reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja jeszcze w pracy :) nic sir za bardzo nie dxieje do wakacji bedzie spokoj - gnije juz tlko do telefonem do 15 a i tak nikt nie dzowni hehehe

reklama
anecia- oj swoje też przeszłaś przy porodzie

Ja w domu, Młodą sprzedałam teraz mamie, ale wcześniej poszłą na zakupy z nami. I to był błąd, bo tylko się wkurzałam. Ale nakupiłam sobie kilka bluzek i nawet jedne spodnie ciążowe dorwałam :)

A ja znoe wyleguje sie na kanapie :/ a ten balagan gryzie mnie w oczy wrrrr!

Corka wrocila z przedszkola i juz pobiegla pojezdzic nowym rowerkiem;-) a dzis konczy 5 lat ale to zlecialo masakra;-)

Co do usypiania, my tez mielismy z tym problem bo corka tylko ze mna zasypiala i na koncu okazalo sie ze zajmowalo to 2-3 godz:/ w koncu podjelismy decyzje o tym by nauczyc ja sama zasypiac;-) i sie udalo;-)

Mi Olin spał sam do 8 miesiąca w swoim łóżeczku, tylko mnie się nie chciało wstawać do niego i tak niestety śpi z nami :( ale od lipca będzie zmiana dla niego :)

Byłam u ginka :) niby grzybica :( nosz kurde ale po czym??? W zeszłym tyg nic nie było widać jak byłam u swojego :( a tu takie coś :( mam przepisane globułki i zobaczymy co i jak ;)

Ulicha .. W ciazy narazone jestesmy na infekcje jeszcze bardziej niz normalnie .. Moj lekarz powiedzial mi ze jest to wina nadmiernego dbania o higiene osobista.. Za czeste mycie,za mocne plyny, niedokladne wycieranie sie po kpieli
czy prysznicu.. Ja przechodzilam dwa tyg temu ostra wersje , myslalam ze sie zaplacze z bolu i swedzenia i pieczenia, ale globulka i krem pomogly .. Teraz staram sie plynami o specjalnym ph podmywac i mam nadzieje ze nie wroci..

Witam popołudniowo. Położyłam młodzież spać, a ten się drze. Niech szlak trafi mojego męża i jego nauki samodzielnego zasypiania. Wysiadam nerwowo, za słaba jestem na takie manewry:confused:
Witam nowe dziewczyny, fajny tłumek się nam robi ;)

Ulicha też mam wizytę 1 lipca, doczekamy razem;)

Emenems nieprawdziwa jest teoria, że w ostatnich miesiącach się najwięcej tyje. Ja przez pierwsze trzy miesiące przytyłam pięć kilo, potem następne trzy po drodze a ostatnie prawie dwa miesiące ani grama, mimo, że młody rósł zdrowo. Do porodu szłam z plus osiem na liczniku;)
Ja byłam nacinana, u mnie profilaktycznie wszystkie tną. Jak dla mnie to lepiej, bo nasłuchałam się na lipcu od dziewczyn jak pękały, czasem i do odbytu. A wtedy i z szyciem nie jest łatwo. Samo nacięcie robią w ostatniej chwili, także przy wszechobecnym bólu nawet się tego nie czuje.

Nie pamiętam którą stresują zęby. Może nie będzie źle. U nas najgorzej było z pierwszymi, następne to już szły mimochodem, kilka dni marudzenia i nowy ząbek. Nie ma się co nastawiać. Na dzień dzisiejszy mamy osiem i spokój już od prawie dwóch miesięcy.

Anecia życzeń nie mam, tak czy inaczej po drugim też zamykam interes;)

W Polsce też pozwalają rodzić w różnych pozycjach, wcale nie tylko na leżąco. Chyba, że to zależy od szpitala.

Ja bym znieczulenia nie chciała, wolę szybciej a boleśniej, niż dłużej to znosić.

Sierpniowa mój dziec zasypia sam, tzn próbuje, albo raczej my próbujemy;)

Tyle pamiętam;)

WItajcie :) Ale WY jestescie szybkie ;p
u mnie dzisiaj poza spotkaniem z kibelkiem nic sie nie dzieje takze Was tylko podczytuje :-)
Zastanawiam sie czemu mi lekarz na skierowaniu nie dal badania grupy krwi hmmm to sie robi na wlasna reke ??

ImageUploadedByForum BabyBoom1433951542.196962.jpg

No i to jest moja blizna cc :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433951542.196962.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433951542.196962.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Ja tym razem nie musze robić grupy krwi :) musze tylko pamiętać żeby zebrać na kolejną wizytę :)
My też nie mamy życzeń co do płci bąbelka, grunt by było zdrowe :) ostatnio twierdziłam se będzie chłopak i był, tym razem też rąk czuje ale czy się sprawdzi zobaczymy za kilkanaście tyg a później upewnię się w dniu porodu ;)

No ten pacan znów mnie nastraszył :( ale i tak dziś był ciut ciut milczy niż w kwietniu jak u niego byłam :) kolejna u niego wizyta 24 czerwca i zobaczy czy te globułki pomogły, dobrze że tydz po jego wizycie mam u mojego wizytę; )

Pamiętam ze poprzednim razem miałam raz taką infekcje i szybko minęła :) w domu mam tantum rosa do podmywania wiec trzeba będzie się nią podlewać :) a i jeszcze miałam wybór bo on za bardzo nie wiedział co na mi przepisać czy globułki czy krem,oczywiście wybrałam globułki :) a i haki był zdziwiony ze ja w ciąży tak jakby nie wiedział skąd się dzieci biorą :)hehe

Do góry