reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Wczoraj było usg prenatalne, badanie przez powłoki brzuszne i wszytko w porządku: kończyny, przezierność, kość nosowa, żołądek i pęcherz. Malutek tylko nie chciał współpracować i co go lekarz głowicą naciśnie to ten myk w drugą stronę :-)
Pytałam się o płeć, ale lekarz stwierdził, że nie ma szans na określenie przy takim braku współpracy, a usg trwało ze 20 min. Lekarz powiedział, że płeć to na 100 % będzie można w 20 tygodniu określić.
Pobrali też krew na test pappa i 10 lipca wyniki będą już do odbioru u genetyka, bo w związku z wiekiem wysyłają zawsze do genetyka. Więc czekamy co wyjdzie ze statystyki i będziemy wiedzieć czy się pisać na amnio, czy nie.

A pytałam się u gin, czy brać jakieś suplementy bo z jedzeniem u mnie nieciekawie, to powiedział by brać omegamed optima forte. Jak napisali w ulotce: zawiera składniki odżywcze z grupy BIG FIVE.
I oczywiście pytałam się też o basen, powiedział że można tylko zakładać zawsze tampon.

Mąż zawsze chodzi na wizyty :-)
Pozdrawiam

reklama
Moj maz byl na pierwszej wizycie (10tyg) na drugiej nie byl, bo nie mogl z powodu pracy (12tyg) ale bedzie na nastepnej 13tego na usg 4d (15tyg)

Hej dziewczyny! Od wczoraj od wieczora boli mnie w okolicy lewego kolca biodrowego, nawet nie mogę położyć się na lewym boku. Niewiem czy to jakaś kolka:( czy któraś z was miała coś takiego? Wzielam nospe forte i nic:(

A mnie od kilku dni pobolewal zab 8 na dole i dzis pojechalam ze strasznym bolen do chirurga dentysty i stwierdzila ze zab jest do uratowania a nie do wyrwania i zalozyla lekarstwo i leze z bolem glowy :-( niewolbo sie przegrzewac bk to nasila bol zebow :-(

Hej dziewczyny! Od wczoraj od wieczora boli mnie w okolicy lewego kolca biodrowego, nawet nie mogę położyć się na lewym boku. Niewiem czy to jakaś kolka:( czy któraś z was miała coś takiego? Wzielam nospe forte i nic:(

Jak nospa nie dziala to napewno nie kolka i miesnie, mnie ciagle boli w ok k krzyzowej mysle ze roschodza sie kregi czy cos i moze uciska na jakis nerw :(

Dziewczyny do kiedy bierzecie kwas foliowy? Bo slyszalam dzis ze bierze sie do konca 4 miesiaca. Musze mmoje gina zapytac na nast wizycie.

Tak się zastanawiam czy ja w pierwszej ciąży przypadkiem do końca nie brałam kwasu foliowego i jeszcze magnez...

Ja jestem w 14 tc i biore magnez bo mam skurcze lydek. A od dawna mam bole takie ze bola mnie posladki tak ze nog podniesc z lozka nie moge. Raz jeden posladek raz drugi :(

reklama
Oj te nasze objawy ciąży są mega niespecyficzne. Ale kto powiedział że tylko mdłości i senność będą nam dokuczac:)Ja dzisiaj uśmiałam się jak przylozylam słuchawkę od stetoskopu a tam same pluski, jak w wannie:)próbowałam wysłuchać serducha ale chyba bardziej wydawało mi się że coś słyszę.

Do góry