reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No tą pierwszą koszulą to zrobiłabyś furrorę na oddziale!!! Szczególnie wśród odwiedzających tatusiów!!! :-D

Ja dziś umieram na kręgosłup w pracy... Boli jak diabli. Zastanawiam się na tymi taśmami co sportowcy kleją na ciało, czy można to przykleić na kręgosłup, żeby stabilizowało trochę. Musze pogadać o tym z moim ginem.

reklama
Kurka mąż mówi, że jak ciągle chce mi się pić, jestem zmęczona i senna to może być objaw cukrzycy. Chyba jak pójdę oddać mocz do badania to sobie badanie glukozy zrobię, bo kurka zaczynam się martwić, ale te pierwsze wyniki niby miałam ok.

Miałyśmy wyjść z Młodą na spacer i co? Deszcze leje :(

Ulicha- ja jak nie będzie przeciwwskazań, blizna będzie ok, to chyba też na próbę sn się zdecyduję, ale co będzie to pewnie wyjdzie pod koniec ciąży i już na porodówce, bo to jeszcze lekarze muszą się zgodzić

Mycha- dokładnie tak :)

Pauletah- ojaaa to niefajna sytuacja

xkarola- ja też mam na nieokreślony. Czekałam aż dostanę umowę i braliśmy się za robienie :p

Mam na niekoreślony i taką dostałam już po 3 miesiącach próbnego, więc sytuacja komfortowa. W poprzedniej robocie byłam najpierw 4 miesiące na "lewym" stażu z agrosze, później bez umowy, od lutego niby składki płacili, a umowę z datą lutową dostałam w czerwcu, ale część wypłaty dostawałąm na rękę, część na konto, no a w sierpniu mnie zwolnili :p Taka sytuacja ooo. Teraz tutaj od początku wszystko jasno, legalnie, od razu umowa i tyle.

Vivienne- skąd ja to znam, niby przekraczamy wszelkie minimalne do rodzinnego itd, ale ledwo od 1 do 1 starcza jak się zliczy kredyty, wydatki itp. Państwo 1/3 mężowej wypłaty zabiera

aktina- a jakie miałaś majtki poporodowe? Ja miałam 2 rodzaje: jedne jak te fartuchy szpitalne, z takiego materiału- poleciały do kosza bo sztywne i wkurzające, drugie jakby szorty, przyelgłe do ciała, z siateczki, miękkie i prawie gumki nie było czuć- takie polecam :)

A po porodzie to mi mąż przynosił na szybko balsam do ciała, bo nie pomyślałam, ze jak całą ciążę nie puchłam, tak po porodzie 2-3 dni masakra. Całe nogi spuchnięte, a skóra tak sucha, że normalnie się kruszyłam :)

Emenems- czyli już po? No to super :)

ja po wizycie. Mały rośnie. Wszystko ok. Wstępne echo serca dobre. Lekarz mówi że wszystko mu się podoba. Przyłożył głowice do brzucha i pyta się czy chcemy płeć znać i jak powiedzielismy ze tak to potwierdził że chłopczyk drugi nam rośnie. Cudnie !
Moja sklerza osiągnęła dziś apogeum. Zapomniała kasy wziąć i tak mi glupio było powiedzieć lekarzowi że nie mam. Ale mąż skoczył do bankomatu a ja za ten czas l4 wypisalam. Kolejną wizyta za 4-5 tygodni. Mam się umówić tam gdzie pappa robilam do niego. I na NFZ będzie wtedy. Kazał mi pic 3lwody dziennie bo te ketony w moczu mam na 3plusy. Bo inaczej to szpital.

Ogólnie wszystko ok. Niestety wyprawie mam więc nie poszaleje ale coś kupie w czwartek jak zaś w Opolu będę u dentysty to do c&a pójdę coś kupić.

Dziewczyny padlam trupem - przez to czekanie u lekarza w domu byłam przed 18 ice ciuchach z pracy po prostu padlam ba pysk masakra juz 19 a ja tyle do ogarniecia

reklama
Do góry