reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Można zrobić jeszcze pomiar miednicy, aby wiedzieć jakie mniej więcej dziecko jest się w stanie urodzić ;) bo budowa zewnętrzna to nie bardzo świadczy

Werus tak dopytuje o te cc bo przecież nie jest normalne żeby mieć wybór cc czy sn skoro nie ma wskazan medycznych. Jak pojedziesz normalnie do porodu to nikt cię nie zapyta czy przypadkiem nie chcesz się męczyć to może zrobimy cesarke...

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

reklama
Wirus ale oni do cieca podadzą ci oxy jak nie bedzie skurczy wiec to jest taki ból jak przy porodzie bo tu chodzi info by skurcze były :D ja miałam wiec mi bie podawali wiec w sumie gdyby nie przeciwskazania to ja bie widzę różnicy miedzy Cc w SN bo i tu i tu masznmiec skurcze chyba juz żaden szpital nie robi cięć na zimno
O, serio? To jak jest planowe bez skurczy to nie tną bez oxy? Patrz, nawet nie wiedziałam, to chyba od niedawna

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

werus vivienne no właśnie mnie mierzyli i powiedzieli ze do 3 kg urodzę a powyżej 3 to jakbym się męczyła dłużej niż 5-6 godzin i nic to będą ciąć. . no ake córa 2900 , szybko szlo wiec sie udało ... mam nadzieje ze tym razem też tak do tego podejda (inny szpital i lekarze) bo zawsze to jakoś bezpieczniej :)

Czyli jak dziecko jest nie za duże to da radę szybko je urodzić?
Ja nadal jestem zdania, że to kobieta powinna decydować jak chce rodzić. To ona rodzi, nie lekarz. Każda powinna mieć prawo wyboru tak jak kiedyś...

Przeraża mnie SN. Nie wiem co np. zrobić jak odejdą wody. Jak to wygląda na porodówce. Wiem tylko, że napier***a ..

Vivienne ja mam na 4 cc i bez żadnych oxy i tego typu, choć ja już odczuwam skurcze często :p
Werus co do cięcia to weź pod uwagę że nie będziesz leżeć i czekać aż się zagoi tylko od razu zajmować się dzieckiem a z doświadczenia wiem że to jest katorga, samo wstawanie z łóżka zajmuje trochę czasu tu dzidziuś płacze nie ma jak się dogodnie położyć czy siąść żeby dostawić go do piersi i jest wtedy ogromny stres i nie moc w tych pierwszych dobach

Werus po pierwsze szpital w Chrzanowie mial kiedys nie najlepsza opinie, teraz sie podobno zmienilo na plus, ja rodzilam w nim dwie cory naturalnie i nie narzekam, teraz tez bede w nim rodzic

wg mnie cora z tych mniejszych bo moje dziecie w 34 tyg wazylo 2600 czyli srednia waga jak na ten tydz,

reklama
A skąd jesteś?

Właśnie mój Gin pracuje w tym szpitalu w Chrzanowie i go nie poleca! I to mnie dziwi :/

Werus po pierwsze szpital w Chrzanowie mial kiedys nie najlepsza opinie, teraz sie podobno zmienilo na plus, ja rodzilam w nim dwie cory naturalnie i nie narzekam, teraz tez bede w nim rodzic

wg mnie cora z tych mniejszych bo moje dziecie w 34 tyg wazylo 2600 czyli srednia waga jak na ten tydz,

Do góry