reklama
*martusia*
Fanka BB :)
Dziwne, odsylac rodzaca kobiete do innego szpitala..
U mnie w Warszawie bardzo powszechne jeśli są to bardzo oblegane szpitale jak Zofia czy Madalinskiego. A poza tym to skandal nie powinno tak być.
Sierpniowa
Ja znieczulenia nie biorę, dziecko po 1 jest po porodzie otępiałe a po 2 spowalnia poród kolejny raz idę na żywca, przynajmniej mam taki plan
Jakby nie patrzeć to kiedyś nie było znieczulenia i kobiety rodziły
a ja jeszcze się boje wkłucia w kręgosłup, podobno po porodzie jest odczuwalny ból w kręgosłupie, wiec sobie podaruje
Ja na żywca raczej bym nie wytrzymała. Dostałam zewnątrz oponowe (i nie myślcie, że po tym zupełnie nic nie czuć- czuć ale zdecydowanie mniej), trochę poleżałam, potem jak zeszło znieczulenie, zaczęły się parte. Nic się nie spowolniło, dziecko nie było otępiałe. Bólu w kręgosłupie nie miałam ;-) Ale to pewnie co kobieta to inna historia, bo każda inaczej reaguje.
Ja po sn już po 5 godzinach łaziłam pod oddziale i pytałam kiedy mnie do domu wypiszą
Ech sobie poród przypomniałam i tak mi miło się zrobiło na sercu
Juti777
Mysiaka w dużych miastach, jak Warszawa to norma. Koleżanka dopiero w trzecim szpitalu została przyjęta i to tylko dlatego, że jej mąż zrobił awanturę i zaczął dzwonić do kumpla z TV. :-)
Przyjąć muszą wtedy gdy wody odeszły albo dzieje się coś złego. Inaczej mogą odmówić. Albo dają papier że zgadzasz się na leżenie na korytarzu...
Straszne to jest. Ale z drugiej strony, sale też nie są z gumy... Tu chyba nie ma dobrego wyjścia.
Przyjąć muszą wtedy gdy wody odeszły albo dzieje się coś złego. Inaczej mogą odmówić. Albo dają papier że zgadzasz się na leżenie na korytarzu...
Straszne to jest. Ale z drugiej strony, sale też nie są z gumy... Tu chyba nie ma dobrego wyjścia.
Juti- dlatego wolę mój mały powiatowy szpital niż jechac do Poznania rodzić U nas 1-2 porody dziennie max, jak Polę rodziłam to gadali na korytarzu, ze jakiś wysyp, bo 5 dziecko tego dnia A leżałam na 3-osobowej sali, we 2 Więc luz miałyśmy
monii88
hello,co do porodu ja syna rodziłam sn i drugie tez bym tak chciała jakos niewyobrazam sobie cc,przeraza mnie ze niektóre osoby długo dochodzą do siebie np.kolezanka miała cc w maju i miesiąc spokojnie jej zeszlo żeby dojść do siebie a teraz jeszcze porobiły jej się pod blizna guzy i musi isc na USG,bratowa miała cc w lipcu i tydzień minąl i już chodzi czuje się oki,wiadomo jak wyjdzie ze musiałabym mieć cc to bym się zgodziła byle dziecko było całe i zdrowe ale wolałąbym tego cc uniknąc
Limonka87
Emenems- racja! Najważniejsze to chyba przygotować sie na każda ewentualność, zeby nie było rozczarowania.
Simka- mam dokładnie takie same obawy. Moj gin nic nie mówił na razie na temat blizny a zawsze mi to pytanie umknie.
Vivienne - ja nic kompletnie nie pamietam, byłam w wielkim szoku, ze poród tak sie zakonczyl
Mysiaka, zawsze mozna zadzwonić i zapytać czy przyjmą, chociaz moj gin twierdzi, ze np. Na klinicznej często mijają sie z prawda i najlepiej od razu tam jechać.
Paulettah, dla mnie najgorsze było wstanie z łóżka po raz pierwszy po cc, pozniej było juz coraz lepiej.
Ktoś ma wizyte w najbliższym czasie?
Simka- mam dokładnie takie same obawy. Moj gin nic nie mówił na razie na temat blizny a zawsze mi to pytanie umknie.
Vivienne - ja nic kompletnie nie pamietam, byłam w wielkim szoku, ze poród tak sie zakonczyl
Mysiaka, zawsze mozna zadzwonić i zapytać czy przyjmą, chociaz moj gin twierdzi, ze np. Na klinicznej często mijają sie z prawda i najlepiej od razu tam jechać.
Paulettah, dla mnie najgorsze było wstanie z łóżka po raz pierwszy po cc, pozniej było juz coraz lepiej.
Ktoś ma wizyte w najbliższym czasie?
reklama