ale myślę, że to wszystko jeszcze przed nami.
Simka gratuluję dobrych wyników :)

reklama
Juti, Emenems mnie tez nie bolą i nie bolały i tylko trochę urosły. Sutki sa jedynie wrażliwsze, ale myślę, że to wszystko jeszcze przed nami.
Simka gratuluję dobrych wyników :)

No mam nadzieje bo chociaz z 3 miesiace bym pokarmila bo to sprawdza duza równowagę e zycie matki i dziecka po porodzie- nie to ze mi do tego spieszno bo nie :D no ale przedkładam plusy nad moja niechęć do tej czynnosci

Do góry