reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
No szalejecie z tymi postami :)
Madziolina_p u Ciebie to jeszcze o wiele za wcześnie żeby zobaczyć co kolwiek.

Chciejka my jesteśmy na podobnym etapie więc myśle że kilka dni i powinnaś wtedy też już zobaczyć. Bo czasem 3dni ,a czasem 7 mija nim lekarz znajdzie.

KasiaSierpien gratulacje :)

Emenems no ale pewność że jesteś w ciąży już masz ;) stres był i będzie. Gorzej jak na porodówce stwierdzisz ,że to nie Twoje dziecko ;) :D

karolinaE ja w każdej ciąży miałam krwawienie z nosa ,teraz też już 3razy. Gorzej jak zdążają się czesto ,ja tak w przypadku pierwszej ciąży miałam przez co mdlałam gdzie popadnie. Witamina C lub sok z cytryny pomagają i kilka łyków zimnej wody.

A ja mam takie mega mdłości ,że strach co bedzie pozniej :)

Witajcie podczytuje was jednak nie mam kiedy napisac,wspominalam ostatnio,ze u mnie objawy slabe tak wczoraj mnie spnie i mdlosci od rana wziely,tak ze szlam z mlodym na zakupy prowadzc wozek na spiaco,w dodtku ciagle myslalm czy zaraz nie zwymiotuje na srodku drogi:/ Dzis znow jakby nic maly teraz dzemie mnie tez spanie bierze delikatnie nic pozatym, powiedzcie czy w tak wczesnej ciazy tez Wam brzuch wydyma?przy synku widac bylo dopiero w 5 miesiacu,a teraz juz wygladam n 5 miesiac,maz tez sie dziwi,ze tak mi brzuch zaokrglilo nagle,fakt zostalo troche po pierwszej ciazy,ale nie byl tki wydety i okragly jak teraz.

xkarola
mojego tez bedziemy przyuczc do spnia w innym lozeczku,na szczescie spi sam w swoim pokoju od dawna,ale zastanwiamy sie czy odda swoje lozeczko malenstwu i zechce spac juz w doroslejszym,w kzdym razie koncem lata przymierazmy sie do zmiany,zeby nie tak nagle jak sie malenstwo urodzi.

Madziarra21 - dobry przyrost :) w ciągu 48 beta mize wzrosnąć o 30%

Emenems - to super że wszystko się udało ;) kiedy kolejna wizyta u lekarza ???? Teraz już chyba będziesz chodzić na miejscu ???

Chciejka - jest dobrze, poczekaj cierpliwie te 2 tyg :) objawy masz, prawda? ??

Marcepanek - łącze się z tobą w bólach z mdłościami,do puki nie zjem to nie przejdą, ale jak już za dużo to paw na mnie czeka, teraz zaczęłam z powrotem kasłać jak w poprzedniej ciąży i to na wymioty :(

januarka w drugiej ciąży wyskakuje brzuch zdecydowanie wcześniej niż w pierwszej ;) co prawda tak sporego jak Ty nie mam ;) ale widzę po spodniach, w poprzedniej chodziłam do 5 m-ca w jeansach a teraz w nie się ledwo dopinam wagę startową mam taką samą jak w poprzedniej ciąży wiec to nie to ;)

Madziarra21 a kiedy wizyta u lekarza? Jej no przyrost mały ale już nie takie przypadki były a mimo wszystko było ok.

Januarka no to jak sama mówisz wydety to moze wzdęcia. Macica na początku jest malutka. A objawy nigdy nie są identyczne moze byc ze jednego dnia sa drugiego nie ma a trzeciego 10krotnie większe.

Marcepanek wspolczuje mdlosci:/ mam nadzieje ze w tej ciazy niebede sie taj czula jak w ostatniej:/

Madziarra jesli lekarz mowi zeby sie tym
niemartwic bo glowa do gory;
Ktory to u ciebie tydzien?

Januarka kolejne ciaze przewaznie szybciej widac;-)

reklama
Chciejka, jak ja byłam u gina 1,5 tygodnia temu czyli w 6 tygodniu to tez tętna nie było. Musisz być dobrej myśli, to da sile maluszkowi do dalszego rozwoju.
Madziara powtórz bete za jakiś czas, będzie dobrze.
Emenems gratuluje :) Robisz badania genetyczne? Może spróbuj na NFZ w Polsce?
Ja zrobiłam dzisiaj zupę z młodej kapusty, ale dobra! Tylko muszę jeść powoli żeby jej nie wyżygać :)

Odnośnie zwolnień, to mój gin nie robi problemu tylko mnie ostrzegł, ze ZUS ma taka magiczną tabelkę w której wyskakują ciężarne, które sa na zwolnieniu lekarskim co najmniej 6 miesięcy i sa automatycznie wzywane na kontrole. Na kontroli pytają czy mamy jakieś dolegliwości, schorzenia które uniemożliwiają prace w ciąży, jeżeli nie to każą kobiecie w 7, 8 miesiącu ciąży wracać do pracy. Obliczcie sobie czy u Was nie będzie istniało takie zagrożenie. Doradził jeszcze, ze aby nie pojawić sie w systemie należy przerwać zwolnienie na 2 tygodnie (wrócić do pracy). wtedy ciągłość zostaje przerwana.

Do góry