reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Miałam to dwa dni temu!! Masakra - duzo chodziłam wtedy troche pomogło ale nie wiem czy sie z młoda juz wyleczylyscie zeby wychodzic na spacer ...

reklama
Jak nie musze to w ogóle nie biorę żadnych leków, kiedyś przedawkowałam przeciwbólowe i mam nauczkę na teraz :) nawet jak mnie boli głowa to nie biorę nic. A tym bardziej w ciąży :)
Jak z olinem byłam w ciąży to niestety przepisane mi dwa antybiotyki, przy pierwszym było podejrzenie toxo i brałam blisko 21 dni tabsy a za drugim razem miałam kolkę nerkową i tez kolejny antybiotyk :( o dziwo od zeszłego roku od marca jestem zdrowa a tym bardziej Olin który miał tylko 3dniówke ale to podobno norma jak idą zęby :) odpukać jesteśmy zdrowi, no a tylko mojego chłopa vo rusz chyta :(

karolinaE mnie tez bola plecy na dole, czasem do tego stopnia, ze jak poloze sie na plecach to nie moge sie podniesc..
W ogole to tak mi smutno ostatnio, dzis to pol dnia przeplakalam, bez powodu...

Ale nie popadajmy w skrajność ...bo jak się uprzeć to i długotrwałe przyjmowanie witamin może zaszkodzić. A jak boli to nie ma co robić z siebie bohaterki tylko trzeba złagodzić ból. Przeszłam kilkukrotnie zapalenie ucha środkowego będąc w ciąży. Ból tak straszny który można jedynie zmniejszyć. A prawda jest taka ,że jedynie paracetamol jest dozwolony w ciąży i jak nic już nie pomaga to jedna dawka absolutnie nie zaszkodzi. Bo wedle tych badań w takim razie 90% populacji z UK jak nic powinno cierpieć na astmę. Zresztą na te wszystkie badania też warto rzucić poprawkę...z umiarem wszystko jest dla ludzi.

Green_parsley humorki ciążowe ;) nie martw się jeszcze się zdziwisz ,że od eufori do rozpaczy wystarczy 5sekund :)

Green ja tez miałam dzien gdzie miałam dola i sie zastanawiałam po co mi to wszystko ? Czy ja na prawde 4 lata robiłam wszystko by byc w ciazy? No jedtem i co ... Masakra :D

Marcepanek- ej no zapalenie ucha to nie żarty!!! Oczywiscie ze tak! Pisałam o tym ze wlasnie to sa tskie przypadki ale ja mowie o braniu przy lekkim bolu głowy albo po prostu złym samopoczuciem czy gorzej - profilaktycznie ....

Zapalenie ucha brrrrrr az mi sie słabo zrobiło ... Nie ma zartow mojej mamie z zapalenia ucha zrobił sie czyrak ... Szpital zabiegi .. Masakra

reklama
Emenems no i ja o takich przypadkach mowię :) Przy silnym bólu serio nie ma co się zastanawiać. No a zapalenie ucha to powiem tyle ,że wyłam z bólu. Nikomu nie życzę ,nawet najgorszemu wrogowi. Ja niestety raz w roku na bank to przechodzę. Dlatego muszę się wystrzegać wiatru czyli wata w uszy i wychodzę. Najgorsze ,że jak przechodziłam ostatnio to przez 3 miesiące nie słyszałam nic. Istniało ryzyko ,że straciłam słuch. Szczescie albo nieszczęście minęło tyle ,że słyszę gorzej.
Poza tym ja jestem typem ,że mi wiele przeciwbólowych szkodzi. Wymioty ,zawroty głowy ,otępienie. Jak mi zapisali co-codamol to wylądowałam w szpitalu. Więc lekomanką też nie jestem ;)

Do góry