reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Martusia dobrze, że wszystko się dobrze skończyło...

U nas na porannym spacerze był dziś tata, nawet nie wiem kiedy ten czas mi przeleciał... ale zdążyłam zamówić słuchawki wygłuszające, to chociaż tyle.

Mała już śpi, ale też zrobiłam pranie :D Na słońcu za szybko wyschło i teraz pasowało by wyprasować...a myślałam, że się polenie trochę...

reklama
Inis mi wczoraj w aptece pani polecila Dentinox, ponoc najskuteczniejszy ale z tego co wyczytalam w ulotce mozna stosowac tylko przez tydzien..;/ wiec slabo troche. Mysle ze Camilia ma bardziej przyjazny sklad wiec pewnie ja kupie :)

Dzień dobry :-) póki co nic na zęby nie używam, bo zębów nie widać. Przy starszaku używałam doraźnie Camilli i chyba pomagało. A żele mieliśmy Różne i najlepiej Sprawdził się Bobodent.

Ostatnio pisałam, że Boski jest leń i się nie przewraca. No to mam. Od kilku dni, turla się w te i wewte :p gorzej jak się przyblokuje na placach to wrzask, bo on chce leżeć na brzuchu.

U Was też tak gorąco? Znalazłam chłopakom krótkie portki i zaraz idziemy na kocyk :p

Dzień dobry :)

Tusia różnicy jest 3lata I 4mce.
Inis mamy bobodent przy starszym też używałam ;)

Dobra ubieram się i lecę wypłacić pieniądze bo kurier ma dzisiaj przywieźć mój piękny kombinezon na krótkie nogawki :)

Później do pepco na zakupy dla dzieci.

Czy używacie Emolium?

Emolium nie używam bo to syf. Mimo tego że mam w domu dwóch atopikow. Prawda jest taka, że na prawdziwe AZS Emolium nie daje rady, a używanie emolientow profilaktycznie jest bez sensu.

Ja emolium na buzię ale tylko wtedy kiedy się nazre słodyczy i małemu wyskuje to i owo i na uszy bo też skóra zlazi i pęka. Jak podlecze to odstawiam.

Też kupiłam ten bobodent tylko nie umiem posmarować heh

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Beti ja też nie umiem :p gdzieś w internetach wyczytalam że dobrze jest przemywać dziąsła rumiankiem bo to odkaza czy coś :D a mój młody ręce cały czas w buzi :)

Mi nie chodzi o to że chce do każdej kąpieli emolium bo mam taki kaprys tylko Michał ma szorstka I sucha skórę nie wiem od czego. Byłam na dietach eliminujacych I nic to nie dało. Zmieniłam proszek na płyn do prania wprowadziłam masło shea I dopiero coś ruszyło ale wciąż skóra ma suche placki i Pani dr dała nam próbki emolium I już po jednym razie jest lepiej... dlatego pytam ;)

No chyba że to autosugestia :D do dermatologa za miesiąc. A to emolium no co poradzić jak ma pomoc i widać że pomaga to nic innego się nie liczy.

Tusia ale Ty jesteś okrutna :(

reklama
Martusia jak Wam pomaga to się nie zastanawiaj. Można przetestować milion kosmetyków najdroższych producentów a nie trafić takiego, który się sprawdzi na konkretnym dziecku. A przecież przede wszystkim chodzi o to żeby działało :)
Inna sprawa że jeśli ten Wam pomaga a Ty będziesz na siłę szukać czegoś "lepszego" to dopiero mogą się pojawić kłopoty od nadmiaru kosmetyków...

Do góry