reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Chciejka kochana przytulam:*** glowa do gory! Trzeva miec nadzieje!!!
Moze pozna owulacja kohana? Widzisz u mnie gdyby nie to ze bylam na obserwacji cyklu to tez rokowania bym kiepskie uslyszala bo wszystko mniejsze o 2 tyg by bylo!!! I w sumie jest ale wiemy kiedy ta owluacja wystapila...
kochana jak sie vardzo bedziesz martwic to zrob sobie bete i czy prawidlowy jest przyrost!
Czy my kiedys przestaniemy sie martwic??!!

Emenems super ze wizyta udana;-)

Dziewczyny gratulacje potwierdzonych ciąż :)
Zazdroszczę Wam,że oglądałyście swoje maleństwa :) i jesteście już spokojne. U mnie niewiadomo kiedy to nastąpi tutaj a w Polsce mam wizytę dopiero 04.07,cały miesiąc muszę czekać w niepewności chyba,że położna i skan będzie tutaj wcześniej .

Chciejka nie stresuj się ! Zbadaj bete tak jak piszą, to dopiero 5 tydzień :). Dlatego dziewczyny nie warto chodzić wcześniej do ginekologów jak w 7 tc ;)

Ja dopiero zwlekłam się z łóżka z moim śpioszkiem i jest to pierwszy dzień gdzie jestem do życia :) mimo paskudnej ulewy i zimna :(

chciejka - głowa do góry :) rozumiem niemoc, ale teraz mozesz tylko czekać :) łykaj foli i za dwa tygodnie na pewno kogoś zobaczysz w pęcheżyku, j ciałko żolte tez miałam w jajniku i jest ok :)

pruska - oj tam pomarudzic muszą :p ale ogólnie nic nie nie zrobią :) a kogos do pracy mysle ze nie trudno znaleźć :) też już powiedziałam szefowi, specjalnie zadzwoniłam zeby przyjechał :D ale mówi ze ook poradzimy :) kazał dbać o siebie bo teraz ciąża najwazniejsza i przynieść zaswiadczenie od lekarza i pytł czy chce pracowac nadal, ja mowie ze tak - tylko tez powiedziałam ze nie wiem kiedy moge potrzebowac zwolnienia, to powiedział ze jak bedzie trzeba to ze mam isc i tyle :) Wiec jestem pozytywnie zaskoczona, myśle przez lato jeszcze popracować, a potem się zobaczy :)

SeeYou - przypomniałas mi ze kwasu foliowego te nie wzięłam :) ale juz w pracy prawie garniete, z godzinke jeszcze posiedze i pojade łyknąc :)

emenems - różne są opinie, słyszałam ze nawet do 30-stki :D

aktina- fajnie, że szefowa tak dobrze to przyjęła :)

martusia- zdrówka dla Małego.

Co tu tak wszyscy chorują?

Emenems- no to super :) Czyli ostatnia wizyta w klinice, to teraz gdzie do gina?

Ksia Sierpień- to oby tak dalej dobrze

chciejka- nie martw się, będzie dobrze. U mnie też serducha nie było za pierwszym razem, ciąża też niby tydzień młodsza była, a teraz różnica się zmniejszyła. Będzie dobrze :)

pruska- Ty się nie martw jak oni sobie poradzą, tylko odpoczywaj i ciesz się ślubem :)

Tydzień siedzę w domu, a już mam dosyć, hehe. A tu jeszcze 7 miesięcy ciąży i rok macierzyńskiego :p

Odebrałam wynik z bety... Ostatnio bylo 1317 a po 48h tylko 1765.. Przyrost jakieś 30 %...,:(

Dzwoniłam do swojego gina i kazał się nie martwić bo na początku ciąży obserwuje sie takie małe przyrosty a później jest wszystko ok. Kazał cierpliwie czekać do środy na usg. A ja nawet zadnej luteiny nie mam ani nic......

Ostatnia edycja:
reklama
Chciejka nie martw sie z moim synkiem jak bylam w ciazy tez bylam w 5 tyg u lekarza i byl tylko pecherzyk,dopieor w 8 tyg kazal przyjsc bo wtedy juz serduszko powino bic i widac takze spokojnie kochana jesli nic sie nie dzieje,nic nie boli nie krwawisz napewno bedzie dobrze :) Ja teraz tez nie bylam jeszcze u lek.czekam conajmniej do 7 tyg wlasnie,zeby juz cos bylo widac :) glowa do gory kochana :)

Do góry