reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

hej bb dziewczyny..nie było mnie kilka dni, bo zawsze siedziałam na tel, i cos napstrykałam i nie dam rady siedzieć teraz na forum :/ pisałam do nich i moze mi pomoga rozwiazac sprawe :p
miałam wkleić zdj.mojej cesarki- zdj. brzucha jest zrobione 20 dni po cesarce

to jest brzuch a pod spodem cięcie, na drugim zdj.widać krew..no i siniaki na wzgórku łonowym. Skore uratowałam i poparzenie zniknęło, ale to coś co jest na zdj.po lewej stronie zostało- twarde,brzydkie :/

Załączniki

• DSC00055.jpg
    DSC00055.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC00058.jpg
    DSC00058.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 48
reklama
został mi taki guzek i dziurka w miejscu tego czegoś... dlatego też tak drżę o tą ciążę..
i widzisz jakie krzywe cięcie...spartolili i tyle

Załączniki

• CAM00676.jpg
    CAM00676.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 53
Oj warto było nawet z ta blizna ! Śliczna!!!

No teraz kumam a ja myslalm ze jak mi lekko podwinęli skore przy zszywaniu to problem., tylko ja ci mowis ja po 10 latach jestem a czuje ta bliznę teraz jak brzuch wychodzi ze taka naciągnięta jest. Zbliznoeacrnia nie sa po prostu chyba tak elastyczne jak skóra.

A co lekarz mowi? Moze warto sie np spotkac z chirurgiem plastycznym ktory jest jednak bardziej obeznany i niech on die wypowie - nie denerwuj sie na zapas - po tym co było po zaraz jest teraz super wygojone widze - za pare lat bedxie jak moja :) głowa do gory

ja się pytałam gin. po poprzednim poronieniu czy np blizna mogła uciskac fasolkę- ale mówił, ze to raczej nie możliwe, chyba nawet na usg jakos to sprawdzał. teraz sie nic o to nie pytałam. Ginekolodzy jedni mowili ze zrobią porzadek przy nastepnym cięciu, chirurg pow. że to trzeba plastycznie, a teraz mi gin.powiedzial,ze moze w ogole nie bedzie trzeba robić cięcia tylko urodze naturalnie, ale chyba lepiej zeby mi rozcięli i zobaczyli przy okazji co tam jest w środku :D moze by mi troche wycieli tą bliznę. oby była taka jak Twoja, bo u Ciebie nie można sie nawet dopatrzeć zadnej blizny!

ja sie chyba zaraz przejde do sklepu po szprotke jakąś i z twarożkiem wymieszam, taką mam ochotę.. albo na wiosenne kanapki pomidorek, cebuszki...mmm :)

Hahahaha no za mna chodxi kanapka z wołowina i ide robic :D
Ty a nie dasz rady od rodzinnego dostac skierowanie na NFZ do plastycznego ? Bo ci najlepiej beda wiedziec i jakbys miła papier od plastycznego ze wskazana jest druga cesarka to moze spokojniejsza bys była :)

reklama
wiesz co...musze sie zapytać! kiedys szukałąm informacji czy w ogole sa chirurdzy plastyczni na nfz :D
lecę do sklepu :D miłego wieczorku! i smacznej kanapki :p

Do góry