reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No ja w paxdzierniku wiec tez nie bardzo. :p

ale jak leżę to maluszek mi się kręci hehe coraz mocniej czuć :) tylko ciągle zadko :p

reklama
Poszłam dzis do mojego ulubionego skelpu u ruska ( nazwa mało adekwatna bo sklep prowadzi Norweg i jego zona Rosjanka i maja sklep wschodnio-europejski:)) ale nazwa jakos tak podpasowala, jestem zakochana w tym sklepie bo mamy mała miejscowością jedtesmy a tu prosze:D
Kupiłam dzis twarog, kabanosy z morlin ( juz zjadlam cała paczkę czyli 100gr hahaha) i co najwazniejsze.... Szczaw w słoiku mieli !!! Troche mi zajelo rozszyfrowanie ruskiego napisu ale to szczaw!!!! Bedzie szczawiowa :D ale jedtem zajarana !

Ja też bym chciała w styczniu urodzić, a termin z om mam na 7 stycznia, dzisiaj 15 tydzień mam, też licze jak martusia (i tak Wam w szpitalu policzą), bo prawidłowo liczy się skończone tygodnie. Ja rodziłam w 38 tyg 6 dniu, a wszędzie jest poród w 38 tygodniu. Więc mam 15 tygodni skończone :)

W grudniu bym nie chciała, bo wtedy dziecko rok młodsze od rówieśników :p Ja też styczniowa jestem i fajnie tak :)

Liczę na poród sn, ale różnie to może być. Mój lekarz dużych szans nie daje po pierwszej cesarce

martusia- a zmieniła Ci się jakoś blizna?

Młoda zasnęła mi w ciuchach na kanapie, gładząc ręką mój brzuch. Jak to słodko wyglądało jej łapka u mnie na brzuszku :p W ogóle ostatnio się ciągle przytula do brzucha :) Chyba się nie może doczekać aż urośnie
No i jak zasnęła to musiałam ją do sypialni zanieść na piętro, a nie lubię ostatnio nosić. Niby 13 kilo, ale po schodach to się więcej wydaje :)

A ja wam powiem ze z tym byciem z grudnia to jest tak ze najpierw do 18nastki to smutno ze tyle trzeba czekać i z prawkiem i z pociem :D ale teraz wszystkim cisne jacy starzy bo ja jeszcze rok do przodu :D wiec ma to swoje plusy i minusy :))

A mam pytanko dla mam:
Co myślicie o otulaczu? Tym woombie czy jak sie to zwie do snu? Miała któraś?

Ostatnia edycja:
U mnie 16t5d dokładnie, termin z usg 27.12, z om nawet nie ma co brac pod uwagę, bo karmiłam jeszcze piersią i cykle miałam nawet po 60 dni.
Mam wielka nadzieje, ze jednak urodzę w styczniu, Starszaka tydzien przenosilam. Teraz to Nie dosc, ze obowiązek szkolny od 6 roku życia to jeszcze z końca roku, troche niefajnie dla dziecka.

Ja z listopada i tez dupa blada :( roman ma się pojawić podnosić stycznia, wiec obstawiam ze tak będzie :) Olin się pojawił tydz przed terminem a żeby było zabawnie to mi wpisali ze 38 tydz a z om wychodził 39, no ale nie będę o to się kłócić, gorzej było z laską której źle wpisali tyg a tam w szpitalu robią to notorycznie niestety :( urodziła po te minie czyli w 42 tyg a wpisali jej 39 tydz i to nie był jedyny taki przypadek, bo tam leżałam 1,5 tyg :)

A ja wam powiem ze z tym byciem z grudnia to jest tak ze najpierw do 18nastki to smutno ze tyle trzeba czekać i z prawkiem i z pociem :D ale teraz wszystkim cisne jacy starzy bo ja jeszcze rok do przodu :D wiec ma to swoje plusy i minusy :))

A mam pytanko dla mam:
Co myślicie o otulaczu? Tym woombie czy jak sie to zwie do snu? Miała któraś?

Nie mam pojecia o czym ty mowisz ;D

reklama
Mi zawsze potrafią dowalić na początku roku ze jestem rok starsza :) a ja kuzwa z listopada i tłumacz debilowi ze rocznikowo to ok ale nie kalendarzowo :(
A moim się śmiejemy bo my taki sam rocznik an z lutego a ja z listopada, że różnica 9 miesięcy i moi rodzice z mnie skombinowali dla niego :)

Do góry