reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Werus a masz wskazania do cc, czy czemu pytasz?
Ja polecam cc ze wskazań bo innego wyjścia nie ma ;p ale na życzenie to dla mnie głupota. To jednak operacja, nie mówiąc o tym ze cięcie na zimno to mega stres dla dziecka
Sama się cholernie boję sn :s

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ciecie zero bolu masz przeciez znieczulenie:D nic nie czuc
Po trzeba byc twardym jak paulettah - pionizowac sie szybko :)

Jal paulettah pisze - niektóre tydzien nie moga wstac rana sie babrze a niektórzy śmigają szybko. Loteria.
Ja akurat wg lekarzy goje sie jak dziecko wiec byłam szybko sprawna a i tak nie chciałabym drugi raz.
Nawet głupie łyżeczkowanie pod narkoza mnie wkurza bo potrm tez pare dni byłam nie do zycia do konca.

U nas mowia ze jestes zdolna do SN bo kazda kobieta jest fizycznie - zalezy od teojego nastawienia i personelu !!

A maz pomoze duzo po cc? Jak mu obojętne wszystko ? Bo to wazne jest zeby po cc ktos był kto ci pomoze

Gin mi powiedział bym się zastanowiła czy chcę CC czy SN. A ja od zawsze chciałam cesarkę. Nie chcę się męczyć. Poza tym ja mam od dziecka fobię co do lekarzy, szpitali. Jak widzę człowieka w białym fartuchu to mdleję a jak idę do gina na wizytę to samo ciśnienie mam 150/120 ! ze stresu ..

I jeszcze mam pytanko .. czy na 33 tydzień ciąży jak dziecko waży 1800 gram to dużo? Bo Gin mówił, że moja dzidzia jest mała, że są większe dzieci w tym tc.

Werus a masz wskazania do cc, czy czemu pytasz?
Ja polecam cc ze wskazań bo innego wyjścia nie ma ;p ale na życzenie to dla mnie głupota. To jednak operacja, nie mówiąc o tym ze cięcie na zimno to mega stres dla dziecka
Sama się cholernie boję sn :s

Tzn lekarz proponuje Ci cc bez wskazań? To chyba u niego za kasę, bo przecież byle gdzie co bez wskazań nie zrobią...
Czy źle myślę?

werus moja starsza córka w 33 tc miała 1771 gram i urodziła się 2900 w terminie wiec raczej dzidziuś z tych mniejszych :) ja to się śmieje ze u mnie natura tak zaplanowała bo i ja mama to większego bym nie przecisnela :p teraz czuję że będzie podobnie :) oby bo boje się ponad 3 kilowego bobasa sama urodzić ze swoimi gabarytami :p

Szczerze? Nie wiem czy za kasę .. Nie pytałam, ale skoro sam mówi bym się namyśliła jaki chcę poród to wiesz .. Aż zapytam go za tydzień. Ja chodzę prywatnie i płacę 150 zeta za wizytę za każdym razem. Nie wiem czy to co ma z tym wspólnego ..

Tzn lekarz proponuje Ci cc bez wskazań? To chyba u niego za kasę, bo przecież byle gdzie co bez wskazań nie zrobią...
Czy źle myślę?

aktina : O kurcze! i rodziłaś naturalnie ? Ja jestem wąska i szczupła... W ciąży utyłam tylko tyle co dziecko i wody płodowe. Po mnie nie widać, że jestem w odmiennym stanie :p boję się, że mogę pęknąć przy SN...

reklama
Wirus ale oni do cieca podadzą ci oxy jak nie bedzie skurczy wiec to jest taki ból jak przy porodzie bo tu chodzi info by skurcze były :D ja miałam wiec mi bie podawali wiec w sumie gdyby nie przeciwskazania to ja bie widzę różnicy miedzy Cc w SN bo i tu i tu masznmiec skurcze chyba juz żaden szpital nie robi cięć na zimno

Do góry