reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A kto mnie zawiezie? Mój mąż nie ma jeszcze prawka :D a bez chyba mu nie pozwolę jechać.

Moja waży 1800 gram, gin mówił jak wychodziłam, bym pomyślała bo ona nie jest duża i , że dam radę.

Juti777 : a ile trzeba zakupić tych podkładów? majtek?

Moj maz ma i jest zawodowym kierowca wiec spora szansa se bede sama w domu a on w trasie :)
Ambulans i tyle :)

reklama
mój mąż pracuje na nocki i popołudniówki z których wraca ok 24, w domu mam jeszcze 19miesięczną pannę i tu pytanie jakby się zaczęło to co zrobić?a gdzie dziecko dam? różne problemy ma każda z nas ja się staram nie nastawiać i nie panikować co ma być to będzie, na pewno dam sobie radę i tego się trzymam bo jak będę zakładać czarne scenariusze to zapewne je do siebie przyciągnę

Jak rodziłam Marysię to mój też był bez prawka i bez auta. Mieliśmy spisane taxi pod ręką ale tak się zdarzyło ze akurat byli u nas teście, to zawiezli, ale miasta nie bardzo znali, oczywiście pod prąd pojechaliśmy, na przeciwko radiowóz :D Ale udało się dojechać do szpitala ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

A kto mnie zawiezie? Mój mąż nie ma jeszcze prawka :D a bez chyba mu nie pozwolę jechać.

Moja waży 1800 gram, gin mówił jak wychodziłam, bym pomyślała bo ona nie jest duża i , że dam radę.

Juti777 : a ile trzeba zakupić tych podkładów? majtek?

Ja majtek siateczkowych kupilam 2 paczki. One są po 2 pakowane. Niby jednorazowe ale powinny wytrzymać dłużej. I szybko można przeprać i wysuszyć.
Podklady ja wzięłam te z cannpola takie cieńsze i wycięte bo chyba będą wygodniejsze i wzięłam 5 paczek.
Do tego 2 paczki wkładek laktacyjnych po 60 szt. I jeszcze te podkłady na łóżko paczkę 10 sztuk.

Kupowałam tam też mnóstwo innych rzeczy dla młodego. Pieluchy z tetry, flanelowe, aspirator do nosa, zestaw do pielęgnacji.... całe prawie wyposażenie.

Ja mam termin na 13.01 srodek norweskiej zimny - moze byc tak ze drogi beda zamknięte i warunki nawet dla helikoptera nie przyjazne jak snieżyca dowali to trudno - urodzę w przychodni, nie ja jedna :)
Zawsze jest co opowiadać hahah

No moj maz tez sie stresuje ale jak wody odejdą to do porodu moze byc jesCze dwa dni - tak nam wczoraj mówili. To nie oznacza ze zaraz rodzisz - jak mowilam SZKOŁA RODZENIA i wiedza ... Widze se przez lata po prostu zebrałas czarne info z amerykańskich programów typu ekstremalne porody a nie Mialas szans na fachowa i rzeczowa wiedzę i to cie przeraża a nie chyba sam porod ... Bo na prawde widze ze to jest problem .... A wiesz jak liczyc skurcze ? Ze moga byc z brzucha albo krzyżowe ? Ktore wody sa ok ktore alarmujące ?
Musisz to wiedziec

Nie wiem co i jak z tymi skurczami...
A teraz już za późno na szkołę rodzenia.

Moja kumpela rodziła w marcu i też nie chodziła, nic nie wiedziała i dała i radę urodzić z tym, że był brak rozwarcia i miała cc w SP ZOZ W Jaworznie...

Weruś bo szkoła to nie mus. Ale generalnie chyba lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć?
Poza tym obejrzyj sobie ten cykl co Ci wysłałam. Notuj pytania i z nimi zgłoś się do położnej w przychodni. Zobaczysz że dużo ci się wyjaśni.

reklama
No lepiej wiedzieć ;)
Edukuje się właśnie ..
I kompletuje wyprawkę on line. Duuużo tego!

Weruś bo szkoła to nie mus. Ale generalnie chyba lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć?
Poza tym obejrzyj sobie ten cykl co Ci wysłałam. Notuj pytania i z nimi zgłoś się do położnej w przychodni. Zobaczysz że dużo ci się wyjaśni.

Do góry