reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems, niezła historia z tym sokiem! :-D

Dziewczyny, jasne, że musimy uważać na to co jemy, żeby było świeże i zdrowe. Ale też nie popadajmy w paranoję.
Ja nie jem wędzonych ryb i tych z rzek i jezior, serów z mleka niepasteryzowanego, surowizny (ehhh... tatar sobie poczeka) i to właściwie tyle. Staram się raczej jadać zdrowo. Ale zdarzyło mi się zjeść hamburgera czy zapiekankę, bo miałam na to ochotę.

Wy jesteście dla siebie bardziej rygorystyczne w tej kwestii?

reklama
Juti to zalezy o co pytasz :) bo ja mam zestaw rzeczy których raczej nie tykalam przed ciaza tez np bardzo zwracam uwage na skład jak kupuje serki topione itp
Ja to musiałam dorzucic w ciazy pieczywo pelobzioarniste bo wogole nie jem pieczywa na codzień i nabiał jak maślanka jogurty.
Tak samo jak ty zrezygnowałam z ryb wędzonych u surowych ( czeka mnie oszukane sushi :D z grillowanej ryby) zadnych serów pleśniowych i jak piszesz z niepasteryzowanego mleka jak np feta nie jem tez wędlin zadnych ( wczesniej tęż nie czesto) no i ryby z puszki max 1 w tygodniu.
Nie pije oczywiscie gazowanych zadnych ale jal piszesz dobrego kebaba lubie wciagnac hahahaah raz od swieta :)

Ja właśnie wciągnęłam pączka, ups :p Ale tak za mną chodził, a w piekarni na przeciwko mają takie pyszne :)

Jem zdrowiej odkąd jestem w ciąży, przerzuciłam się na ciemny chleb, jem więcej warzyw i owoców, piję głównie wodę niegazowaną, ale nie przestrzegam jakiejś rygorystycznej diety. Nadal jadam słodycze, bo nie umiem bez nich żyć, czasem zjem chipsy solone (zawsze patrzę by miały w miarę prosty skład).

Ale kebaba bym sobie wciągnęła

No ja jak juz jem kebaba to maz odmawia spania ze mna 3 dni hahahahaha
Tam jest wtedy wszystko :D wychodzi górą i dołem :D

Julia, to dobre wieści, że z maluszkiem wszystko ok.

Może po prostu wszystko Ci się przesuwa i powiększa, żeby zrobić miejsce na macice i dzidziusia. :-)
Myśl pozytywnie!

Pączki, kebaby? Dziewczyny strach tu wejść :) :p
Ja tylko na szybko z pytaniem. Robiłyście biocenozę pochwy, tzn badanie czystości inaczej? Bo mnie teraz gin pobrał na pierwszej wizycie razem z cytologią i przyznam, że się zdziwiłam, bo poprzednio nie miałam na bank.

Julia, dobrze, że to znów fałszywy alarm, zdrówka :)
Ja miałam tylko cytologię na pierwszej wizycie.
Co do zachcianek, to kebab ciągle za mną chodzi, masakra.
Świruję przed jutrzejszą wizytą, do 14.30 muszę dotrwać, dziś brzuch mnie w ogóle nie pobolewa i martwi mnie to.

reklama
Joawa ja tak mam ogolnie w tym tygodniu na poczatku cos tam jesCze ale nie ukrywam czuje sie wręcz swietnie, minal śpioch rylko dzis w nocy mega mnie pachwina bolała ledwo do ubikacji wstalam - ja musze tydzien jeszcze odczekać i w czwartek wizyta ... Tez sie strasznie boje

Do góry