reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Jula trzymaj kciuki weź za jakiś czas znowu te nospy oby pomogły :)

ja na drugi pomiar cukru czekam :p jeszcze 15 minut na czczo miałam 88 a norma do 92 a potem po godzinie miałam 182 a norma do 180 .. zobaczymy teraz. chyba za wcześnie poszłam bo równo godzina minęła mogłam poczekać z 5 minut :p

Julia to był taki bol mega menstruacyjny wiec wiesz, dotyk tez bolał - bo musisz na spokojnie rozpoznać bol czy skurcze i bol - sam bol nie powinien byc groźny teoja macica zadecydowała sie porozciągać o 4 nad ranem ale skurcze warto sprawdzic.
Lekarz kazał przyjsc jak nie przejdzie ??

Aktina - mnie czeka to w Gdańsku :D tylko kurde wyszło mi z 450 zeta musze wywalić na badania krwi masakra

Julia, mnie w 5 tygodniu dopadły nad ranem potworne bóle brzucha, ale to były zdecydowanie skurcze. Mój lekarz również kazał mi brać nospę i duphaston na podtrzymanie ciąży. Ale u mnie to było ewidentne zagrożenie poronieniem.

Jak się niepokoisz, to jedź do lekarza. Jeśli to nic poważnego, to przynajmniej się uspokoisz, a jeśli coś się dzieje, to czas też jest ważny. A nerwy na ten ból na pewno nie pomagają. Dlatego jeśli tylko masz możliwość jedź to sprawdzić.

Trzymam kciuki. :-)

emenems ja oprucz tych na NFZ robiłam płatne te polecane i poprzednio zapłacilam 56 a dziś 76 :p a glukoza druga w normie :) norma do 156 a miałam 139 uff zobaczymy co na wizycie powie o pierwszej o 2 jednostki za dużej :p

Julia- odpoczywaj, może to krwiak się zmniejsza i takie odczuwasz dolegliwości. A jakby było bardzo źle to jedź do lekarza

Emenems- ja ostatnio 180 zł płaciłam za badania

A mnie dzisiaj mdli. W sumie od jakiejś pół godziny. I teraz nie wiem czy to mdłości ciążowe, czy coś zjadłam. Bo wczoraj jadłam pomidora, a dzisiaj odkryłam, że zepsuty jest (wczoraj był dobry) i się schizuję. Ehhh

Aaaaa no tsk simka - schizy najgorsze - ja raz wzielam sok z kartonika i wypiłam z lodówki z kartonu czego moj maz nienawidzi i mi powiedizal ze to do wyrzucenia było bo tam pleśń pływała w srodku
Jezu jak sie obsralam.... Dał mi nauczkę nie powiem - ale zobaczył jak sie przeraziłam chyba az tak sie nie spodziewał i prawde powiedial .

No badania coz, niestety musze zrobic, czekam tylko na moje wyniki stad, moze czesc mnie ominie

To sok był ok, tylko tak Cię wkręcił, że biegunki dostałaś?

Powiem Wam, że z jednej strony sie nudzę, a z drugiej to luksus nie myśleć o pracy, nawet tam nie dzwonię :p I tak nie mam zamairau tam wracać nigdy
Pamiętam jak w poprzedniej w zeszłym roku przed moim urlopem, kończyłam z klientem projekt folderu. Miałam wyjść wcześniej (bo w piątki kończyłąm wcześniej), a zostałam do końca, projekt nie ukończony. Przy pakowaniu na urlop wpadłam w taką nerwicę, ze ciśnienie mi skakało to za wysoko, to za nisko, ryczałąm, a wręcz wyłam, trzęsłam się całą i nie potrafiłam uspokoić. To lato bez nerwówki, bez pracy będzie o wiele lepsze :)

reklama
Simka tak - tak sie przestraszyłam ze na wymioty mnie wzięło mowie ci - bo ja kupuje takie dwu dniowe to one rzeczywiscie szybko sie psują ale wez no....

Co do pracy trzeba tak robic by dla malucha najlepiej ja jestemnajwbama zwolnieniu w jednej do drugiej chodze bo jak siedze w domu to mam wiecej objawów :)
A wątek drugiej mnie 2 lata nie zobaczą :D tak jak mowisz tlko niepotrzebne nerwy bym miała - u nas położna wypisuje papier ze praca zagraża ciazy, bierze sie podpis od pracodawcy ze nie moze cie nigdzie indziej gdzie jest bezpiecznie przeniesc i dostajesZ zamiast pieniedzy ze zwolnienia zasiłek ciazowy do konca ciazy.
Takze dzieki temu pracuje ttlko 4 dni :) w pracy ktora lubie

Do góry