reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Zreszta .... To ja na jesien na wydziale remontowym ( taki tam lekko spelunski klub rockowy..:))
ImageUploadedByForum BabyBoom1433965078.842044.jpg
Ja po prawej .. Coz, od dawna wisi w powietrzu pytanie czy typowe instynkty macierzyńskie sie obudza we mnie ... Ale z mezem mam ustalone, jak sie dziecko urodzi i bedxiemy w Gdańsku nadal bede mogła chodzic na wydział i leczyć lekkiego kaca na drugi dzien - mamy ustalone :D HAahhaahahah na miarę swoich możliwości bede sie starac jak wyjdzie zobaczymy hmmm....

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433965078.842044.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433965078.842044.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Jula metaliczyny smak, fuuu mecze sie z tym juz jakies dobre 3 tyg i nie chce minac, do tego mam slinotok...
Emenems tez mam kontrolowana juz pewnie jakies 5 lat nadzerke, mala, ale tez nie chcieli jej usuwac, bo nie rodzilam. W sumie nie pomyslalam o tym czy to jakis problem. Mialam reguralnie cytologie, kiedys nawet ze wzgledu na nia kolposkopie to wszystko bylo ok.

Moja siostra musiała przejsc jskies zabiegi pod narkoza bo tsk jej sie pogorszyła e ciazy miała podejrzenie raka w ciazy co sie nastresowala to jej ...

Green od czego ten posmak ???

Nie wiem dokladnie to chyba pd hormonow, juz kiedys czytalam, ze to jeden z objawow ciazy, jak dla mnie w polaczeniu z coaglymi mdlosciami i slinotokiem jest chyba najgorszy, moze wlasnie dlatego przed chwila wypilam szklane coli z lodem, w sumie wiecej tego lodu niz coli, bo juz nie wiem jak sobie z tym radzic. Tak bardzo zgrzeszylam, nie pije kawy, czarnej herbaty, gazowanego i coli do teraz tez nie ruszalam, ale cos mnie opetalo...

Kurde ja tego nie mam na szczescie za to mam bóle w kręgosłupie o schylaniu nie ms mowy :) niestety cola mi nie pomoze ...

A pozatym u mnie w pracy dzis dziewczyny robiły tarty cytrynowe w cukierni a to nowość bo nie mielismy w sprzedaży - do innych sie przyzwyczaiłam ale jak dzis zamoczyłam palucha w resztkach kremu w garze.... Masakra :D jutro chyba trzy zjem hahaahah

Cześć babeczki. Też mam termin na styczeń. Na 17. :-) To moje pierwsze dziecko. W momencie porodu będę miała 32 lata, więc młódką nie jestem. ;-)
Ale pewne przygody zdrowotne i moje i męża spowodowały, że troszkę nam się zeszło z tematem.

Udało się dość szybko, bo za drugim razem. Jesteśmy szczęśliwi, choć ja pełna obaw. W 5 tygodniu dostałam silnych skurczy. Na szczęście dobrze się skończyło.

Najbliższą wizytę mam 17.06, i po niej będę umawiać usg genetyczne. Strasznie się boję tego badania. Na usg w 6 tygodniu było serduszko. :-)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. :-)

Emenems- to ja miałam 15 lat :p Ale z moim obecnym mężem :)

Ja chyba w pierwszej ciąży miałam taki metaliczny posmak. Zgagę miałam na pewno i nic przełknąć nie mogłam. Okropne to było

Juti- witaj i gratuluję, ze tak szybko się udało

Moja siostra ma 36 lat i też jest w ciąży, ale z trzecim dzieckiem :p

No to fajnie, że nie zawyżam tak bardzo średniej wieku na forum. ;-)

Co do objawów, o których piszecie, to lekko metaliczny smak mi się zdarza, ale nie jest jakiś bardzo uciążliwy. U mnie najbardziej dokuczliwe były bóle w dole brzucha. Stąd też było ryzyko poronienia. Piszę "było", no ostatnio jest z tym lepiej. Troszkę czasem brzuch gdzieś ciągnie, lekko zakuje, ale nie jest to to, co było na początku. Od 5 tygodnia biorę duphaston, bo mam za mało swojego progesteronu.
Inny objaw, właściwie pierwszy, po którym poznałam, że coś może być na rzeczy, był mega ból piersi. Myślałam, że mi eksplodują. Ja mam miseczkę małe B, al bolały co najmniej jak FF!!! :szok:
I jeszcze pojawił się u mnie trądzik, większy niż jak byłam nastolatką.:baffled:

Innych objawów, typu mdłości, nudności nie miałam.

reklama
Hej dziewczyny

Kurde czy ja musze miec pod gorke!
Chyba mam skurcze:-(

W nocy mnie obudzilo cos niedobrego...myslalam ze to zoladek, ale jak w koncu rano wstalam to czulam ze jest cos nietak:/
Lekarz kazal wziasc 2 nospy ale mija godzina i nic nie pomaga:-(
Czuje jakby brzuch mi sie spinal co chwile....
juz mam dosc:-:)-(
Martwie sie troche bo niewiem co to jest!

Do góry