reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

iwonn mi pierwszy test wyszedł 10 dni po owu wiec idąc tym tropem mogłaś mieć owu nawet 10 maja. .. a beta na który tydzień wskazuje ??

madziarra ja w pierwszej ciąży niczym nie smarowalam ( jestem nie systematyczna :p) ale na brzuszku żadnego rozstępy nie miałam. . jedynie na piersiach delikatne wiec pomyślałam że jak tym razem wcześniej zacznę to może ich unikne :) bo te z pierwszej ciąży prawie zniknęły .. :)

reklama
myślę że nie zaszkodzi jak juz co jakiś czas posmaruje. . bo skóra juz mi się zmieniła taka błyszcząca i napięta trochę, wiec szkoda czekać do 4 miesiąca

marcepanek om 06.04 jak midwife nie zadzwoni przez 2 tygodnie najbliższe to zmieniam surgery bo już dali mi dwa razy popalić do trzech razy sztuka ;)

Iwonn myślę,że 03.06 jakbyś poszła na usg to wszystko już będzie widać aczkolwiek pęcherzyk juz powinien byc teraz zagniezdzony w macicy więc gdzie jest jak go nie ma...? Dali Ci coś na te plamienia ? luteina duphaston czy czekają? Boli Cie coś gdzieś?

Bosze ile naskrobałyście :) musze przewijać strona po stronie, powoli jak powieść :)

Witam, nową koleżankę :)

Marcepanek mam nadzieję, ze tym razem inaczej w UK na ciebie patrzą.

Joa.Le pierwsze słyszę żeby zus tak robił :* ja na l4 byłam od początku listopada a rodziłam końcem maja i ani razu mnie nie wzywał :) mize gin Ciebue straszy coby za szybko nieszła na zwolnienie no oni też są rozliczani :) nawet adres zdarzyłam w tym czasie zmienić :) hehe i nic :)

czyli ja dla bezpieczeństwa mogę poczekać do polowy lipca i iść :) urlop mi się wtedy zaczyna :p dobry pomysł żeby nie wrócić hehe

W mnie tu nie straszcie bo ja om miałam 22.04 a wizyta teraz we wtorek :( aż mam strach :(
Choć już mdłości się pojawiły, nawet helikoptera mam id czadu do czasu, słabo mi się robi i jeszcze brzuch boli :(

Dziewczyny współczuję wam sytuacji w UK że nie na tam takiego parcia coby kobietą pomagać :(

Jeśli chodzi o ciśnienie to miałam albo w normie albo niskie :) chłopak

Ja patrzał am tez na kalendarz chiński i tu i tu niby chłopak :) przy Olinie się sprawdziło ciekawa jestem czy orzy el fasole się sprawdzi

Mono nie robiłam badań genetycznych za bardzo się bałam, teraz tez :(

Zobaczcie co wyczytalam ( przypomne, ze mi lekarz usg robil w 4tyg i 1dniu, gdy moja beta wynosila ok 400 i pecherzyka nie widzial- konowal?)

,,U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)"

ulicha niestety nie wiem dlaczego tutaj średniowiecze panuje :/ czy to tylko dla nas obcokrajowców czy wszystkich tak traktują :(. Nie wiem np co w przypadku ciąży pozamacicznej ?13 tyg tak chodzić czy moze na śmierć czekać?...

reklama
Do góry