reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

KarolinaE gratuluję maluszka! Super fotka! :-)
Ja miałam usg w 6 tygodniu, więc widziałam tylko pulsujący przecinek. ;-)

Widzę, że nie tylko ja się stresuję kolejnymi wizytami. Trochę mi ulżyło, bo myślałam już, że jakaś szurnięta jestem...;-)
Ja mam wizytę w środę. Wtedy też będę umawiać usg genetyczne, którego bardzo się boję.

Co do objawów, to też mam wrażenie, że bóle brzucha znacząco zelżały w tym tygodniu. Mam nadzieję, że to jednak dobry objaw i oznacza, że nasze maleństwa zadomowiły się w nas grzecznie do stycznia. :-)

P.S. Wczorajsza piękna i gorąca pogoda u mnie została zwieńczona puchnącymi nogami, szczególnie na wysokości kostek. Polecam odświeżającą sól do moczenia stóp a potem wysmarowanie chłodzącą maścią końską (jest ok dla ciężarówek) i nóżki w górę! Opuchlizna zeszła po ok 2 godzinach, więc efekt niezły! :-)

reklama
Tutti znam teoj bol :D siostry Berlinki hahahha

A mam dobra wiadomosc dla ciebie- Umowilam sie w Gdańsku z trenerka kobiet ciężarnych na ułożenie treningu na drugi i trzeci trymestr musze miec tylko zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań i bede miec ułożony cały pałam mam z nia 3 spotkania wiec jak bede miec trening od razu sie dziele - wiadomo ze wyglad to po ciazy ale chociaz samopoczucie sie nam poprawi i bedziemy lepeij do porodu rozcwiczone :)

Tutti- to ja idę dzisiaj na wesele, a sukienka, którą kupiłam 1,5 miesiąca temu jest mi już opięta. Jak zjem za dużo to się nie zmieszczę :p

Emenems- ja miałam na usg człowieczka. Niewyraźnego, ale był :)

Wszystkie idziecie na te genetyczne?

A mnie dziś nadal mdli, a do tego spędziłam znów niemiły poranek w wc ze skurczami jelit. :( Nienawidze tego bólu. A zjadłam tylko śniadanie.
Śniadanie to mi dzisiaj M do łóżka przyniósł :) tak twardo rano spalam, że nie zauważyłam kiedy z Polką wstali i zeszli na dół, dopiero mnie mąż tym śniadaniem obudził.

Na 16 idziemy na ten ślub, a zapowiada się gorący dzień niestety

Simka dobrze ze ja mam sukienki na lato wszystkie z przed odchudzania jak ważyłam 63kg bo zaczelam zrzucać we wrześniu wiec ja jestem na lato gotowa hahaah :)
No ale o pieknie opiętych moich małych czarnych moge zapomniec ....

Ja robie genetyczne bo mam 33 lata i jestem po ivf wiec dla spokoju zrobie :)
U mnie to nic nie zmienia bo ja nie usunęłabym ciazy

Emenems, super, że możesz ćwiczyć!
Ja bardzo bym chciała chodzić na basen i na jakąś jogę lub inne ćwiczenia dla ciężarnych, ale na razie mam zakaz.
Mam nadzieję, że w II trymestrze zagrożenie minie i będę mogła się trochę poruszać, bo boję się, że na porodówkę dźwigiem mnie będą transportować...:baffled:

U mnie w szafie też na szczęście jest trochę luźnych rzeczy, b od kilku lat walczyłam z lekkim nadmiarem tu i ówdzie. Więc teraz ciuchy jak znalazł. Choć brzuszek już mi trochę wywaliło i w jeansach jest już ciasno, więc przerzuciłam się na ciuchy z gumką w pasie. ;-)

Dziewczynki, w reserved sa obnizki cen i sa bardzo fajne jansy z gumka w pasie za 59.90 pln [emoji3][emoji3][emoji3]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny;-)

Milego wekeendu zycze;-)

Karolina super wiesci i piekne foto;-)

Trzymam kciuki za przyszlo tygodniowd wizyty w tym mam i ja!

Czytam Was ale mam czarne mysli wiec nie chce Wam smecic. Trzymajcie sie;-)

reklama
Do góry