reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu

Ja chodziłąm prywatnie, bo nie było terminów na NFZ, najwcześniej by mi wypadało po 10 tyg, a to juz za poźno. Byłam pierwszy raz, nic nie było widać, óźniej byłam po tygodniu bo plamiłam i teraz on kazał przyjść po dwóch. Teraz już na NFZ mnie wcisnął i tak będę do końca chodzić już bez latania co chwila. W poprzedniej też najpierw chodziłąm prywatnie, a potem dopiero na NFZ, ale to dlatego, że była końcówka roku i mu się limity na ciężarne skończyły

żabila- a zjadłaś coś czy skąd ten ból żołądka?

martusia- moja dostałą się na szczęście państwowo do przedszkola, w środę idziemy znów na integrację

Ulicha- no toxo od mięsa, ale nie tylko surowego, ale też wędzonego. Ja musze uważać
Infekcji współczuję, miałam często w pierwszej ciąży, mam nadzieję teraz mnie nie dopadnie

julia- mnie też boli, ciśnienie i zmieniająca się pogoda. A głowa boli mnie tak dziwnie, w jednym miejscu

Tusiaczek- koty też, ale same nie, a ich odchody. Ja miałam koty biegające po polach, więc mogły być nosicielami. Niestety jeden na kilka dni przed porodem mi uciekł i nie wrócił, a drugi później tak zdziczał na tych polach, że rzucał się i gryzł

Emenems- a miałąś wcześniej tam krosty? Mój mąż ma coś podobnego na stopie, ale najpierw miał krosty, a później się taka skóra zrobiła

reklama
Hej Dziewczyny!
Nie nadążam za Wami..., ale staram się nadrabiać to co piszecie. U mnie z objawami różnie, na pewno sikam na potęgę i mdli mnie 24 na dobe, a no i baaaaaardzo dużo płaczę i ciągle mam fochy :-( po za tym co mnie trochę niepokoi zaczął mnie dziś w dole boleć brzuch, wcześniej nie bolał w ogóle, ale obiecałam sobie, że koniec z nakręcaniem, wizytę mam w tą środę tj 10 czerwca, a do ginekologa chodzę prywatnie.

Simka mi sie tez na kolanie tobi podobnie, miałam to juz przed ciaza ale to wtedy miałam taka zaczerwieniona sucha skore a teraz strupy sie zrpbily myslalm ze po prostu mam tam sucha skore a to sie pogarsza - nie bąbli nie było po prostu ta skore taka sucha ze e strupki sie zamieniła - nie wiem co robic

róże jak sobie pomyślę że mam przestać jeść wędzoną szynkę, to mi się chce płakać :( tak lubię :) :) :)

W środę ginek to może zobaczę fasola :)

Ha chodzę prywatnie tak jak poprzednio, dlatego też ze ten z NFZ jest tak nie miły i nic się is niego nie da dowiedzieć, sąsiadka jest w ciąży i tez chodzi gdzie indziej, tego gbura omija :) ja pójdę bo nie nam jak jechać do mojego No i wizyta dopiero 1 lipca bo mój gin jedzie ba urlop w 2 połowie czerwca :(

emenems a nie pijesz ostatnio np więcej mleka..albo nie zmieniłaś proszku do prania? Moja córcia też ma czasami na udach takie suche czerwone plamy. .chodziliśmy po lekarzach, niektórzy mówią, że od przegrzania inni że od jedzenia np mleko. .tak czy inaczej mówią żeby natłuszczac. Nam pomaga jeden krem ale pewnie za granicą go nie dostaniesz. .

No to jaki krem ?! Ja bede niedługo w pl jezeli mozna w ciazy stosowac to z chęcią - to mi tez wyglada na tskie cos co natłuszczać... Tak zdecydowanie przyjmuje wiecej nabiału przez ciąże pije codzinnie biolę, to chyba taks maślana smakowa czy mleko acidofilne, bo wczesniej wyznalawalm diete raczej paleo a tam nabiału nie ma tylko czasami jadłam sery pleśniowe bo kocham :) a teraz wprowadziłam wiecej

Ja na pierwszej wizycie byłam prywatnie, bo mi zależało na czasie, teraz w piątek idę do innej ginekolog też prywatnie, ale ona przepisuje kobiety w ciąży na nfz i o to mi właśnie chodzi, bo nie stać mnie na prywatne wizyty przez całą ciążę, w dodatku za wszystkie badania też trzeba płacić.

Emenems- natłuszczaj emolientami, one są bezpieczne i działają. Jeśi robi Ci się tak w wielu miejscach to kąpiel w emolientach wskazana :)

emenems
Mediderm cream jest specjalnym emolientem stworzonym do pielęgnacji chorobowo zmienionej skóry w przebiegu łuszczycy, egzemy i atopowego zapalenia skóry.

[h=4]Działanie:[/h]Długotrwale nawilża i natłuszcza, tworząc barierę ochronną, która reguluje zawartość wody nawet w najgłębszych warstwach naskórka. Nadaje skórze miękkość i elastyczność likwidując nadmierne łuszczenie i pękanie. Krem działa kojąco przy świądzie i pieczeniu łagodząc podrażnienia, a także na długo zabezpiecza przed wpływem czynników drażniących.
Krem nie powoduje uczucia przetłuszczenia dzięki czemu nie brudzi ubrania i pościeli. Nie zawiera SLS, parabenów, substancji zapachowych i barwników. Zminimalizowana ilość składników sprawia, że może być stosowany od pierwszego miesiąca życia.
Produkt przebadany dermatologicznie i mikrobiologicznie.
Sposób użycia:
Nałożyć i delikatnie wklepać na oczyszczoną skórę. Czynność powtórzyć w razie potrzeby. Uprzednie schłodzenie potęguje działanie kojące.
Krem może polepszać wchłanianie później zastosowanych preparatów.
Regularna pielęgnacja pomaga stabilizować rozwój komórek naskórka i wydłużać okres remisji zmian.

reklama
Do góry