reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Kurde coś mi postów chyba nie dodaje :s
Julia gdzie robisz badania? Ja też mam kartę w diag.pl zawsze to trochę taniej choć niektóre badania tańsze w Alab na pewno.

Ja wyglądam z niecierpliwością jutra, jestem dobrej myśli bo codziennie rano zyganko ;)

reklama
Ja mam badania zadarmo bo mam z pracy pakiet enel med. Prowadzenie ciazy i wszystkich lekarzy tez mam zadarmo. Ale ciaze i tak prowadze odplatnie u mojego lekarza bo tylko jemu ufam.

Heej ja robiłam wczoraj jeszcze raz ogólne moczu i wyszło lepsze, nie idealne, ale lepsze, a Ty Emenems dziś chyba powtarzasz?
Fajnie się czyta o tych wyprawkach, też chętnie bym już coś pooglądała, kupiła, ale jakoś nie umiem :p
Mam na szafie takie "tort" z gadżetami dla dziecka, który dostałam na ślub, ale i do niego nie potrafię jakoś zajrzeć ;)
Jak czytam o Waszych wagach wyjściowych to sobie myślę, że nawet w 9 msc będziecie ważyć mniej niż ja na początku :D
Ja mam usg genetyczne za tydzień, już nie mogę się doczekać... przy okazji będę miała wtedy zakładaną kartę ciąży.

Ja tez lece do labo z moczem oddanym prawidłowo sie wyszorowalam, wygrałam jednorazowym ręcznikiem i troche odpuscilam i reszta do sterylnego pojemnika ale zauważyłam mały osad na dnie pudełka wiec pewnie cos jest nie tak bo nie powinno tak byc no ale zrobie badanie ogólne i posiew jesCze raz bo chyba z krwi mam wszystko juz.

Siedze w gaciach i patrze ba swoje ciało i nie poznaje .... Strasznie trgo duzo dookoła wszystkiego....czemu mi w boczki idzie ???masakra ....

Vievienne ja też codziennie rano, nawet śpię z miską przy łóżku, bo czasem nie zdążę do łazienki, i też mam nadzieję, że to dobry znak ;)

Emenems w sumie jak jesteś teraz chora, to może i jest to jakoś powiązane z pęcherzem, chyba często tak się dzieje.
Pamiętaj pięknego ciałka nigdy za wiele, hahaha mąż mój tak zawsze mówi :p

Green ja jak mnie mąż pyta jak się czuje to mówię że niedobrze czyli dobrze ;) mam złe doświadczenia z za dobrym samopoczuciem w ciąży...
Moja waga na razie nie specjalnie ruszyła ale takiego bagażu kilogramów to jeszcze nie miałam...

Ja też nie czuję się zbyt dobrze...
A bagaż kilogramów mam dość spory, zjeść lubiłam zawsze, ale dużo sie też ruszałam, dobiłam sie sterydami w tabletkach przy zaostrzeniu alergii, jakis pacan dr profesor itd mnie tak wyprowadził, ze przechodzac przy lustrze z godziny na godzine coraz mniej siebie poznawalam, smutny to byl czas, ale coz..

Witam :)

Dziewczyny, a wam juz lekarze tak konkretnie powiedzieli o płci? Bo mi tylko powiedziałze raczej, ale żeby się za bardzo nie sugerowac, bo jest jeszcze o miesiac za wcześnie :)

My używaliśmy tez dady :) ale od ponad 2 lat ich na oczy nie widziałam ,wiec nie wiem jak teraz wygladaja :p Myslałam ze tez ich bede używac, te z rossmana jakos mi nie podpasowały, bappy i huggies całkiem do niczego jak dla mnie :)

u mnie z waga tez dziwna sprawa, na poczatku kilogram przytyłam, potem schudłam, teraz znowu mam jakby pół kg na plusie aleee brzuch jakis wiekszy, nie ze ciązowy tylko sam tłuszczyk.. nie wiem dlaczego :( Zawsze miałam spory ale teraz to całkiem tłuściocha pod spodem pusto, czasem tylko cos twadrszego wyczuje ehh dziwna sprawa.

Moja kochana cra poszłą dzisiaj do wakacyjnej grupy i kijowo jest. Jak zawsze uwielbiała przedszkole tak dzisiaj nie chciała zostać bo jej wszystkie kolezanki są w innej grupie, bo są rok starsze.. a ona w młodszej, z maluchami... niby wiek ten sam ale nie mają wspólnych tematów ani zainteresowań, szok przezyłam jak usłyszałam ze jedna dziewczynka jeszcze w pampersie ... a z tamtymi na prawde dobrze sie dogadywała .. :( smutno mi teraz, mam nadzieję ze szybko znajdzie kogos dla siebie .. nie wiem czy od nast wizyty za tydzien nie isc na wolne.. bysmy siedziały w domu :)

reklama
Vivienn i Paulatteh no ja szlam w swojej okolicy i dalam bardzo malo;-) w diag maja wlasnie drogo:/
Za przeciwciala,toxo 2x, CMV 2x, mocz morfologia, tsh dalam 136zl

Karolina ja tez mam pakiet ale niewykupilam sobie wiekszego bo stwierdzilam ze nie warto na te pare miesiecy:/ tez mam gina za free ale jak chodze do mojego to biore rachunek i zwracaja mi prawie calosc;-) wiec gitara;-)

Aktina to szkoda corki:-( ale od wrzesnia tez juz nimi nie bedzie? Tylko z maluchami?

Do góry