reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Marcepanek jak pięknie to nazwałaś:-) hehe Dobrze, że mój ginekolog zawsze zwraca uwagę na wagę. Motywuje mnie do rozsądnego jedzenia jak za dużo w miesiąc przytyje. Tak przynajmniej w pierwszej ciąży było. Mam nadzieję, że teraz też będzie mnie pilnował:-)
Ponad miesiąc to chyba nie jest źle? Zależy ile ponad. Ja zawsze miałam wizyty co 4 tygodnie.

miluniaa pamiętam jak ja w pierwszej ciąży katowałam ginekologa o te zdjęcia z usg:-) Fajna sprawa, fajna pamiątka. Tylko ponoć zbyt częste usg przy prawidłowej ciąży nie jest wskazane. Teraz już nie mam takiego ciśnienia. W ogóle na co dzień zapominam o ciąży i gdyby nie mdłości to pewnie bym sobie przypominała od wizyty do wizyty:-)
karolinaE rozumiem Cię. Też czytałam wszystko co mi się nawinęło. Grunt to nie popadać w paranoje i będzie dobrze;-)
Ulicha
ma rację. Lepiej poczytać dobrą książkę. Przed samym porodem polecę Wam coś fajnego na odstresowanie, ale to jeszcze jest czasu, że hoho:-) Ulicha a mój 10- miesięczny maluch nie ma jeszcze ani jednego zęba. Dopiero czekają mnie cudowne nieprzespane z tego powodu noce:-)

Mnie już mdłości dopadają. I czy tego chcę czy nie o muszę coś zjeść:-)

reklama
Emenems tego nie wiem, nie pytałam. On zawsze powtarzał, że od 9 do chyba 14kg jest w normie. Mniej więcej kilogram na miesiąc powinno wychodzić. Wiadomo, że w ostatnich dwóch miesiącach waga szybciej rośnie, a często w pierwszych nawet ubywa parę kilo. Ja w pierwszym trymestrze chyba coś koło 4kg przytyłam. Aż sprawdzę jutro w ksiażeczce;-)

jeeeeeeeeeestem :)

dzis znowu sami, maz na noc, Olo padl o 18 co oznacza ze wstanie bardzo wczesnie. odsypia chyba chorobe.

witam nowe kolezanki, i zycze spokojnych miesiecy z brzuszkiem :)

zmykam pograc w farme, posluchac muzyki. pozniej wpadne jak nie zasne.

dzisiaj sobie zartowalam ze tym razem bedzie dziewucha bo co zjem to cierpie, wiec chyba delikatna jakas sie trafila :p

milego wieczorka.

Miłego Martusia :)

Sierpniowa ja to koło 1,5/2 juz przybyłam a jedtem w 10 tygodniu i boje sie se to za szybko leci !!

sierpniowa mój miał 5,5 miesiąca jak mu wyszły pierwsze i super bo bez krzyków, nocy nie przespanych ;) na dzień dzisiejszy ma już ich 8 i był luz ;) teraz idą tylnie i jest tak marudny ze nic na niego nie działa, mam ochotę sobie strzelić w łeb :( mam tylko nadzieję, że synka pójdzie i będzie znów sobą :) od znajomej córa nie ma jeszcze roku a ma zębów 12 ;) ogólnie nie ma reguły z wychodzeniem kłów, każdemu inaczej. Może później wyjdą twojemu jeden za drugim i będzie też to fajnie przechodził :)

Witam, nowe koleżanki :)

Mnie to sie wydaje ze jsk przezyje poród to wszystko przezyje i kolki i ząbkowanie :D
U nas nawet nie nacinają tylko sie prujesz ... Czasmi daja epidural ale ogolnie ales naturales

Ja mam wahania wagi :( z 56 na 54, z 54 na 55 :( w weekend nad robiłam bo fasol się zlitował nad matką i dał się normalnie odżywiać, a od wczoraj znów norma czyli suchy chleb, ogórek kiszonym no i dziś do diety dołączyły truskawki :)

reklama
Ulicha ja tez miedzy 54 a 56 dxis było 55.8 i sie przeraziłam !! Zaczelam z 53.7 zobaczymy jutro .... Ale tez leci w gore i w dol waga

Do góry