reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Żabila wiem że nie mówiłaś ,ale ogólnie z doświadczenia wiem jak bywa ;) Bez względu czy powiedziałby chłopiec czy dziewczynka to w czasem warto po prostu poczekać na ponowne potwierdzenie. A może jednak dziewczynka będzie ? ;) Nie o takich przypadkach już słyszałam gorzej jak kobieta rodzi ponoć daną płeć ,a tu wychodzi niespodzianka ;) Takie błędy też się trafiają :D
A i tak najważniejsze zeby zdrowe było.

xkarola na pusto jest bardziej wklęsły. No ale fakt jeszcze troche minie zanim sie pojawia konkrety. Zreszta mi w ciazy pierwszy tyłek rośnie ;) serio. Nie wiem czemu ale w ciazy zawsze powiększa mi sie nie tylko cyc ale i siedzenie :) w sumie mąż zachwycony bo zazwyczaj mam mało tu i tam :D

Niestety zauważyłam też pewien minus. Z natury mam sucha skore ,ale teraz w ciazy jest jeszcze gorzej. Na twarzy zaczyna aż schodzić :(
Ma któraś podobny problem ?

Marcepanek ja mam - sucha skóra ba maxa ...

Limonka - cos mi mowi nazwisko bo 10 lat tenu jsk walczyłam z guzem jajnika to w swissmedzie wiec cos mi swita :)

marcepanek - no pewnie jeszczetroche minie zanim coś Ci się tam pokaże :) ja mam delikatnie przesuszone dłonie, nic pozatym i to tylko na wierzchu, od wewnątrz normalnie hehe :)

Dzis mam zły dzien - tragedii nie ma ale wsztstko po trochu głowa mdlosci i brzuch i do tego plecy zaczęły lupac - dobrze ze zaraz do domu !!

Dziewczynki, podejzalam sobie czerwcowe mamy... ale maha super, juz fotki wstawiaja uridzonych dziecuaczkow...ale im zazdroszcze [emoji3][emoji3][emoji3] ale my tez tak bedziemy...juz niedlugo [emoji3][emoji3][emoji3]

Jak przezyje poród jak ja w pracy z bólem krzyża nie moge wysiedzieć ... Poród - masakra nie wiem jak to ominąć :D

KarolinaE poczekaj jeszcze dużo przed nami :) Ja wyczekuje pierwszych kopniaków i za nic nie chce ich przegapić. Narodziny własnego dziecka to taki moment kiedy już nic innego się nie liczy...warto czekać :)

Emenems i jak sobie z tym radzisz ? Ja zamówiłam już inny środek do mycia twarzy i zobaczymy. Na resztę idzie bio oil i olej kokosowy bo wymiekam. Najgorzej jak ściągam spodnie a wraz z nimi skórę.

Aktina jej suche dłonie to potrafią dać w kość. Ja wiem ,że częste mycie rąk jeszcze pogarsza ,ale odkąd mam dzieci to człowiek myje te rece sto razy. Bo syn był wcześniakiem to wszystko było bardziej rygorystyczne niż jakby urodził się normalnie no i zostało mi do dzis.

Emenems oj współczuje
:( mdłości nie nalezą do przyjemności. Ja zauważyłam u siebie ,że jak mam zbyt długie przerwy w jedzeniu to mdli 10 razy gorzej. A na końcu przychodzą wymioty :(

Marcepanek zagadza sie - im dłuższe przerwy to gorzej.

No ja zawsze byłam z tych z problemow ze skóra niestety mam wiecej pryszczy na buzi i na plecach i nic nie poradze :.... Widziałam przepis na olej kokosowy z mleczkiem gliceryna i sokiem z cytryny wiec mam zamiar zrobic zrobie i zobaczymy - bo oleju kokosowego mam kilka kilo w domu :)
A tak to nic - musze kupic ten bio oil co piszecie

reklama
Marcepanek- aleś Ty płaska, hihi :) Fajnie, bo może mały brzuszek będziesz miała
Co do płci, to moja siostra miała mieć trzeciego chłopaka (chociaż czuła, ze będzie dziewczynka, ale gin swoje) i przy porodzie psikus- jednak dziewczynka
Skórę mam przesuszoną, jak jeden dzień sie niczym nie posmaruję to swędzi i widać że jest sucha

Do góry