reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

ulicha ja dziś Te byłam, giną jakieś bakterie pod mikroskopem znalazła i dała globulki na 8 dni :((

simka ja też jak zadzwoniłam pierwszy raz pod koniec kwietnia to właśnie na dzisiaj mi babka wyznaczyła termin, wiec 11 tydzień ale zadzwoniłam znów i mówię że to ciąża chyba wiec zapisałam się na pierwszą wizytę prywatnie a następna po dwóch tygodniach miałam już na NFZ :) i cały czas na NFZ chodzę tylko niektóre badania jak np przeciwciala rozyczkowe place sama :)

reklama
Juz chyba wiem czemu nie miałam mdlosci wczoraj ... bo je przesypialam hahah dzis od 6 na nogach siedze w robocie i czekam az mi przejdzie ... Ehhhh
Dzownila moja kolezanka z biura bo jak mowilam nikogo nie ma z szefostwa wszyscy na jakies konferencji do czwartku i pytała jak sir czuje i ze musze na spokojnie brac wszystko ze jakby co mam isc do drugiego biura na kanape i odpoczywać jak potrzebuje tylko ew telefony odbierać - jakos przezyje sama do konca tygodnia .... Moze to i lepeiej w pracy, mniej czasu na użalanie sie nad soba

Emenems- trzymaj się i nich mdłości przejdą. W pracy na pewno szybciej mija czas.

Trzy tygodnie w domu, a ja mam powoli dość. Dzisiaj w miarę spokój (odpukać), ale wczoraj, chyba na zmianę pogody to Młoda przechodziła sama siebie. Nie jest łatwo odpoczywać z trzylatką w domu, gdy mąż w pracy :p
Kurka u nas leje od rana, nawet na chwilę nie przestało, a ja muszę wyjść do sklepu upolować coś na obiad. Wrrr i z Młodą po tym deszczu.

Też od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na @ i wtedy też jestem spokojna, że jest wszystko ok z dzidzią.
Dziewczyny, jakie witaminy bierzecie w ciąży? Koleżanka poleciła mi firmę solgar, ktoś stosuje? Są strasznie drogie i nie wiem czy opłaca się kupić...

Witaminy jezeli to sa to nie , nie opłaca sie drogich jak wogole chcesz brac - ew kup D i tyle - bo witaminy maja wchlanialnosc poniżej 20% w tabletkach - lepeiej kwasy omega3, żelazo magnez i kwas foliowy o ew witaminę D osobno - kompeksow witamin nie polecam bo to znikome działanie

Kate a tam piszą w tym artykule ze paracetamol to jednak grupa B - chyba musze gdzies jeszcze doczytać a paracetamol z kodeina to grupa C

Hej mamusie,jej nie idzie Was nadrobic jak nie zajrze kazdego dnia eh. U nas ok objawow w porownaniu z pierwsza ciaza nie mam prawie wcale tylko mdlosci i to duzo lzejsze(choc i tak czuje sie z nimi okropnie). U ans upaly,nienawidze takiej pogody is zczerze wole zime,lato gdzie jest powyzej25 stopni to dla mnie mordega:/ Moj maly ma alergie leci z noska oczka puchna przez to jest nerwowy i nie daje mi zabardzo odpoczac:/ martwie sie jak to ebdzie gdy urodzi sie 2 czy nie bedzie zabardzo zazdrosny:/ conieco podczytalam i widze,ze byla mowa o tokso,strasznie sie jej obawialam w pierwszej ciazy nie mialam nigdy cale szczescie teraz tez nie mam,ale wiem,ze musze na siebie uwazac,moja przyjaciolka miala,oh swoje przeszli cale szczescie maluszek jest zdrow,ale antybiotyki cala ciaze dodatkowe badania dosc kosztowne,no i teraz czeste kontrole okulistyczne i inne badania rowniez,niestety chyba juz do konca zycia mimo,ze malenstwo zdrowe. Tak jak,ktoras mamusia napisala uwaga na soroe mieso,kocie odchody,myc wszystko i dbac o higiene nadmiernie,od kiedy wiem ze jestem w ciazy myje owoce warzywa 2 razy. A ze swedzaca skora w pierwszej ciazy strasznie mialam sucha skore (ponoc to na chlopca-u mnei sie sprawdzilo) uwaga na cholestaze moze to byc objaw,ale nie ma co popadac w paranoje odrazu bo sucha skora to czesta przypadlosc w tym stanie
mi sucha skora po pierwszej ciazy zostala do dzis a mialam kiedys tlusta cere i to bardzo. Tez chodze prywatnie do tego samego lek co w ciazy pierwszej niestety na NFZ u nas ci lekarze sa tak niemili i niedelikatni,ze wole pozostac u sprawdzonego.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry