A te skurcze to tylko objawiają się twardym brzuchem? Mnie czasami cos pociągnie i wtedy myślę, że to to. Ale nie umiem powiedziec czy to właśnie one.Ja tak miałam jakiś czas temu i mega mnie martwiły bo to dużo za wcześnie ale same się wyciszyły. Miałam wrażenie że częściej mam skurcz niż miękki brzuch. Na pewno Twoj organizm się przygotowuje- pytanie kiedy wystartuje![]()
reklama
Palinka13
Moderator
Mnie bardzo czesto cos boli i twardnieje brzuch ale to juz od uuuuu dawna wiec to nie to
i nie wiem jak w razie czego ogarnac, ze cos zaczyna sie dziac. Mam nadzieje, ze dotrzymam do cc i jutro mam wizyte i mam nadzieje, ze juz sie dowiem kiedy dokladnie
znaczy w sumie to juz dzisiaj

Twardnieje cały brzuch na kilka sekund ale nie boli chociaż nie jest to przyjemneA te skurcze to tylko objawiają się twardym brzuchem? Mnie czasami cos pociągnie i wtedy myślę, że to to. Ale nie umiem powiedziec czy to właśnie one.
Na początku faktycznie można mieć dylemat czy coś się zaczyna dziać czy to tylko fałszywy alarm ale po godzinie już wiadomo, że się poród rozkręca. Generalnie nie da się tego przegapić. Daj znać na kiedy wyznacza terminMnie bardzo czesto cos boli i twardnieje brzuch ale to juz od uuuuu dawna wiec to nie toi nie wiem jak w razie czego ogarnac, ze cos zaczyna sie dziac. Mam nadzieje, ze dotrzymam do cc i jutro mam wizyte i mam nadzieje, ze juz sie dowiem kiedy dokladnie
![]()

U mnie twardy brzuch i opięty że widać jak Bobo leży. Tak na 15/30 sekundA te skurcze to tylko objawiają się twardym brzuchem? Mnie czasami cos pociągnie i wtedy myślę, że to to. Ale nie umiem powiedziec czy to właśnie one.
A i czuję też że zesztywniała macica od strony pochwy. Na początku jak się to działo to myślałam że młody się tak mocno wyciąga bo tak to było czuć, ale później skumalam się że cały brzuch mam twardy, dokładnie wtedy jestem określić gdzie dno macicyU mnie twardy brzuch i opięty że widać jak Bobo leży. Tak na 15/30 sekund

Ja generalnie myślałam że mam co chwila te braxtony bo brzuch mam zawsze twardyMnie bardzo czesto cos boli i twardnieje brzuch ale to juz od uuuuu dawna wiec to nie toi nie wiem jak w razie czego ogarnac, ze cos zaczyna sie dziac. Mam nadzieje, ze dotrzymam do cc i jutro mam wizyte i mam nadzieje, ze juz sie dowiem kiedy dokladnie
![]()

Mam do was pytanie. Właśnie wchodzimy w 36 tc i bardzo mocno i intesnywnie zaczęło się dziecko ruszać od 3 dni. Cały brzuch faluje, podskakuje, głowę wciska, że aż mnie kłuje w kroczu.. Zawsze był mega ruchliwy i duzo sie wypychał, ale teraz to już masakra. Cała jestem skopana w środku. Dopiero co bylam w sobote na wizycie. Nie wiem, czy powinnam jechać sprawdzić, czy to normalne bo już ma mlody tak mało miejsca, że po prostu czuje każdy jego ruch
także będę wdzięczna za wszelkie rady i doswiadczenia 

A nie zauważyłaś po wadze że ostatnio dzidzia przybrała? U mnie zazwyczaj po skoku wagi nie mogę z bólu. No wierci się jakby na imprezie byłaMam do was pytanie. Właśnie wchodzimy w 36 tc i bardzo mocno i intesnywnie zaczęło się dziecko ruszać od 3 dni. Cały brzuch faluje, podskakuje, głowę wciska, że aż mnie kłuje w kroczu.. Zawsze był mega ruchliwy i duzo sie wypychał, ale teraz to już masakra. Cała jestem skopana w środku. Dopiero co bylam w sobote na wizycie. Nie wiem, czy powinnam jechać sprawdzić, czy to normalne bo już ma mlody tak mało miejsca, że po prostu czuje każdy jego ruchtakże będę wdzięczna za wszelkie rady i doswiadczenia
![]()

Myślę że na spokojnieMam do was pytanie. Właśnie wchodzimy w 36 tc i bardzo mocno i intesnywnie zaczęło się dziecko ruszać od 3 dni. Cały brzuch faluje, podskakuje, głowę wciska, że aż mnie kłuje w kroczu.. Zawsze był mega ruchliwy i duzo sie wypychał, ale teraz to już masakra. Cała jestem skopana w środku. Dopiero co bylam w sobote na wizycie. Nie wiem, czy powinnam jechać sprawdzić, czy to normalne bo już ma mlody tak mało miejsca, że po prostu czuje każdy jego ruchtakże będę wdzięczna za wszelkie rady i doswiadczenia
![]()
reklama
Moj ostatnio jakos tak pełzał i słabiej go czułam, ale wczoraj tez mi dal do wiwatu więc chyba nie ma reguły. I też tak mocno bolało, że nie wiedzialam co począć. Te dzieciaczki to nas ostro stresująMam do was pytanie. Właśnie wchodzimy w 36 tc i bardzo mocno i intesnywnie zaczęło się dziecko ruszać od 3 dni. Cały brzuch faluje, podskakuje, głowę wciska, że aż mnie kłuje w kroczu.. Zawsze był mega ruchliwy i duzo sie wypychał, ale teraz to już masakra. Cała jestem skopana w środku. Dopiero co bylam w sobote na wizycie. Nie wiem, czy powinnam jechać sprawdzić, czy to normalne bo już ma mlody tak mało miejsca, że po prostu czuje każdy jego ruchtakże będę wdzięczna za wszelkie rady i doswiadczenia
![]()