reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Nie wiem... Mnie to nadal przeraża. Coraz większego mam stresa, że to już zaraz nastąpi.
Mój mąż pracuje od 7 do 20-21. Ciągle go nie ma .. Jak mu mówię, że nie mamy jeszcze nic to mówi a jest czas .. i z tekstem do mnie rano, że po łóżeczko MUSIMY jechać 150 km na wieś do jego rodziny bo nam kupili. A jak zacznę rodzić?? Do niego nie dociera, że zaraz będzie ojcem. Jest w takim szoku ... że jakaś masakra!

To idz w położnej umów sie i porozmawiaj - z kims musisz. Chcesz czy nie zaraz rodzisz i co wtedy ?

Napewno gwałtownie nie zaczniesz rodzic nawet jak wody odejda to jest czas na narodziny rzadko sie zdarza ze ktoras urodzi a nawet nie bedzie wiedziala

Ej a wie któraś jak to jest z ta opieka nad żona po Cc? Jak sie okaże ze chłopaki w pon na pewno do domu to sie wypisze w niedziele i teraz kto mężowi wypisuje to l4? :D
Jak rodziłam Marysię to przed wypisem pielęgniarki pytaly której wypisać opiekę

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Jadę z kumpelą kupić coś dla mnie na pobyt do szpitala, skoro na męża liczyć nie mogę ...

Czyli jak mam termin z OM na 15 stycznia to mało prawdopodobne bym rodziła już teraz na dniach?
Korci mnie jechać po to łóżeczko, a z drugiej strony są obawy, że mogę zacząć rodzić...

Jadę z kumpelą kupić coś dla mnie na pobyt do szpitala, skoro na męża liczyć nie mogę ...

Czyli jak mam termin z OM na 15 stycznia to mało prawdopodobne bym rodziła już teraz na dniach?
Korci mnie jechać po to łóżeczko, a z drugiej strony są obawy, że mogę zacząć rodzić...
To jest bardzo prawdopodobne, czemu nie. Nie znasz dnia ani godziny. Niedawno tu u nas był poród w 34 tc bez ostrzeżenia. Moja starsza miała być 1.12 a urodziła się 12.11, ale tak wskazywało dużo usg to mogłam się spodziewać, choć i tak mnie zaskoczyła. Im więcej stresów tym większa szansa na wcześniejszy poród wiec ja nie wiem na co wy czekacie z wyprawka ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Jezeli masz termin na 15 stycznia to masz jeszcze czas ja mam na 4 stycznia i wszędzie chodze u mamy ciagle siedze bo mam hora mame na raka ciagle jestem w ruchu ginekolog mi powiedziala jedziemy do szpitaala kiedy odpadnie czop lub skurcze beda regularne lub odejda wody a nie zaczniesz rodzic z minuty na minutę

No ja na 13.01 mam i jade do ikei w sobote 200km jedyna różnica teraz jak wychodze z domu ba dluzej to mam przy sobie dokumenty ciazowe.

Ty dalej nic nie zrobilas w kierunku spotkania z położna ? Bo mam wrażenie ze o ciazy mie masz bladego pojecia - albo spalas w podstawówce ba biologii albo totalnie masz temat gdzies.
Umów sie z kims niech ci w koncu wytłumaczy jak to wszystko działa

Eee to lajcik ;)

Jeszcze nie panikuję. Jadę właśnie kupić rzeczy dla mnie do szpitala a resztę w week.
Ja męża ku**a ogarnę też! Nie może być wszystko na mojej głowie.

To ja też wszędzie chodzę, mało siedzę w domu.

reklama
Do góry