reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A dużo utyłaś w ciąży?

Brzucha to jeszcze troche zostało wiec naparzam ta papką zeby zeszło hehehe
Ja sie cieszę ze juz tam sie bić nie wierci bo mnie juz bardzo bolało a wole popatrzeć w te słodkie oczka u moich mikruskow :)
No brzuszek jeszcze jest taki melon jakby :D ale spoko ma 6 tyg zeby zniknąć póki co smaruje kremami

reklama
A przy SN może np. żyłka pęknąć? Może rozerwać, można dostać krwotoku... itd

Ja póki co rozglądam się za ciuszkami. Zamawiam te poporodowe pierdoły. :p dużo tego Wam powiem!
Werus albo masz 15 lat, albo nas wkrecasz, a jak nie wkrecasz to rada starszej kolezanki: skup sie troche na maluchu, poczytaj sobie np tracy hogg jezyk niemowlat, wczuj sie jak bedzie super a nie certol sie nad przebiegiem porodu bo od tego masz lekarzy. Powodzenia;)

kas- mnie lewe zawsze boli i w ogóle lewa strona mi drętwieje jak na niej leżę, a na prawej się Młodemu nie podoba, więc męczę się pół nocy

Ja w życiu na cc na zimno bym się nie zdecydowała. Za wszelkie operacje podziękuję. Jak miałam 10 lat miałąm operację serca, jak miałam 12 to wpadłam w szybę i brzuch mi szyli, a pierwszy poród skończył się cesarką. Więc boję się sn jak cholera, ale bardziej boję się, ze mnie znó potną. Zdaję się na los i na lekarzy w szpitalu. Sama decydowac na siłę o sn nie będę, jeśli oni stwierdzą, że bezpieczniej bedzie cesarka, ale możliwe, ze pójdzie szybko jak z Młodą, komplikacji nie będzie, a sporo kobiet po cesarce rodzi naturalnie, szczególnie, ze już ponad 3,5 roku minęło

Paulina- ja miałam raczej średnie krwawienia, ale miałam też zaparcia i przy wysiłku leciało ciurkiem. Masakra, jak pierwszy raz tak mi się zdarzyło w wc to dzwoniłam do położnej czy to aby nie krwotok
Co za majty?

betiboop- kurka mi też, szczególnie jak leżę. A wczoraj w nadgarstkach cisnęło dziwnie i bolało. Rozpadam sie na koniec ;P

Weruś- przy cc też może cos pójść nie tak, z narkozy można się nie wybudzić, można dostać zapaści, stracić za dużo krwi, mieć problemy z kręgosłupem po znieczuleniu podpajęczynówkowym, ZAWSZE coś się może zacząć dziać. A sn to jednak natura, a cc to jednak operacja a nie przyjemność. Ja mam iść rodzić drugi raz i myślisz, ze się nie boję? Jasne, że się boję, ale urodzić trzeba, tak czy inaczej. Jakby to było niemożliwe, to ludzie już dawno by wyginęli :) A jak masz problem to trzeba iść do psychologa czy psychiatry, bo tylko on może stwierdzić

Vivienne- haha fajna akcja, dobrze, ze teście pod ręką byli. Mi jak się zaczęły skurcze, to jeszcze męża do pracy wysłałam, sama pojechałam do mamy i powiedziałam że zadzwonię. I zadzwoniłam już ze szpitala, akurat jak mi wody odeszły :p A 2 godz później Pola już na świecie była
Simka po takich przezyciach to ja sie nie dziwie, ze nie chcesz operacji....ja znow odpadam jak sobie pomysle o porodzie sn i nawet nie chodzi mi o mnie tylko o dziecko ( ale ja normalna pod tym wzgledem nie jestem, wiesz 6 lat starania robi lekkie kuku w glowie;))

werus sa w Chrzanowie na Mydlanej w Centrum Uśmiechu zajecia bezplatne z edukacji okoloporodowej MEDMAR, kilkanascie zajec w malych grupach, super polozne moze zadzwon, od listopada rozpoczela nowa grupa a wiem ze przyjmuja w trakcie

Werus sorki ale nie moge p tej żyłce czytac bo mi sie śmiać chce [emoji23][emoji23]
No jak trn kawał ze blondynce otworzyli czaszkę i tam była jedna żyłka i przecięli i uszy odpadły [emoji23]
To podobne ryzyko przy SN- przeciez natura nas stworzyła zdolne do porodu !!!

Kalgor - nam mowia ze jak sa regularne co 5 albo 10 minut i trwają po 30/40 sekund i tak minimum 2godziny to to :)

Hehe wiem, że to śmieszne. Ale no nie mam racji? Przy sn jest duże ciśnienie tak? to niby czemu nie może nic w głowie pęknąć?

Nie wkręcam nikogo, tylko ja jestem straszną panikarą !!

Werus sorki ale nie moge p tej żyłce czytac bo mi sie śmiać chce [emoji23][emoji23]
No jak trn kawał ze blondynce otworzyli czaszkę i tam była jedna żyłka i przecięli i uszy odpadły [emoji23]
To podobne ryzyko przy SN- przeciez natura nas stworzyła zdolne do porodu !!!

Kalgor - nam mowia ze jak sa regularne co 5 albo 10 minut i trwają po 30/40 sekund i tak minimum 2godziny to to :)

reklama
Hehe wiem, że to śmieszne. Ale no nie mam racji? Przy sn jest duże ciśnienie tak? to niby czemu nie może nic w głowie pęknąć?

Nie wkręcam nikogo, tylko ja jestem straszną panikarą !!

Na prawde porozmawiaj z położna .... Przeciez to bzdet :D powiedz mi pierw jaka ***** żyłka w mozgu? Konkret - gdzie ta żyłka ktora i dlaczego ma pęknąć ... Bo nie bardzo z biologiczno-anatomicznego punktu widzenia to rozumiem.
Jakbys miała zagrożenie pęknięcia jakies żyłki to bys miała wskazanie do cc ... A nie masz wiec chyba żadnej magicznej pękającej żyłki nie masz.
Sranie na zatwardzeniu to tez wysiłek - na prawde znajdz sobie inny powod bo tego nawet infantylnym nie mozna nazwac.
I mała rada 33 letniej kolezanki - nie mow tego innym ludziom :D

Do góry