reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

iwonn mi pierwszy test wyszedł 10 dni po owu wiec idąc tym tropem mogłaś mieć owu nawet 10 maja. .. a beta na który tydzień wskazuje ??

madziarra ja w pierwszej ciąży niczym nie smarowalam ( jestem nie systematyczna :p) ale na brzuszku żadnego rozstępy nie miałam. . jedynie na piersiach delikatne wiec pomyślałam że jak tym razem wcześniej zacznę to może ich unikne :) bo te z pierwszej ciąży prawie zniknęły .. :)

reklama
myślę że nie zaszkodzi jak juz co jakiś czas posmaruje. . bo skóra juz mi się zmieniła taka błyszcząca i napięta trochę, wiec szkoda czekać do 4 miesiąca

marcepanek om 06.04 jak midwife nie zadzwoni przez 2 tygodnie najbliższe to zmieniam surgery bo już dali mi dwa razy popalić do trzech razy sztuka ;)

Iwonn myślę,że 03.06 jakbyś poszła na usg to wszystko już będzie widać aczkolwiek pęcherzyk juz powinien byc teraz zagniezdzony w macicy więc gdzie jest jak go nie ma...? Dali Ci coś na te plamienia ? luteina duphaston czy czekają? Boli Cie coś gdzieś?

Bosze ile naskrobałyście :) musze przewijać strona po stronie, powoli jak powieść :)

Witam, nową koleżankę :)

Marcepanek mam nadzieję, ze tym razem inaczej w UK na ciebie patrzą.

Joa.Le pierwsze słyszę żeby zus tak robił :* ja na l4 byłam od początku listopada a rodziłam końcem maja i ani razu mnie nie wzywał :) mize gin Ciebue straszy coby za szybko nieszła na zwolnienie no oni też są rozliczani :) nawet adres zdarzyłam w tym czasie zmienić :) hehe i nic :)

czyli ja dla bezpieczeństwa mogę poczekać do polowy lipca i iść :) urlop mi się wtedy zaczyna :p dobry pomysł żeby nie wrócić hehe

W mnie tu nie straszcie bo ja om miałam 22.04 a wizyta teraz we wtorek :( aż mam strach :(
Choć już mdłości się pojawiły, nawet helikoptera mam id czadu do czasu, słabo mi się robi i jeszcze brzuch boli :(

Dziewczyny współczuję wam sytuacji w UK że nie na tam takiego parcia coby kobietą pomagać :(

Jeśli chodzi o ciśnienie to miałam albo w normie albo niskie :) chłopak

Ja patrzał am tez na kalendarz chiński i tu i tu niby chłopak :) przy Olinie się sprawdziło ciekawa jestem czy orzy el fasole się sprawdzi

Mono nie robiłam badań genetycznych za bardzo się bałam, teraz tez :(

Zobaczcie co wyczytalam ( przypomne, ze mi lekarz usg robil w 4tyg i 1dniu, gdy moja beta wynosila ok 400 i pecherzyka nie widzial- konowal?)

,,U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)"

ulicha niestety nie wiem dlaczego tutaj średniowiecze panuje :/ czy to tylko dla nas obcokrajowców czy wszystkich tak traktują :(. Nie wiem np co w przypadku ciąży pozamacicznej ?13 tyg tak chodzić czy moze na śmierć czekać?...

reklama
Do góry